Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLukáš Horáček
1
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT.0404.2C Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastZpracování surovin a materiálů Vzdělávací oborCukrářské technologie Vzdělávací okruhŠlehané hmoty Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, 16 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s výrobky z korpusů z lehkých šlehaných hmot. Prezentaci je možné rozdělit do více hodin. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaKorpus, pražské koule, brambory, indiány s bílkovým krémem, ostravan, likérová špička. DatumDatum vytvoření – 21.9.2012 Cukrářské technologie – výrobky z lehkých šlehaných hmot
3
Modelované brambory Pražské koule Indiánky s bílkovým krémem Špičky s tekutou náplní
4
Charakteristika: Výrobek má představovat rozvařený brambor posypaný solí. Výrobek má tvar koule obalené v kakau, je ozdoben zářezy a moučkovým cukrem. Na řezu jsou patrné dva buflery, spojené máslovým kakaovým krémem, tenká vrstva modelovací hmoty a kakaa. Chuť a vůně je typická po použitých surovinách.
5
Buflerová hmota korpus – 2 kusy Máslový krém kakaový Modelovací hmota Kakaový prášek Moučkový cukr
6
Charakteristika: Výrobek má tvar koule obalené praženou hoblovanou podzemnicí a celý povrch je poražený v cukrářské kakaové polevě. Na řezu jsou viditelné dva korpusy buflerové hmoty spojené kakaovým krémem. Chuť je výrazná po kakaovém krému a podzemnici.
7
Buflerová hmota korpus – 2 kusy Slovenský krém s kakaovým práškem Cukrový rozvar Pražená hoblovaná podzemnice CKP - ředěná
8
Charakteristika: Výrobek kuželovitého tvaru, potažený fondánovou polevou nebo cukrářskou kakaovou polevou. Na řezu je patrná vrstva korpusu, ovocného bílkového krému a polevy. Výrobek je určen k rychlé spotřebě.
9
Buflerová hmota – korpus Bílkový krém ovocný Fondánová poleva upravená nebo CKP - ředěná
10
Charakteristika: Výrobek ve tvaru špičky, na povrchu potažený v cukrářské kakaové polevě. Na řezu je patrná vrstva korpusu, s vrstvou náplně uprostřed naplněné polotekutým krémem a vrstvou polevy. Chuť a vůně je jemná po čokoládové polevě, doplněná chutí likérového krému.
11
Buflerová hmota – kurpus Náplň vlastní Likérová náplň CKP - ředěná
12
Cukrářské piškoty balené Ostravan
13
Charakteristika: Výrobek je určen k rychlé spotřebě. Vkládá se do pergamenových přířezů, na povrchu se zdobí praženými hoblovanými mandlemi a smetanovou náplní.Na řezu jsou viditelé piškoty a náplň světlé barvy. Chuť je piškotová, doplněná chutí bílého vína, žloutkové a smetanové náplně.
14
CKP Cukrářské piškoty Žloutková náplň vlastní Přírodní bílé víno Pražené hoblované mandle Smetanová náplň
15
Pomponetková hmota korpus – 2 kusy Máslový krém s ananasovou příchutí Ananasový kompot Jahodový džem Fondánová hmota základní Pražené hoblované mandle Alginátové ovoce
16
Popište výrobu pražské koule. Popište výrobu modelovaných brambor. Popište výrobu ostravanu.
17
BLÁHA, L., CONKOVÁ, V., KADLEC, F. Cukrářská výroba II. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-86-6 PŮLPÁNOVÁ, Alena. Cukrářská technologie. Hradec Králové: R plus, 2001. ISBN 80-902492- 2-1 Obrázky - vlastní
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.