Improving meetings – Jak zlepšit zasedání Přerušte zasedání a udělejte reflexi –Jak je zasedání vedeno? –Role učitele –Podílel se každý? Mějte pevný program.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anglicky jsem se rozhodl učit před půl rokem. I took up English six months ago (decided to learn).
Advertisements

1 Další materiály: o Časopisy – Team, Bridge, Friendship o Online zdroje – audio, video, aktuální a autentické materiály Další materiály: o Časopisy –
Agilní Softwarové Procesy
© 2008 IBM Corporation Webov á ře š en í Petr Kunc Tom áš V á vra
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-4.PT-30-Problémy dnešního světa Název školyStřední odborná škola a Střední odborné.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Co tohle znamená? What does this mean?. Všichni ví kdo jsem. Everyone knows who I am.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 05 Číslo.
Nemusela se vrátit brzo she didn't have to be back early.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:VY_32_INOVACE_AJK445 Jméno autora:Mgr.Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník Datum.
Vikingové - dějepis Dana Buchartova - ZŠ Planá Valy Metodické pokyny pro učitele Předmět: dějepis Jazyk: AJ Jazyková úroveň: A2 Rok: 2010.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_AJK441 Jméno autora:Mgr.Soňa Nekvindová Třída/ročník4.ročník.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Pets By Dagmar Machů Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět:
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-09-Způsoby cestování Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Travelling By Dagmar Machů Tematická oblast: Reálie anglofonního světa
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Nezapomeň co musíš udělat don't forget what you have to do.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Tázací dovětky – 8. ročník ZŠ
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:VY_32_INOVACE_AJK443 Jméno autora:Mgr.Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník Datum.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
School By Dagmar Machů Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět:
Jana Hájková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání konverzační.
Jana Hájková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání konverzační.
Mgr. Alena Miklíčková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-12-Zaměstnání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-21-Jídlo a nápoje Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-1.PT-06-Rodina a přátelé Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Jana Hájková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání konverzační.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-23-Počasí Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-26-Londýn Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-16-Praha Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-20-Mezilidské vztahy Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-13-Vzdělávání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Mezilidské vztahy (interpersonal relationships) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Volný čas, zábava (Free time) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Název vzdělávacího materiálu
GE - Vyšší kvalita výuky
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické služby
Rodina (Family) B1 Tematická oblast
Výukový materiál VY_22_INOVACE_10_ Warming up – langage game
Základní škola Heřmanův Městec
PICTURES FOR DESCRIPTION
Název vzdělávacího materiálu
Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Rodina (Family) B2 Tematická oblast
Vítejte! 1.
GE - Vyšší kvalita výuky
Daily Routine Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavlína Horáčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN ,
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Inovativní řešení Microsoft pro školství
WH-QUESTIONS.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
The Seniors.
VY_32_INOVACE_Spo_II_03 Words: Family
Exercise 1 Translate: Hi, my name is Darcy. I study Math and English.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Improving meetings – Jak zlepšit zasedání Přerušte zasedání a udělejte reflexi –Jak je zasedání vedeno? –Role učitele –Podílel se každý? Mějte pevný program schůze –dle podvýborů –By source of ideas – dle –Časovým vymezením(short term/long term)

Improving meetings Jak zlepšit zasedání Item - témaDecision - rozhodnutí Action - realizace Who - kdoWhen - kdy - Jen nastínit myšlenku, téma Shodli jsme se, nebo jsme volili? Kolik lidí volilo a jak? Jaký je další krok? Kdo je za co zodpovědný? Musí to být někdo, kdo je přítomný na zasedání Do kdy bude daná věc udělána What is the issue? – Jaké je téma? Why is it important? – Proč je důležité? What needs to happen for it to get fixed? Co se má stát, aby se věc podařila? What will you do to help? – Jak můžete pomoct?

Whole school communication Komunikace v rámci celé školy

Video minutes - Videozáznam Class progress boards – Nástěnka informující o vývoji/pokroku třídy Blogs - Blogy Surgeries – Konzultační hodiny Plaques around the school – Informační/pamětní desky po celé škole

Case study: Wroxham Případ z praxe: Wroxham Family groups – Rodinné skupiny –Cross-age, led by Y6 – napříč věkem, vedeny nejstaršími –Meeting take same structure in every group (Setkání má stejnou strukturu ve všech skupinách) Game - Hra School updates – Novinky ze školy Discuss issues – Diskuze na téma Decide on action - Rozhodování Pupil-led assessment and feedback to parents Žáci vedou hodnocení a dávají zpětnou vazbu rodičům

Case study: St James Případ z praxe: St James Plán na rozvoj školy je vytvářen celou školou – žáky, rodiči, zaměstnanci. Je veřejný a srozumitelný pro každého, obsahuje úspěchy školy i prostory pro zlepšení. Žádná jednotlivá pravidla, jen všeobsahující principy.

Case study: Lark Rise Případ z praxe: Lark Rise Pupil leadership scheme, pupils earn credits for taking on leadership roles. Pupil-run activities. Weekly class feedback meetings run by staff which lead directly in to school policies and research.

Case study: Matthew Moss Případ z praxe: Matthew Moss Žáci spolurozhodují o plánu práce: 1. týden z 8 týdenního cyklu je věnován plánování. Řídím si sám „Svůj svět“, projektové učení: –Heading given – Téma je určeno učiteli –Half-way check-up – v polovině kontrola –Na závěr prezentováno třídě, rodičům apod. –Ústní obhajoba a ohodnocení

Case study: Wildern Příklad z praxe: Wildern Propojení s klíčovými hodnotami školy, začít s malými projekty Mít „struktury“, které pomohou žákům promyslet projekt před jeho podáním. Žáci mají jasně definovány cesty, jak předávat návrhy přímo vedení.

Icebreakers - Ledolamky Game - hraGood for – Cíl hry Picture sessionGet people talking; sharing ideas „rozmluvení“; sdílení myšlenek Group jugglingConcentration; names; team work Koncetrace, jména, týmová práce Envelope gameGetting to know each other; getting everyone talking Poznat ostatní, všichni mluví Catch the fingerConcentration koncentrace Pass the clapConcentration koncetrace Counting to 10Concentration; chairing; thinking about rules Koncentrace, vedení, přemyšlení o pravidlech

Facebook: involver.org.uk Stay in touch