Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_548_ Výroba cukru Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_548_ Výroba cukru Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_548_ Výroba cukru Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor:Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma:Člověk a svět práce Tématický celek:Technologické procesy Ročník:4. Datum tvorby:02.09.2012 Datum a místo ověření: 26.09.2012 Druh učeb. materiálu: Prezentace Anotace: Vědomostní test, surovina, výroba, hlavní a vedlejší produkty výroby Klíčová slova: řepa, šťávy, cukr, odpady Metodický pokyn:Určeno k výkladu do hodiny i k samostudiu. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 Test na znalost výroby cukru

3 1 průměrná cukernatost se u cukrovky pohybuje: a)15 % b)17 % c)20 % d)22 %

4 2 cukrovka obsahuje cukr disacharid a)glukózu b)škrob c)sacharózu d)laktoza

5 3 Průměrný výnos cukrovky na ha : a)10 t b)25 t c)55 t d)88 t

6 4 Při výrobě cukru jsou meziprodukty v tomto pořadí: a)difuzní šťáva – cukrovina – lehká šťáva – těžká šťáva b)lehká šťáva – difuzní šťáva – těžká šťáva – cukrovina c)cukrovina – lehká šťáva – difuzní šťáva – těžká šťáva d)difuzní šťáva – lehká šťáva – těžká šťáva – cukrovina

7 5 lehká šťáva vzniká při výrobě cukru: a)odpařováním vody b)čištěním pomocí páleného vápna c)odstřeďováním d)difuzí

8 6 těžká šťáva vzniká při výrobě cukru: a)odpařováním vody b)čištěním pomocí páleného vápna c)odstřeďováním d)difuzí

9 7 difuzní šťáva obsahuje a) 8 % cukru b)12 % cukru c)15 % cukru d)18 % cukru

10 8 Cukrovina vzniká z: a)difuzní šťávy b)lehké šťávy c)těžké šťávy d)melasy

11 9 do odstředivky dáváme: a)difuzní šťávu b)cukrovinu c)lehkou šťávu d)těžkou šťávu

12 10 vedlejšími produkty při výrobě cukru jsou: a)............................ b)............................ c)............................

13 Správné odpovědi

14 1 průměrná cukernatost se u cukrovky pohybuje: a)15 % b)17 % c)20 % d)22 %

15 2 cukrovka obsahuje cukr disacharid a)glukózu b)škrob c)sacharózu d)laktoza

16 3 Průměrný výnos cukrovky na ha : a)10 t b)25 t c)55 t d)88 t

17 4 Při výrobě cukru jsou meziprodukty v tomto pořadí: a)difuzní šťáva – cukrovina – lehká šťáva – těžká šťáva b)lehká šťáva – difuzní šťáva – těžká šťáva – cukrovina c)cukrovina – lehká šťáva – difuzní šťáva – těžká šťáva d)difuzní šťáva – lehká šťáva – těžká šťáva – cukrovina

18 5 lehká šťáva vzniká při výrobě cukru: a)odpařováním vody b)čištěním pomocí páleného vápna c)odstřeďováním d)difuzí

19 6 těžká šťáva vzniká při výrobě cukru: a)odpařováním vody b)čištěním pomocí páleného vápna c)odstřeďováním d)difuzí

20 7 difuzní šťáva obsahuje a) 8 % cukru b)12 % cukru c)15 % cukru d)18 % cukru

21 8 Cukrovina vzniká z: a)difuzní šťávy b)lehké šťávy c)těžké šťávy d)melasy

22 9 do odstředivky dáváme: a)difuzní šťávu b)cukrovinu c)lehkou šťávu d)těžkou šťávu

23 10 vedlejšími produkty při výrobě cukru jsou: a).. cukrovarské řízky........ b).. saturační kaly............ c)... melasa..................


Stáhnout ppt "Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_548_ Výroba cukru Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná."

Podobné prezentace


Reklamy Google