Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilBarbora Zemanová
1
JAPEK s.r.o. – PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI
2
HISTORIE FIRMY Pekárna postavena v r. 1956 – Sesterská pekárna byla ve Velebudicích a vyráběla sladké pečivo a cukrařinu. V r. 1993 privatizována a koupena společností JAPEK 2002-2008 rozsáhlé investice, postavení nové expedice a nové výrobní části na výrobu jemného pečiva – převedení mostecké výroby do Litvínova
3
JSME RODINNÁ FIRMA Firmu založili na základě dlouholetých zkušeností pan Oldřich Týř a pan Václav Dvořák (oba pracovali v pekárně od 70 let)
4
JSME RODINNÁ FIRMA Jsem druhá generace rodinné firmy. Oslavila jsem pracovní výročí 22 let u firmy. Začala jsem jako informatik, fakturantka, vymahač pohledávek v jedné osobě Při zaměstnání jsem vystudovala VŠ Ovšem zakladatelé jsou i nadále nedílnou součástí chodu společnosti
5
Pracujeme 363 dní v roce 40 aut denně 363 dní v roce rozvážejících výrobky 1000 zákazníků v severozápadních, středních Čechách a v Praze, zásobování obchodních řetězců, centrálních skladů 200 pracovníků ve výrobě, dopravě a obchodech 15 vlastních obchodů certifikáty HACCP, ISO 9001 a IFS
6
Pečeme rádi a dobře 40 druhů chleba 70 druhů běžného pečiva (rohlíky, veky, cereální výrobky) 120 druhů jemného pečiva 50 druhů trvanlivého pečiva 15 druhů knedlíků 40 druhů speciálních výrobků oplatkové trubičky a modelované výrobky
7
Na náš chléb jsme hrdí Vyrábíme chléb z přírodních žitných kvasů a těst s vysokým podílem žita. Základem je „kvas“, který je vyráběn z žitné mouky a vody. Kvas postupně zraje a teprve po dvoudenním procesu vznikne vlivem kvasinek a mikroorganismů základ pro chléb – chlebu dodává ty nejlepší chuťové vlastnosti, objem i vůni. Jde o složitější výrobní postup, který je i náročnější na péči, ale výsledkem je pak chléb s typickou chlebovou vůní a chutí.
8
Jsme často oceňováni Chléb roku 2008, 2009 Řemeslný chléb roku 2009 Historicky první vítězství v obou kategoriích soutěže Chléb roku v Čechách 2007 Finalista soutěže o Chléb roku 1998-2013 Držitel Čestného uznání HK "Stejná šance – zaměstnavatel 2008" Regionální výrobek v ÚK – Party chléb Česká chuťovka 2012 – škvarkové placky
9
Jsme odpovědní a zaměstnáváme Zaměstnáváme na 200 pekařů, řidičů a prodavaček Pracují u nás celé rodiny Očekáváme iniciativu, loajalitu našich pracovníků, hrdost na vlastní výrobky – bohužel často narážíme na lhostejnost a neochotu Zaměstnáváme absolventy, pracovníky nad 50 let, pracují u nás i pracovníci se změněnou pracovní schopností. Formální podmínkou je zdravotní průkaz, zdravotní prohlídka bez omezení noční práce Vždy je nutný ekonomický přínos pro společnost
10
Prostředí podnikání Jako podnikatelé a zaměstnavatelé máme vůči zaměstnancům i státu mnoho povinností z mezd odvádíme daně Hrubá mzda 20 000, čistá mzda 15 850, daně a odvody 10 950 platíme pracovní pomůcky, ochranné oděvy, preventivní prohlídky, nemocenskou,... využíváme tedy i podpory nových pracovních míst a mnohdy po ukončení podpory osvědčení pracovníci zůstávají
11
Prostředí podnikání Stát přenáší mnoho ze svých povinností na firmy a zvyšuje tím dramaticky náklady Velký tlak na snižování ceny výrobků – struktura zákazníků, výběry dodavatelů dle cen Snížit ceny lze omezováním ruční práce a tím i snížení počtu zaměstnanců, nahrazováním kvalitních surovin. Rohlík je levnější než SMS
12
Děkuji za pozornost
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.