Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 ZDRAVÁ VÝŽIVA- PREZENTACE Anotace: Výuková hodina zpracovaná prezentací. Žáci se seznámí se základními informacemi o zdravé výživě a základních složkách potravy. Lze kombinovat s pracovními listy o zdravé výživě nebo použít samostatně. Autor: Jitka Kratochvílová Havlová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Získání základních znalostí o zdravé výživě. Speciální vzdělávací potřeby: Lehká mentální retardace Klíčová slova: Zdravá výživa, bílkoviny, tuky, cukry, vitaminy Druh učebního materiálu: Prezentace- výuková hodina Druh interaktivity: Aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Základní vzdělávání – ZŠ praktická Typická věková skupina: 10- 15 let Celková velikost: 2,61 MB Aute materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

3 Zdravá výživa správný vývoj duševních i tělesných sil obrana proti nemocem, imunita bílkoviny tuky cukry vitamíny, minerály voda vláknina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

4 Zdravá výživa jíst pravidelně, 5x denně dodržovat pitný režim ovoce, zelenina, libové maso obiloviny, luštěniny, celozrnné pečivo  tučné maso, uzeniny, cukrovinky, slazené nápoje pohyb dobrá nálada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

5 Pyramida zdravé výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

6 Bílkoviny stavební látky růst a vývoj živočišný zdroj: maso, mléčné výrobky rostlinný zdroj: luštěniny (čočka, fazole..) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

7 Tuky rostlinné: slunečnicový olej, olivový olej, margariny živočišné: máslo, sádlo obsaženy ve většině potravin některé vitamíny rozpustné pouze v tucích (A,D,E,K) nekonzumovat příliš- obezita! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

8 Cukry energie přeměna a trávení potravy rostlinné: fruktóza (ovoce) živočišné: laktóza (mléčné výrobky) nekonzumovat příliš- obezita! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

9 Vitaminy a minerály přijímány v potravě vliv na správný vývoj kostí, zubů, vlasů, kůže… pozor na diety či hladovění Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

10 Voda živiny do buněk odstraňování odpadních látek z těla nezbytná pro život a správné fungování organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

11 Vláknina dobré trávení pravidelné vyprazdňování luštěniny, zelenina ovoce, obiloviny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

12 Zdravá výživa, dostatek tekutin a pohyb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

13 Přejídání, mlsání, nepravidelná strava, nadbytek tuků a cukrů, lenost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

14 Použité zdroje: 1. OBRÁZKY GOOGLE.[online] [cit.2012-07-10] Dostupné z: http://www.google.cz/imgres?start=123&hl=cs&as_st=y&biw=1440&bih=755&tbs=sur:f&tbm=isch&tbnid=blsozzHGvKb K9M:&imgrefurl=http://sch9.org/roditelyam/sovety-uchitelya/piramida-zdorovogo- pitaniya.html&docid=2FgHKFaA7pBmYM&imgurl=http://sch9.org/files/sch9.org/imagecache/1000x1000/images/roditely am/sovety-uchitelya/04/02/piramida-zdorovogo-pitaniya- 102350242.jpg&w=917&h=688&ei=JxAPUNiVGYzjtQbk1oCIDg&zoom=1&iact=hc&vpx=1059&vpy=254&dur=855&hovh =153&hovw=204&tx=138&ty=102&sig=116549375966268927572&page=5&tbnh=136&tbnw=181&ndsp=36&ved=1t:42 9,r:5,s:123,i:132=1t:42 9,r:5,s:123,i:132 http://www.google.cz/imgres?start=560& :&imgrefurl=http://best http://www.google.cz/imgres?start=560&:&imgrefurl=http://best http://www.google.cz/imgres?hl=cs&as_st=y&biw=1440&bih=755&tbs=sur:f&tbm=isch&tbnid= http://www.google.cz/imgres?start=124&hl=cs&as_st=y&biw=1440&bih=755&tbs=sur:f&tbm=isch&tbnid=C-5TjS7dR http://www.google.cz/imgres?start=88&hl=cs&as_st=y&biw=1440&bih=755&tbs=sur:f&tbm=isch&tbnid=RG http://www.google.cz/imgres?start=88&hl=cs&as_st=y&biw=1440&bih=755&tbs=sur:f&tbm=isch&tbnid=Ueq http://www.google.cz/imgres?hl=cs&as_st=y&biw=1440&bih=755&tbs=sur:f&tbm=isch&tbnid=ZfAhyNdfvCguTM:&imgr http://www.google.cz/imgres?hl=cs&safe=off&as_st=y&biw=1440&bih=755&tbs=sur:f&tbm=isch&tbnid=WIukwV30XLv http://www.google.cz/imgres?hl=cs&safe=off&as_st=y&biw=1440&bih=755&tbs=sur:f&tbm=isch&tbnid=KysxCFaeLTJgj M:&imgrefurl=http://www.ecured.cu/i 2. ZDRAVÁ VÝŽIVA [online] [cit.2012-07-10] Dostupné z: http://www.zdrava-vyziva.webz.cz/bilkoviny.html Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google