Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CIZOPASNÍCI A PLOŠTĚNCI. Každý je má. Jsou na dveřních klikách, nákupních vozících, domácích zvířatech. Dokonce když si s někým potřesete rukou může do.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CIZOPASNÍCI A PLOŠTĚNCI. Každý je má. Jsou na dveřních klikách, nákupních vozících, domácích zvířatech. Dokonce když si s někým potřesete rukou může do."— Transkript prezentace:

1 CIZOPASNÍCI A PLOŠTĚNCI

2 Každý je má. Jsou na dveřních klikách, nákupních vozících, domácích zvířatech. Dokonce když si s někým potřesete rukou může do vás převést půl miliónu organismů (nejvíce se uchovávají za nehty).

3 Cizopasník = živočich, který získává potravu k životu z těla jiného organizmu. Může to být člověk, zvíře i rostlina. Cizopasníci se dělí na: -vnější -vnitřní

4 žije na povrchu těla hostitele, živí se krví Blecha obecná Veš dětská Komár pisklavý Klíště obecné Pijavka lékařská

5

6

7

8

9

10 žije uvnitř těla hostitele, živí se krví nebo natrávenou potravou Roup dětský Tasemnice bezbranná

11

12

13 Je živočich se silně zploštělým tělem, žije ve vodě. Ploštěnka mléčná Žije v čistých rybnících řekách. Ploštěnky jsou dravé, živí se drobnými vodními živočichy. Je OBOJETNÍK = ve svém těle má samčí i samičí pohlavní buňky. Rozmnožuje se vajíčky.

14

15 -strnulost, pocit vyčerpání po celou dobu (chronická únava) -deprese, zapomnětlivost, nedostatek zaostření na věc (neschopnost důkladného soustředění), mlhavé myšlení -palčivý pocit v žaludku (pálení žáhy) -chudokrevnost nebo nedostatek železa-červy způsobují ztrátu krve a tím chudokrevnost a nedostatek železa -bolesti svalů a artritida-stejně jako bolesti v zádech, ramenech a stehnech -problémy s pletí jako kopřivka, loupání kůže, dermatitida s puchýřky, akné, vředy, boláky, ranky, záněty a otoky -alergie bez zjevné příčiny -časté bakteriální nebo virové infekce -krvácení dásní -bolesti hlavy -nespavost, vícenásobná probouzení během noci -stálé kašlání a nachlazení Zpracovala: Mgr. Markéta Ďurišová

16 Přírodopis pro 7. Ročník zvláštní školy,Grafie, spol.s.r.o. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. Cizopasníci-jak s nimi zatočit [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.oblibene.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.ivt-hmyz.estranky.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.skudci.com [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. img.cz.prg.cmestatic.com [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.vlasy.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.biolib.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. img.fotoalba.centrum.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.skudci.com [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.borelioza.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. hirudo.kiev.ua [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.pijavice-leci.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.biolib.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. nd01.jxs.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.stefajir.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.pesina.medikus.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.rajce.idnes.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.gallery.cz [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWWAUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. www.zoologie-puchnerova.estranky.cz/ [online]. [cit. 7.10.2012]. Dostupný na WWW:. :.


Stáhnout ppt "CIZOPASNÍCI A PLOŠTĚNCI. Každý je má. Jsou na dveřních klikách, nákupních vozících, domácích zvířatech. Dokonce když si s někým potřesete rukou může do."

Podobné prezentace


Reklamy Google