Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ23 Název školySPŠ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ23 Název školySPŠ."— Transkript prezentace:

1

2 DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ23 Název školySPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická oblastGastronomie a restaurační provoz TémaPřílohy Ročník2, 3, 4 – gastronomie, obchodník Jméno autoraLudmila Křížová Datum tvorby18.6.2013 AnotacePrezentace slouží k výkladu tématu přílohy, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

3 B EILAGEN

4 K NÖDEL Semmelknödel Kartoffelknödel Grüne Klösse Speckknödel Hefeknödel

5 K ARTOFFELN Kartoffelbrei Pommes frites Kartoffelknödel Kartoffelbälchen Kartoffelnocken Kartoffelscheiben Pommes chips Kartoffelsalat Quetschkartoffeln Salzkartoffel Bratkartoffeln

6 R EIS Gedünsteter Reis Paprikareis Gemüsereis Risotto Schinkenreis Tomatenreis Curryreis Erbsenreis Kräuterreis Wildreis

7 H ÜLSENFRÜCHTE Gekochte Linsen Gekochte Bohnen Erbsenbrei Grüne Bohnen Erbsenpüree Saure Bohnen

8 T EIGWAREN Nudeln nach Hausfrauenart, Suppennudeln, Reisnudeln, Eiernudeln, Vermicelli Gekochte Spaghetti Nocken Flecken Makkaroni Lasagne Tortellini Gnocchi

9 A NDERE B EILAGEN Weisskraut, Sauerkraut Spinat, Paprika, Poree, Karotte Rote – Rübe Bohnensalat Kopfsalat Gurkensalat Tomatensalat

10 A UFGABE : Geben Sie Anleitungen, wie die folgenden Speisen zubereitet werden! Kartoffelbrei Kartoffelpuffer Kartoffelknödel Bratkartoffeln

11 A UFGABE : Wie bereitet man Semmelknödel zu? Verwenden Sie folgende Ausdrücke: grobes Mehl, Milch, Hefe, Salz, Eigelb, Backpulver, geröstete Brötchenwürfeln zu einem Teig verarbeiten, aufgehen lassen, formen, kochen, schneiden Die fertigen Knödel, teigrollen, in Scheiben, in den Teig

12 Z DROJE : Křivánek, Mirko.Česko-anglicko-německý průvodce gastronomii a restauračním provozem. Leda: 2004, ISBN 80-7335-036-x https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/ thumb/3/32/Knoedel_mit_Goulasch.jpg/709px- Knoedel_mit_Goulasch.jpg- autor Bernd Hutschenreuther Formanová, Alena, Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN 80 -86073-56-4, s.36- 43

13 Obrázky: Galerie Klipart /cit.18.6.2013/, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na http://office.microsoft.com/cs-cz/images/


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ23 Název školySPŠ."

Podobné prezentace


Reklamy Google