Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilEliška Burešová
1
KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava, steak Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 518 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 518
2
CHARAKTERISTIKA Svou vůní a chutí připomíná srnčí maso. Klokani se živí především šťavnatými výhonky trav, bylinami i listy rostlin. Klokanů existuje 48 druhů a pouze 4 - 5 druhů je povoleno lovit pro jejich svalovinu, Klokaní maso je červené, s nízkým obsahem tuku a cholesterolu, Je šťavnaté a křehké, s vysokým obsahem proteinů a minerálů. 1. http://web.volny.cz/volny-cas/jidlo-a-piti/clanek/~volny/IDC/208316/uz-jste-vyzkouseli-klokani-maso.html
3
SLOŽENÍ KLOKANÍHO MASA Proteiny Sacharidy Kolagen Tuk Nenasycené mastné kyseliny, Sodík Železo Zinek Křemík
4
PŘÍPRAVA Příprava klokaního masa není složitá, Používají se recepty pro maso hovězí či vepřové. Maso lze tak použít pro přípravu celé řady pokrmů: guláše guláše polévek polévek barbecue barbecue steaků steaků špízy špízy Klokaní maso: nakládat do marinád nakládat do marinád grilovat nebo péci. grilovat nebo péci. Během procesu vaření nebo pečení by nemělo dojít k jeho zchladnutí, neboť by maso mohlo ztuhnout. 2. http://www.pivnimajak.cz/index.php?stred=maso
5
KLOKANÍ STEAK Z každé strany opeču 3 minuty. Při obracení do maso nepícháme Rozpálím troubu na min. 220 °C. Po 5ti minutách odležení steaky ještě dáme na chvilku do rozpálené trouby a nechám je tam doběhnout do „medium". Solíme až na konec 3. http://www.nebeslev.cz/?ProductId=3999
6
ZDROJ: http://www.nasevyziva.cz/sekce- zverina/clanek-klokani-maso-347.html
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.