Hledání souvislostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Daniel Hanzlík Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Advertisements

síť, objem, povrch opakování
Toto těleso se nazývá… kužel trojúhelník jehlan
Zdroj obrazového materiálu
Digitální učební materiál
Druhá mocnina Tento digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není-li uvedeno jinak, je tento materiál.
Zdroj obrazového materiálu
Zdroj obrazového materiálu
Elektronická učebnice - I
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Vyvození a procvičení učiva
Tělesa –testy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Vyvození a procvičení učiva
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
DRAMATERAPIE VY_52_INOVACE_ února 2014
Energie tuhého tělesa VY_32_INOVACE_ března 2013
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Test - skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Moment síly, momentová věta
Směny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Večeře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Soustava SI VY_32_INOVACE_ ledna 2013
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Zlomky a procenta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Těžiště, stabilita tělesa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Dümlerová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Kvantitativní myšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Mechanika tuhého tělesa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Průřezové úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Účinnost přeměny energie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Matematizace textu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Dvojice slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Přímá a nepřímá úměrnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
NEROVNOMĚRNÝ POHYB, ZRYCHLENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Skupina slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Geometrie Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Test - analýza textu VY_32_INOVACE_ února 2014
Permutace s opakováním
Souhrnný test kvantitativního myšlení
EXPRESE V UMĚNÍ 19. listopadu 2013 VY_32_INOVACE_160215
Kombinační číslo 6. října 2013 VY_42_INOVACE_190206
Vztahy mezi slovy 22. srpna 2013 VY_32_INOVACE_180115
JACKSON POLLOCK – Jedna: číslo 31
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Objem tělesa Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Návštěva zoo VY_32_INOVACE_ února 2014
Kombinatorika VY_32_INOVACE_ ledna 2014
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Matematická rozcvička
Konstrukce trojúhelníku s kružnicí opsanou v zadání
Číselné řady VY_32_INOVACE_ září 2013
SVALOVÁ SOUSTAVA ČLOVĚKA
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
Občané z Calais Auguste Rodin
Pravoúhlé a kosoúhlé promítání
Tasemnice 15. února 2014 VY_52_INOVACE_210210
Guernica Pablo Picasso
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_03_Les_stromy
Motolice 16. února 2014 VY_52_INOVACE_210209
Transkript prezentace:

Hledání souvislostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. VY_32_INOVACE_ února 2014

2 Úvod Následující sada úloh slouží k procvičení problematiky z předcházející prezentace Skupina slov. Při řešení jednotlivých úloh je třeba hledat souvislosti mezi většinou zadaných slov, a to pomocí rychlých logických úvah, vycházejících ze zkušenosti. Z tohoto závěru vyplývá, že pro úspěšné složení testů je nejvhodnější danou problematiku dobře procvičit. Zaměřme se tedy na úlohy, jež nám mohou odhalit nové úvahy a „finty“ užitečné pro tuto verbální oblast. 2

3 Zadání 1. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)dub(B) buk(C) smrk (D) kaštan(E) platan(F) javor 3

4 Řešení 1. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)dub(B) buk(C) smrk (D) kaštan(E) platan(F) javor Smrk nepatří mezi listnaté stromy. 4

5 Zadání 2. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)metr(B) tuna(C) litr (D) Den(E) tucet(F) volt 5

6 Řešení 2. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)metr(B) tuna(C) litr (D) Den(E) tucet(F) volt Tucet (neboli dvanáct) označuje počet a ne fyzikální jednotku. 6

7 Zadání 3. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)Paříž(B) Londýn(C) Madrid (D) Řím(E) Praha(F) Sydney 7

8 Řešení 3. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)Paříž(B) Londýn(C) Madrid (D) Řím(E) Praha(F) Sydney Sydney leží mimo Evropu a navíc to není hlavní město. 8

9 Zadání 4. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)sochař(B) bankéř(C) pekař (D) truhlář(E) cukrář(F) zedník 9

10 Řešení 4. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)sochař(B) bankéř(C) pekař (D) truhlář(E) cukrář(F) zedník Bankéř nic hmotného nevytváří, výsledkem jeho práce není žádný produkt. 10

11 Zadání 5. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)lama(B) zubr(C) bizon (D) muflon(E) srnec(F) jelen 11

12 Řešení 5. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)lama(B) zubr(C) bizon (D) muflon(E) srnec(F) jelen Lama jako jediná z uvedených čtyřnohých zvířat nemá na hlavě rohy nebo parohy. 12

13 Zadání 6. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)blondýna(B) bruneta(C) černovláska (D) rusovláska(E) plavovláska(F) zlatovláska 13

14 Řešení 6. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)blondýna(B) bruneta(C) černovláska (D) rusovláska(E) plavovláska(F) zlatovláska V říši pohádek vystupuje jedině princezna zlatovláska. 14

15 Zadání 7. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)LANHEJ(B) CEČVERT(C) LÁCEV (D) ULEKO(E) CHYREKL(F) LOHRAN 15

16 Řešení 7. úlohy: Vyberte slovo, které do zadané skupiny nepatří: (A)LANHEJ(B) CEČVERT(C) LÁCEV (D) ULEKO(E) CHYREKL(F) LOHRAN Po správném zpřeházení písmen dostaneme názvy těles: jehlan – válec – koule – krychle – hranol. V možnosti (B) se nachází pouze rovinný útvar: čtverec. 16