s použitím myšlenek paní Jiřiny Šiklové

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

Život je jako cesta vlakem…
Naučil jsem se....
Jak stárnu,více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
Označeno za nejlepší roku Jestli si myslíš, že snad nejsi šťastný, podívej se na ně...
Je to také Antonín, co vám dříve vozil kmín a přeje příjemný zážitek
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Člověk náhle zemřel... Najednou uviděl, jak se k němu blíží Bůh - s kufrem v pravici. -Synu, přišel čas, musíme jít... Člověk se zeptal: - Proč tak.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Úvahy v ranní mlze….
KAŽDÝ DEN JSME O NĚCO STARŠÍ ...
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Každé ráno začíná život....
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Čtěte pomalu a tiše!  .
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
. I Moudra v zapadu slunce.
Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji....
ABECEDA ŽIVOTA Ruční posun.
Všude zní ozvěna vánočního ticha. Odněkud ze tmy mráz do oken dýchá. Hvězdy v našich očích září, přišel čas obrátit list ve starém kalendáři.
Život lze chápat jen zpětně,žít jej však musíme dopředu.
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
Vyznání.
s použitím myšlenek PhDr. Jiřiny Šiklové, CSc.
Každý den jsme trochu starší…
které je stále třeba brát v úvahu !
Dopis od Boha.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU Moudrost přichází s věkem Někdy však věk přijde sám 
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Posun : Auto nebo S láskou je to jako s máslem: občasná trocha chladu ji udržuje svěží.
Pár vtípků.
KAMARÁD NewFoton.
1. Jsem bouří žití znaven, ty při mně stůj: přístavem buď mi, hradem sám, Pane, můj. Když loďka žití mého už marně hledá cíl, ty pomoz rukou svojí, v přístav.
DOPIS PRO TEBE.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Každý den jsme trochu starší… Poprvé v životě jsem zjistila, že už se nemohu počítat mezi nejmladší. Ne, nemluvím o svém těle. I když… pokud se občas.
Chci jít Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou. Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou.
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Jak stárnu, více si vážím žen nad 40 let. Jen několik příkladů, proč.
Každý den jsme trochu starší…
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
. I Moudra v zapadu slunce.
Naučil jsem se....
DOPIS PRO TEBE.
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
které je stále třeba brát v úvahu !
Jak stárnu, více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
Něco pro nás V tom NEJLEPŠÍM VĚKU.
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
JSEM MEZI 7 % Regina Brett, novinářka z clevelandského deníku The Plain Dealer, spisovatelka a držitelka Pulitzerovy ceny za léta 2008 a 2009, napsala.
Každý den jsme trochu starší…
Maya Angela a její moudrá slova
Maya Angela a její moudrá slova
. I Moudra v zapadu slunce.
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Č T I P O M A L U A T I Ś E !! -na světě je minimálně pět lidí, kteří by pro Tebe zemřeli.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Přeji krásný den... Pro Tebe.
Každý den jsme trochu starší…
Transkript prezentace:

s použitím myšlenek paní Jiřiny Šiklové Studio Vladimír 2014 Všem přátelům a známým uvádí ... I šediny mohou být krásné… s použitím myšlenek paní Jiřiny Šiklové středa, 19. dubna 2017 Automatická prezentace 18:57

každý den jsme o trošku starší… Přátelé, každý den jsme o trošku starší… s použitím myšlenek paní Jiřiny Šiklové

Jednou v životě zjistíte, že už se nemůžete počítat mezi nejmladší. Ne, nemluvím o těle. I když…

Vrásky na obličeji, jizvy na těle, břicho, které trochu každý rok povyroste… .. Ale přesto není důvod před zrcadlem slzet.

Nikdy bych neměnil své šedivé vlasy ani nic jiného za ploché břicho... Protože teď máme přece fantastické kamarády, tichý a klidný život, dobré vzpomínky z minulosti. Nikdy bych neměnil své šedivé vlasy ani nic jiného za ploché břicho...

Dovolte si čas od času chovat se tak, jak se vám líbí, Netrapte se tím, že jste někdy jedli příliš mnoho dobrot nebo že jste si občas koupili něco, co nikdy nepoužijete… Dovolte si čas od času chovat se tak, jak se vám líbí, tvářit se na svět tak, jak ho cítíte.

Mnoho tvých přátel a známých zemřelo dřív, než mohlo poznat svobodu, kterou věk přináší… Koho například zajímá, že si čteš dlouho do noci, sedíš u počítače nebo u televize, a pak můžeš spát dlouho dopoledne?

Ano, někdy si zpíváš staré písničky z mládí... Ano, můžeš se jít projít, kam se ti zlíbí... Prožíváš vlastně období, kdy ještě hodně můžeš, ale málo musíš…

Stáří patří k životu tak, jako k lesu patří i staré stromy. Štěstím ve stáří je harmonie se sebou samým… Štěstím ve stáří je netrpět bolestí… Štěstím ve stáří je nesbírat věci, ale zážitky… Stáří patří k životu tak, jako k lesu patří i staré stromy.

Ano, život přináší i bolestné chvíle, různé smutky a bouře. Bolest je něco, co patří k životu. Bolest je prožitek a v něm je obsažen lidský úděl.

Naším úkolem je žít ve stáří tak hezky a spokojeně, aby to bylo příkladem pro mladší lidi. Neskuhrat stále, ale intenzivně prožívat to, co nám život ještě poskytuje. Setkání s moudrým starým člověkem je obohacující. Musí ale být moudrý …

Žil-li mizerně, bez hlubšího zájmu o cokoliv, Život starého člověka se dá přirovnat ke galerii, v níž člověk prohlíží vše, co prožil. Byl-li život dobrý, jsou i obrazy uchované v jeho paměti (galerii) hezké. Žil-li mizerně, bez hlubšího zájmu o cokoliv, ani ta „galerie života“ není pak hezká.

- to je odměna za dobrý život! Teprve teď si můžete mohu říci ANO nebo NE. Nikdo vás už nehoní, pracovat můžete, ale také nemusíte… Ti méně šťastní už tu nejsou…Pohoda, láska a hezké vztahy - to je odměna za dobrý život!

Být starý není žádná zásluha, ani přednost, ale být příjemný starý člověk – to je umění. Zatímco pro mladého člověka je měřítkem jeho možností vlastní tělo, pro staré lidi je tělo HRANICÍ možností...

Každé ráno si můžete vybrat: Pamatovat si problémy a hořké chvilky v minulosti… …anebo cítit vděčnost za každý krásný okamžik, který je mi dán ještě dnes!

Nebudeme tady žít navždy - dostatečný důvod, abychom neztráceli čas pláčem a nářkem... Není také vhodné zabývat se nemocemi. Nemoc je pro někoho jakousi omluvou za jejich špatnou náladu...

Kolik takových chvil ti ještě zbývá, kolik z nich jsi už propásl? Jak málo je těch okamžiků, kdy se vzájemně s druhými potřebujeme, kdy jsme si blízcí, kdy se můžeme rukou dotknout a pohladit... Kolik takových chvil ti ještě zbývá, kolik z nich jsi už propásl?

Ve stáří nemůže být člověk repetent! Čas ve stáří už není „tichý“,ale spíše „pádící“. Proto si času musí člověk ve stáří vážit víc než v mládí. Ve stáří nemůže být člověk repetent! Už má karty v rukou, musí tedy hrát co nejlíp…

A ještě pár slov o důchodu. Důchod přece není žádný milodar, který nám dávají mladší generace, ale část daní, které jsme celý život platili. Je to část naší mzdy, kterou jsme si nevybrali, ale ponechali ji státu.

A nyní, ve stáří, nám je jako důchod Společnost naše peníze používala, investovala, měla z nich úrok. A nyní, ve stáří, nám je jako důchod po částkách vrací.

Není to přece naše vina,že to neudělali! Kdyby předchozí generace, předchozí politici s těmito penězi dobře zacházeli, měli by jich dnes dost. Pro sebe i pro nás staré. Není to přece naše vina,že to neudělali!

Bez stáří by náš život nebyl celý a bez smrti by nebyl ukončen… Petr 2014