Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,"— Transkript prezentace:

1 MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra, brzlík, mozek Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 514 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 514

2 VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Vepřová a telecí játra 1. http://www.labuznik.cz/ingredience/veprova-jatra/

3 VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Telecí mozeček 2. http://www.asistentka.cz/node/12141

4 VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Telecí brzlík Telecí brzlík 3. http://grosmanova.blog.idnes.cz/c/182941/Teleci-brzlik-brzlik-BRZLIK-173-174.html

5 VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Hovězí vemínko Hovězí vemínko 4. http://www.capnito.cz/cs/krmeni-pro-psy/

6 ANGLICKÁ TELECÍ JÁTRA  Upravená telecí játra nakrájíme na plátky  1 porci 2 ks  zlehka naklepat, naříznout  játra opékáme společně s hřebínky slaniny.  Podáváme pokapané máslem, posypané zel.natěmi.  Přílohy: různě upravené brambory, rýže 5. http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-anglicka-teleci-jatra-20-4-2012.html

7 TELECÍ MOZEČEK S VEJCI  Připravujeme pouze na objednávku  Očištěný mozeček nadrobno nasekáme nožem a vložíme na zpěněnou cibulku, osolit, okořenit, drcený kmín  přidáme vejce a mícháme tak dlouho dokud se vejce nesrazí.  Přílohy: brambory, pečivo, chléb 6. http://www.tyden.cz/rubriky/relax/apetit/stavnaty-a-chutny-teleci-mozecek_206492.html

8 TELECÍ BRZLÍK V ŠUNCE S VEJCI  Kuchyňsky upravený a povařený brzlík necháme vychladnout.  Nakrájíme na 5 mm plátky, osolíme a z jedné strany obalíme v mouce, plátky opékáme společně s plátky šunky, kolečky rajčat.  Připravíme si volské oko.  Opečené řezy podáváme přelité výpekem, obložíme vejcem, opečenou šunkou a rajčaty.  Přílohy: Brambory

9 ZDROJ:  Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: 80- 7168-737-5  Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: 80-7168-788-X  Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,"

Podobné prezentace


Reklamy Google