Genetické algoritmy Petr Sedláček Radek Marciňa Školitel: Ing. Miroslav Čepek 23. listopad 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
metody založené na specifické kombinační návaznosti (tj
Advertisements

ATOMIZACE KAPALIN ULTRAZVUKEM A JEJÍ VYUŽITÍ PŘI SÍŤOVÁNÍ NANOVLÁKEN
David Skupien Peter Tóth
 Co d ě láme  Jak jsme pokro č ili  Selek č ní metody  K ř í ž ení  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme nyní  Co d ě láme  Jak.
Vzorová písemka Poznámka: Bonusové příklady jsou nepovinné, lze za ně ale získat body navíc. (2 body) Definujte pojem gradient. Vypočítejte gradient funkce.
DĚTSKÝ SVĚT Pro n nn nás od 5 do 80 let POČÍTAČŮ VĚK VESELÉ PSANÍ NA POČÍTAČI HRANÍ POČÍTAČOVÁ SENZACE VYTVÁŘENÍ PREZENTACE
Optimalizace logistického řetězce
Plemenářská práce v chovu prasat
ENERGIE KLASTRŮ VODY ZÍSKANÁ EVOLUČNÍMI ALGORITMY
Genetické algoritmy [GA]
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Genetické algoritmy. V průběhu výpočtu používají náhodné operace. Algoritmus není jednoznačný, může projít více cestami. Nezaručují nalezení řešení.
Pozměňovací křížení forma plemenářské práce, která umožňuje rychlejší dosažení cíle než čistokrevná plemenitba vede k trvalé změně dědičného založení výchozí.
Problém obchodního cestujícího a příbuzné úlohy K611 - Ústav aplikované matematiky FD ČVUT.
DOK „Umělá inteligence“ v DOK (i jinde). NEURONOVÉ SÍTĚ.
POPULAČNÍ GENETIKA 6 faktory narušující rovnováhu populací
Prof. Ing. Václav Řehout, CSc.
Využití umělých neuronových sítí k urychlení evolučních algoritmů
Návrh a optimalizace filtru OTA-C s využitím heuristických algoritmů ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Katedra teorie obvodů.
Odpovědi na otázky Praha 2007 Bc. Dalibor Barri ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Katedra mikroelektroniky.
Stránky o genetice Testy z genetiky
Umělá Inteligence II. Umělá inteligence je vědní disciplína věnující se tvorbě počítačových programů řešících složité úlohy s takovými výsledky, které.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_137_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
 O co se pokoušíme  Stav p ř i minulé minikonferenci  Jak jsme pokro č ili  Po č ítání fitness  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme.
Zkušenostní křivka Petr Bouška IŘT 2007/2008.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název:VY_32_INOVACE_621_GENETIKA Téma:ZÁKLADNÍ GENETICKÉ POJMY Číslo.
Kolchicin - dihaploidizace
6. cvičení Polymorfismus
Genetické algoritmy Lukáš Kábrt.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Teratogeneze a teratologie Určeno pro bakalářské a magisterské studijní obory Zdravotně sociální, Pedagogické a Zemědělské fakulty prof. Ing. Václav Řehout,
Genetické algoritmy [GA]. Historie:  1960: I. Rechenberg – první odborná práce na toto téma „Evolution strategies“  1975: John Holland – první genetický.
Selekce a vážení zvířat. Automatická selekce zvířat Autoselect 5000.
Modifikace a šíření dokumentu podléhá licenci GNU ( ∞ Arnošt Bělohlávek ∞ Jan Smrčina ∞ Vít Humpál ∞ Školitel: Bc. Radek Šmakal Vypracováno.
Lineární rovnice Řešit rovnici znamená určit neznámou. Při řešení rce se snažíme neznámou dostat na jednu stranu a všechno ostatní na stranu druhou.
Genetické algoritmy Filip Dušek Filip Dušek 2004 – V 53 ČVUT v Praze – fakulta Stavební.
Akcelerace genetických algoritmů na grafických kartách Mikuláš Dítě Gymnázium Christiana Dopplera Cesta k vědě Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Genetická variabilita populací  Pacient je obrazem rodiny a následně populace, ke které patří  Distribuci genů v populaci, a to jak jsou četnosti genů.
Populační genetika.
7.třída 2008/2009. Letošní sedmička je prostě jednička.
Kolaborativní hra MAREK DOKSANSKÝ, JAN TEPLÝ NUR - ČVUT
GENETICKÁ A FENOTYPOVÁ
 VZNIK GENETICKÉ PROMĚNLIVOSTI = nejdůležitější mikroevoluční
Akcelerace genetických algoritmů na grafických kartách 4. část Mikuláš Dítě Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Paralelní algoritmy ve zpracování dat Bc. Jan Hofta Výzkumný úkol:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Akcelerace genetických algoritmů na grafických kartách 3. část Mikuláš Dítě Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
1 Název práce: Šlechtitelský program lesních dřevin Zpracovali: Tauchman, Bače.
SBÍRKA PŘÍKLADŮ Z MATEMATIKY
Růst řasové populace Scenedesmu v povrchových vodách blízkého okolí
Akcelerace genetických algoritmů na grafických kartách 5. část Mikuláš Dítě.
ALGO – Algoritmizace 7. cvičení – ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
2014 Výukový materiál GE Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
SYSP – projekt louka Miroslav Pokorný Petr Medek Petr Kostka.
SYSP – projekt louka Miroslav Pokorný Petr Medek Petr Kostka.
Praktikum z genetiky rostlin JS Genetické mapování mutace lycopodioformis Arabidopsis thaliana Genetické mapování genu odolnosti k padlí.
Simulátory umělého života Aplikovatelné v environmentálních informačních systémech.
Profi Gamer ● 1. Úvod ● 2. Něco o nás ● 3. Web ● 4. Cheaty ● 5. Návody ● 6. Hry ● 7. Jak se stát profi. hráčem ● 8. Herní kluby ● 9. Jak vytvořit hru ●
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
SDRUŽENÍ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KŘIŠŤANOVICE
Geografické informační systémy
Počítačová grafika: pohled pod pokličku
Metody strojového učení
CW-057 LOGISTIKA 29. PŘEDNÁŠKA Optimalizační metody Leden 2017
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Top 5 nejlepších značek Počítačů. 5 TOSHIBA 4 HP.
1. Regulace genové exprese:
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Transkript prezentace:

Genetické algoritmy Petr Sedláček Radek Marciňa Školitel: Ing. Miroslav Čepek 23. listopad 2007

Obsah prezentace O co se snažíme? O co se snažíme? Jak fungují Genetické algoritmy? Jak fungují Genetické algoritmy? Problémy Genetických algoritmů Problémy Genetických algoritmů Lineární Genetické algoritmy Lineární Genetické algoritmy

O co se snažíme? Vytvořit počítačovou hru, kde budou proti sobě bojovat panáčci Vytvořit počítačovou hru, kde budou proti sobě bojovat panáčci Cíl každého panáčka: Cíl každého panáčka: Zabít co nejvíce ostatních panáčků Zabít co nejvíce ostatních panáčků Přežít co nejdéle Přežít co nejdéle Náš cíl: Náš cíl: Zajistit pomocí lineárních genetických algoritmů nejlepší reakce pro panáčka Zajistit pomocí lineárních genetických algoritmů nejlepší reakce pro panáčka

O co se snažíme?

Genetické algoritmy Výchozí populace 1 5

Genetické algoritmy Selekce 2 5

Genetické algoritmy Křížení 3 5

Genetické algoritmy Mutace 4 5

Genetické algoritmy Nová populace 5

Problémy Genetických algoritmů Výchozí populace 1 4

Problémy Genetických algoritmů Selekce 2 4

Problémy Genetických algoritmů Křížení 3 4

Problémy Genetických algoritmů Mutace 4

Lineární genetické algoritmy V genomu uloženy instrukce V genomu uloženy instrukce KROK_VPŘED OTOČIT_VLEVO STŘEL_VPŘED KROK_VZAD STŘEL_VPŘED OTOČIT_VPRAVO KROK_VPŘED ÚKROK_VLEVOSTŘEL_VPŘEDKROK_VZAD STŘEL_VPŘED ÚKROK_VLEVO KROK_VPŘED OTOČIT_VLEVO KROK_VPŘED STŘEL_VPŘED

Lineární genetické algoritmy V genomu uloženy instrukce V genomu uloženy instrukce KROK_VPŘED OTOČIT_VLEVO STŘEL_VPŘED KROK_VZAD STŘEL_VPŘED OTOČIT_VLEVO KROK_VPŘED STŘEL_VPŘEDSTŘEL_VPŘEDKROK_VZAD STŘEL_VPŘED ÚKROK_VLEVO KROK_VPŘED OTOČIT_VPRAVO KROK_VPŘED ÚKROK_VLEVO

Děkujeme za pozornost Petr Sedláček Radek Marciňa Školitel: Ing. Miroslav Čepek 23. listopad