Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilDana Musilová
1
MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra, brzlík, mozek Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 514 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 514
2
VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Vepřová a telecí játra 1. http://www.labuznik.cz/ingredience/veprova-jatra/
3
VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Telecí mozeček 2. http://www.asistentka.cz/node/12141
4
VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Telecí brzlík Telecí brzlík 3. http://grosmanova.blog.idnes.cz/c/182941/Teleci-brzlik-brzlik-BRZLIK-173-174.html
5
VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Hovězí vemínko Hovězí vemínko 4. http://www.capnito.cz/cs/krmeni-pro-psy/
6
ANGLICKÁ TELECÍ JÁTRA Upravená telecí játra nakrájíme na plátky 1 porci 2 ks zlehka naklepat, naříznout játra opékáme společně s hřebínky slaniny. Podáváme pokapané máslem, posypané zel.natěmi. Přílohy: různě upravené brambory, rýže 5. http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-anglicka-teleci-jatra-20-4-2012.html
7
TELECÍ MOZEČEK S VEJCI Připravujeme pouze na objednávku Očištěný mozeček nadrobno nasekáme nožem a vložíme na zpěněnou cibulku, osolit, okořenit, drcený kmín přidáme vejce a mícháme tak dlouho dokud se vejce nesrazí. Přílohy: brambory, pečivo, chléb 6. http://www.tyden.cz/rubriky/relax/apetit/stavnaty-a-chutny-teleci-mozecek_206492.html
8
TELECÍ BRZLÍK V ŠUNCE S VEJCI Kuchyňsky upravený a povařený brzlík necháme vychladnout. Nakrájíme na 5 mm plátky, osolíme a z jedné strany obalíme v mouce, plátky opékáme společně s plátky šunky, kolečky rajčat. Připravíme si volské oko. Opečené řezy podáváme přelité výpekem, obložíme vejcem, opečenou šunkou a rajčaty. Přílohy: Brambory
9
ZDROJ: Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: 80- 7168-737-5 Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: 80-7168-788-X Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.