Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a."— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětANJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz Téma Hlavní jídla Ročník 1, 2, 3 - gastronomie Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby 8.6.2013 Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu hlavní jídla, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

2

3 ► Meat dishes ► Meals to order ► Fish ► Venison ► Poultry

4 ► Beef goulash, Debreceen Style ► Sirloin with Mushrooms ► Beef Stephany ► Fillet of Beef in Cream with Paprika ► Stewed Leg of Pork in Cream Sauce ► Moravian Pork „Sparrows“ ► Mutton in Paprika Sauce ► Roast Pork ► Stewed Stuffed Veal Chop ► Sirloin, Prague Style

5 ► Beef Steak with Egg ► Roast Stuffed Sirloin of Beef ► Fillet of Beef Medaillons ► Curried Chicken ► Pork Steak Fried ► Pig´s Liver Fried in Breadcrumbs ► Grilled Veal Chop Nature ► Calf´s Kidney with Mushrooms

6 ► Fried Carp ► Boiled Carp / Blue ► Salmon with Mushrooms ► Fillet of Trout ► Stewed Eel in Butter ► Pike in Beer ► Stewed Sole

7 ► Venison Goulash (srnčí) ► Leg of Venison in Cream Sauce ► Shoulder of venison ► Hare in Cream Sauce Nature ► Grilled Pheeasant ► Stewed Wild Duck with Vegetable ► Boar Goulash ► Leg of Boar with Garlic

8 ► Fried Chicken ► Chicken in Paprika Sauce ► Chicken in Cream Sauce ► Stuffed Breast of Turkey ► Fried Goose Liver with Onion ► Breast of Goose with Garlic ► Fried Duck

9 Can you answer the questions? ► What main dishes can you name? ► What meat dishes do you know? ► What are the meals to order? Give examples. ► Can you name meals from fish/venison/poultry? ► How are the main dishes served? ► How are they placed on the menu?

10 Create your own list of the main dishes, give the side dishes to them! Tell it the rest of class!

11 ► Křivánek, Mirko. Česko-anglicko-německý průvodce gastronomii a restauračním provozem. Leda: 2004, ISBN 80-7335-036-x ► Měšťan, Jan. Pane vrchní. Písek:1993 ► Obrázky: Galerie Klipart /cit. 8.6.2013/, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na http://office.microsoft.com/cs- cz/images/


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a."

Podobné prezentace


Reklamy Google