Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VERBAL PHRASES verb + to infinitive verb + -ing. NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1073 NÁZEV MATERIÁLU:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VERBAL PHRASES verb + to infinitive verb + -ing. NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1073 NÁZEV MATERIÁLU:"— Transkript prezentace:

1 VERBAL PHRASES verb + to infinitive verb + -ing

2 NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1073 NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4B_02_Verbal.phrases TÉMA SADY: Gramatická cvičení z angličtiny ROČNÍK: oktáva/4.A DATUM VZNIKU: březen 2013 AUTOR: Mgr. Lucie Kučerová

3 Anotace prezentace se zabývá použitím infinitivních a gerundiálních vazeb sloves v angličtině a je určena pro interaktivní tabuli na snímcích číslo čtyři, pět a šest je využito animace k představení problematiky slovesných vazeb; při kliknutí se objeví tabulka se slovesy, při dalších kliknutích přiletí po jednom několik příkladů; tímto vzniká prostor pro tvoření příkladů ze strany studentů snímek sedm poukazuje na použití tzv. bare infinitivu a problematiky trpného rodu u těchto sloves; příklady přilétnou po kliknutí snímek osm prezentuje několik sloves, která mají možnost dvojí vazby; příklady přilétnou po kliknutí; úkolem studentů je porovnat význam sloves při použití jednotlivých vazeb procvičení vazeb je určen snímek číslo devět; studenti si zvolí čísla polí. jež mají být odkryta; ze sloves, jež se díky animaci po zmizení políčka objeví, mají studenti za úkol sestavit smysluplný příběh; slovesa mohou být použita v jakémkoli tvaru, ale musí být uplatněna znalost slovesných vazeb

4 Verb + -ing STOP DELAY FANCY CONSIDER ADMIT MISS INVOLVE FINISH POSTPONE IMAGINE DENY IMAGINE DENY AVOID RISK PRACTICE GIVE UP PUT OFF KEEP (ON) CARRY ON (like, love, hate, can‘t stand/bear, enyoy, mind, dislike) Stop talking! They consider moving abroad. Mark avoided answering the question. Have you ever regretted changing the job? I can‘t imagine James lying on the beach! Don‘t keep me waiting too long!

5 Verb + to infinitive OFFER AGREE REFUSE DECIDE PLAN ARRANGE HOPE LEARN TEND AFFORD FORGET ATTEMPT MANAGE FAIL PROMISE THREATEN AIM KNOW + WH word ASK EXPLAIN UNDERSTAND WONDER I am going to learn to drive soon. They refused to come earlier. We hope to meet again. Ask him how to get to the station! Do you know what to do? He seems to have exercised a lot.

6 Verb + (object) + to infinitive Object not necessaryObject necessary WANT EXPECT ASK BEG HELP MEAN WOULD LIKE/LOVE WOULD PREFER/HATE TELL ORDER REMIND WARN FORCE INVITE ENABLE TEACH PERSUADE I really want (you) to do it alone! Would you like (me) to help him? We expected (James) to be late. Tell him to be on time. Who taught you to dive? We didn‘t warn the kid to touch it.

7 Verbs + object + bare infinitive MAKE The rain makes me feel sleepy. ! I was made to take my shoes off.! LET Let me help you. ! We were let to go alone.!

8 Verb + -ing or to infinitive  REMEMBER  I remember locking the door.  Remember to lock the door before you leave.  REGRET  I regret saying it.  I regret to say that we can‘t offer a job to you.  GO ON  The teacher went on talking for another hour.  James didn‘t like the school, so he went on to study at another one.  TRY  I tried to move the wardrobe but it was too heavy.  I don‘t like the wardrobe standind there. Let‘s try moving it somewhere else!  NEED  I need to study harder.  The batteries need changing  LIKE  I like to keep the kitchen clean.  I like swimming.

9 Make your own story using the chosen words hidden under the symbols. MAKE LET ASK BEG HELP STOP IMAGINE DENY LEARN HOPE KNOW FORCE WARN TEACH GIVE UP RISK FINISH AIM FAIL MANAGE MISS ADMIT FANCY AVOID OFFER

10 Zdroje obrázků V prezentaci byly použity obrázky z galerie Microsoft office, včetně webu Office.com. Veškeré texty a úkoly jsou vlastním dílem autorky.


Stáhnout ppt "VERBAL PHRASES verb + to infinitive verb + -ing. NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1073 NÁZEV MATERIÁLU:"

Podobné prezentace


Reklamy Google