Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací oblast : Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. JAZYK A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací oblast : Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. JAZYK A."— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací oblast : Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA LITERÁRNÍ VÝCHOVA IVAN BLATNÝ, SVÁTEK MATEK MGR. HANA SLANÁ DUBEN 2011 2. PREZENTACE JE URČENA K PRÁCI S BÁSNICKÝM TEXTEM IVANA BLATNÉHO. DĚTI ČTOU, HLEDAJÍ RÝMY, PŘIŘAZUJÍ OBRÁZKY, UPLATŇUJÍ KRITICKÉ MYŠLENÍ.

2 S VÁTEK MATEK VY_12_INOVACE_25_Svátek matek

3 1. Svátek matek se slaví: d) v květnu c) když dostanu ve škole pochvalu a) v zimě, na Vánoce b) vždycky po výplatě

4 S VÁTEK MATEK I VAN B LATNÝ Všude voní do dálky konvalinky, fialky. Do pokoje přiletěly čtyři zbloudilé včely a pak zpátky ze dveří lehce jako pápěří. Když jsem běžel koupit růže, upadl jsem do kaluže. To je smůla. Bláto, prach na mých čistých kalhotách. Pak si ale říkám: „Co by! Maminka se nerozzlobí.“ Dnes se jenom usmála, trala, trala tralala,

5 O KTERÝCH KVĚTINÁCH JSME V BÁSNI ČETLI ?

6 K TEŘÍ ZÁSTUPCI HMYZU V BÁSNI VYSTUPUJÍ ?

7 K TERÁ ČÁST ODĚVU SE V BÁSNI OBJEVILA ?

8 P ROČ SE ASI MAMINKA V BÁSNI NEROZZLOBILA ? Č ÍM BYS SVOJÍ MAMINCE UDĚLAL RADOST ? C O BYS MAMINCE POPŘÁL ? J AK SLAVÍTE SVÁTEK MATEK U VÁS DOMA ?

9 HTTP :// CS. WIKIPEDIA. ORG / WIKI /D EN _ MATEK

10 Použité zdroje: Microsoft - http://office.microsoft.comhttp://office.microsoft.com Horáková, Z.; Janáčková, Z.; Procházková, E. Čítanka pro 2. ročník zš. Brno: Nová škola, 2002. ISBN 80-7289-043-3 http://cs.wikipedia.org/wiki/Den_matek


Stáhnout ppt "Vzdělávací oblast : Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. JAZYK A."

Podobné prezentace


Reklamy Google