Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA
2
RESTAURAC E SE NACHÁZÍ V CENTRU JIHLAVY NA MASARYKOVĚ NÁM Ě STÍ
3
Restaurant Tři knížata nabízí moderní pojetí interiéru i gastronomie. Otevřená kuchyně a místa přímo u výdejního prostoru. Hosté mohou sledovat práci kuchařů, vedeného majitelem a zároveň šéfkuchařem Pavlem Marešem z bezprostřední blízkosti. Jednoduchý a funkční interiér je plně podřízen soustředěnosti hosta. Pro rodinná či obchodní setkání slouží samostatný salonek.
4
Pokrmy zde vychází z prvků světové kuchyně, kterou dále kreativně proměňují. Pokrmy jsou elegantně nazdobené na bílém talíři, aby vynikla jejich pestrost.
5
Kuchaři hotové pokrmy na talíř tvarují do různých obrazců. Číšník jej servíruje před hosta tak, aby měl pokrm ve správném úhlu a viděl kreativní práci kuchařů.
10
Sushi je tradiční a klasické japonské jídlo s tisíciletou historií, připravované zejména z ryb, ale také z plodů moře, tedy z krevet, sépií, chobotnic, či z nejrůznějších druhů mušlí. Jeho nenahraditelná a specifická chuť si velmi rychle získává přízeň na celém světě a stává se v podstatě životním stylem. Má blahodárné účinky na lidské zdraví, pro dostatečný přísun mastných kyselin, jódu, proteinů, minerálů a dalších.
11
Sashimi sushi menu Nigiri sushi menu Maki sushi menu Temaki sushi menu
12
Syrová ryba je nakrájena do různých forem, které se postupně namáčí do směsi sojové omáčky a wasabi. Neodmyslitelnou přílohou Sashimi je marinovaný zázvor. Samozřejmostí je také obloha z pokrájené čerstvé sezónní zeleninky.
13
Zde je přílohou speciální octová japonská rýže upravená do válcového tvaru a ozdobená vybraným druhem nakrájené syrové ryby nebo i jiným vhodným produktem (avokádo, vejce, atd.). Součástí přílohy je také marinovaný zázvor a sojová omáčka s wasabi, popřípadě jiná pokrájená zeleninka. Nigiri sushi svým vzhledem připomíná umělecké dílo a originál v každém kousku.
14
Oblíbeným a neznámějším způsobem servírování sushi je kombinace syrové mořské ryby, octové rýže a sušené mořské řasy Nori v podobě rolky. Plátek syrové ryby se ocitá uprostřed japonské octové rýže, která je vně obalena Nori. I Maki-sushi se před konzumací namáčí do směsi sojové omáčky s wasabi a přílohou je bílá ředkev a marinovaný zázvor.
15
Liší se ve tvaru řasy, která je poskládána do tvaru kornoutu a její výplní je octová rýže, jejímž středem je kombinace plátků mořských ryb.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.