Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilZdeňka Fišerová
1
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_548_ Výroba cukru Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor:Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma:Člověk a svět práce Tématický celek:Technologické procesy Ročník:4. Datum tvorby:02.09.2012 Datum a místo ověření: 26.09.2012 Druh učeb. materiálu: Prezentace Anotace: Vědomostní test, surovina, výroba, hlavní a vedlejší produkty výroby Klíčová slova: řepa, šťávy, cukr, odpady Metodický pokyn:Určeno k výkladu do hodiny i k samostudiu. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů
2
Test na znalost výroby cukru
3
1 průměrná cukernatost se u cukrovky pohybuje: a)15 % b)17 % c)20 % d)22 %
4
2 cukrovka obsahuje cukr disacharid a)glukózu b)škrob c)sacharózu d)laktoza
5
3 Průměrný výnos cukrovky na ha : a)10 t b)25 t c)55 t d)88 t
6
4 Při výrobě cukru jsou meziprodukty v tomto pořadí: a)difuzní šťáva – cukrovina – lehká šťáva – těžká šťáva b)lehká šťáva – difuzní šťáva – těžká šťáva – cukrovina c)cukrovina – lehká šťáva – difuzní šťáva – těžká šťáva d)difuzní šťáva – lehká šťáva – těžká šťáva – cukrovina
7
5 lehká šťáva vzniká při výrobě cukru: a)odpařováním vody b)čištěním pomocí páleného vápna c)odstřeďováním d)difuzí
8
6 těžká šťáva vzniká při výrobě cukru: a)odpařováním vody b)čištěním pomocí páleného vápna c)odstřeďováním d)difuzí
9
7 difuzní šťáva obsahuje a) 8 % cukru b)12 % cukru c)15 % cukru d)18 % cukru
10
8 Cukrovina vzniká z: a)difuzní šťávy b)lehké šťávy c)těžké šťávy d)melasy
11
9 do odstředivky dáváme: a)difuzní šťávu b)cukrovinu c)lehkou šťávu d)těžkou šťávu
12
10 vedlejšími produkty při výrobě cukru jsou: a)............................ b)............................ c)............................
13
Správné odpovědi
14
1 průměrná cukernatost se u cukrovky pohybuje: a)15 % b)17 % c)20 % d)22 %
15
2 cukrovka obsahuje cukr disacharid a)glukózu b)škrob c)sacharózu d)laktoza
16
3 Průměrný výnos cukrovky na ha : a)10 t b)25 t c)55 t d)88 t
17
4 Při výrobě cukru jsou meziprodukty v tomto pořadí: a)difuzní šťáva – cukrovina – lehká šťáva – těžká šťáva b)lehká šťáva – difuzní šťáva – těžká šťáva – cukrovina c)cukrovina – lehká šťáva – difuzní šťáva – těžká šťáva d)difuzní šťáva – lehká šťáva – těžká šťáva – cukrovina
18
5 lehká šťáva vzniká při výrobě cukru: a)odpařováním vody b)čištěním pomocí páleného vápna c)odstřeďováním d)difuzí
19
6 těžká šťáva vzniká při výrobě cukru: a)odpařováním vody b)čištěním pomocí páleného vápna c)odstřeďováním d)difuzí
20
7 difuzní šťáva obsahuje a) 8 % cukru b)12 % cukru c)15 % cukru d)18 % cukru
21
8 Cukrovina vzniká z: a)difuzní šťávy b)lehké šťávy c)těžké šťávy d)melasy
22
9 do odstředivky dáváme: a)difuzní šťávu b)cukrovinu c)lehkou šťávu d)těžkou šťávu
23
10 vedlejšími produkty při výrobě cukru jsou: a).. cukrovarské řízky........ b).. saturační kaly............ c)... melasa..................
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.