Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ9 Název školy SPŠ a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ9 Název školy SPŠ a."— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ9 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Maso Téma Charakteristika masa Ročník 1 – 4 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby 13.10.2012 Anotace Prezentace seznamuje žaky se základní charakteristikou masa, druhy masa a masnými výrobky. Lze ji využít při výkladu nového učiva, či jako opakovacího materiálu.

2 Fleisch Charakteristik

3 Charakteristik Fleisch ist ein wesentlicher Bestandteil der menschlichen Ernährung. Fleisch ist ein wesentlicher Bestandteil der menschlichen Ernährung. Der Eiweißgehalt ist sehr wichtig für eine gesunde Ernährung. Der Eiweißgehalt ist sehr wichtig für eine gesunde Ernährung. Das gesündeste Fleisch ist das Fleisch mit wenig Fett. Deshalb sollte es auf unserer Speisekarte vor allem Fleisch wie Geflügel, Kalb, Rind und mageres Schweinefleisch werden. Das gesündeste Fleisch ist das Fleisch mit wenig Fett. Deshalb sollte es auf unserer Speisekarte vor allem Fleisch wie Geflügel, Kalb, Rind und mageres Schweinefleisch werden.

4 Fleischarten Schweinefleisch Schweinefleisch Rindfleisch Rindfleisch Kalbsfleisch Kalbsfleisch Geflügelfleisch Geflügelfleisch Hammelfleisch Hammelfleisch Lammfleisch Lammfleisch Hirschfleisch Hirschfleisch Rehfleisch Rehfleisch Wildbrett Wildbrett Fischfleisch Fischfleisch

5 Würste Bierschinken Bierschinken Bierwurst Bierwurst Blutwurst Blutwurst Bockwurst Bockwurst Bratwurst Bratwurst Jagdwurst Jagdwurst Leberwurst Leberwurst Mettwurst Mettwurst Paprikawurst Paprikawurst Salami Salami Teewurst Teewurst Wüstchen Wüstchen Spekwürstchen Spekwürstchen

6 Zdroje: Zdroje: Formanová, Alena. Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN 80-86073-56-4 Formanová, Alena. Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN 80-86073-56-4


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ9 Název školy SPŠ a."

Podobné prezentace


Reklamy Google