Evropské správní právo (NV305K) Evropské správní právo (NV305K) JUDr. Lukáš Potěšil, Ph.D. PROJEKT „POSTDOC I“ reg.č. CZ.1.07/2.3.00/30.0009,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Advertisements

Správní právo Pojem správního práva.
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Evropské správní právo
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
1 Soudní ochrana v oblasti správy věcí veřejných Jitka Bělohradová.
Právo životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Odchylka rovin Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na.
Ochrana duševního vlastnictví a design
Evropské správní právo (NV305K) 1. přednáška JUDr. Lukáš Potěšil, Ph.D. PROJEKT „POSTDOC I“ reg.č. CZ.1.07/2.3.00/ , Operační.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
doc. JUDr. Soňa Skulová, Ph.D. JUDr. Jana Jurníková, Ph.D.
Odchylka přímek Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka.
1 Exekuční právo-modelové řízení I. část JUDr. Ing. Radovan Dávid, Ph.D.
JUDr. Jana Jurníková, Ph.D. doc. JUDr. Soňa Skulová, Ph.D.
Základy práva Ing. Mgr. Tomáš Klusák
1 Účast veřejnosti na rozhodování ve veřejné správě – základní pojmy Jitka Bělohradová.
Ekonomika veřejného sektoru
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
MÍSTNÍ SPRÁVA I. ..
Praxe mezinárodního práva soukromého JUDr. Simona Trávníčková.
Řešení sporů – úvod I. konzultace Naděžda Rozehnalová.
Základy koncernového práva MV608K Právo obchodních společností 1.
doc. JUDr. Soňa Skulová, Ph.D.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
MEZINÁRODNÍ PRÁVO EKONOMICKÉ doc. JUDr. Ing. Bohumil Poláček, Ph.D., MBA, LLM.
Sociálně-právní ochrana dětí Úvod do předmětu Ukončení: klasifikovaný zápočet Požadavky k zápočtu: 80% účast na seminářích aktivní práce na seminářích.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Obecná část rozpočtového práva II
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Obecná část daňového práva procesního I
Obsah veřejných rozpočtů III
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 6: Kde je?
Obecná část daňového práva procesního I
E-learningový kurz e-learningu
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Evropské správní právo
Tato prezentace byla vytvořena
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Ekonomika veřejného sektoru
Ekonomika veřejného sektoru
Finanční správa zkouška
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Obecná část rozpočtového práva III
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Obecná část rozpočtového práva III
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Evropské správní právo (NV305K) Evropské správní právo (NV305K) JUDr. Lukáš Potěšil, Ph.D. PROJEKT „POSTDOC I“ reg.č. CZ.1.07/2.3.00/ , Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

PROJEKT „POSTDOC I“ reg.č. CZ.1.07/2.3.00/ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 6 přednášek/kolektivních konzultacích V blocích dne (3x přednáška) v blocích dne (3x přednáška)

POSTDOC I, reg.č. CZ.1.07/2.3.00/ , Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Evropské správní právo – osnova přednášek 1. Správní právo a evropské správní právo (komparativní pohled) 2. Europeizace národního (domácího) správního práva, Rada Evropy, Evropská unie (jejich vliv na domácí právní úpravu) 3. Princip dobré správy (pojem, podstata, prameny, judikatura) 4. Právo Evropské unie, správní právo Evropské unie 5. Správní pravomoc Evropské unie, orgány a agentury 6. Správní pravomoc Evropské unie, sítě, soudní ochrana

POSTDOC I, reg.č. CZ.1.07/2.3.00/ , Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Evropské správní právoSprávní právo v ČR a v Evropě  Ukončení předmětu Předmět se ukončuje kolokviem. Podmínkou je, mimo absolvování výuky, zpracování seminární práce (v rozsahu cca 2 – 4 stran) na zvolené téma: 1. Evropeizace v daném odvětví SP 2. Volné téma (nutno předem předjednat s vyučujícím) Vložit/Odevzdat do složky „Odevzdávárna“ v ISu do včetně, k pozdě odevzdaným pracím nebude brán zřetel!

POSTDOC I, reg.č. CZ.1.07/2.3.00/ , Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Evropské správní právo  Prameny: Pomahač, R., Handrlica, J. Evropské správní právo. Praha : C. H. Beck, 2012, 158 s. Pomahač, R. Evropské veřejné právo. 2., aktualiz. vyd. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, s. Učebnice práva EU

POSTDOC I, reg.č. CZ.1.07/2.3.00/ , Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Děkuji za pozornost. Tento materiál byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.3.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.