Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilZuzana Tomanová
1
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ17 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Ovoce Téma Charakteristika ovoce Ročník 1, 4 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby 21.10.2012 Anotace Prezentace vysvětluje charakteristiku ovoce a jeho význam ve výživě člověka.
2
Charakteristik Charakteristik
3
Obst ist eine reiche Quelle von Nährstoffen, ein wesentlicher Teil des menschlichen Menüs. Es gehört zu den ältesten Arten von Lebensmitteln. Es hat eine hohe biologische Wertigkeit und unteren energetischen Wert. Die besten Früchte sind frische Früchte. Obst enthält die Vitamine - C, A, B, Mineralien - Kalzium, Phosphor, Eisen, Kalium, Ballaststoffe, Sacharide, Wasser aber nur wenige Proteine.
4
Benutzung in der Küche Benutzung in der Küche Frisches Obst – Banane, Kirsche Kompotte – Erdbeere, Ananas Marmelade und Konfitüre - Aprikose Salate - Obstsalat Desserte – Obstkuchen, Zitroneneis Juice – Orangensaft
5
Zdroje: Zdroje: Formanová, Alena. Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN 80-86073-56-4
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.