Společenství obcí Podkrkonoší, Náměstí 36, 542 42 Pilníkov, IČO 70958441, tel.: 499 393 141.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce s mikroregiony
Advertisements

Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP HRADEC KRÁLOVÉ Dolní Přím, 5. února 2009 Ing. Jana Rejlová, administrátorka POV.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Zpráva o činnosti sekretariátu MAS – medializace a propagace (bod 8 programu) Valné shromáždění Chotěvice, Evropský zemědělský fond pro rozvoj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP VRCHLABÍ Vrchlabí, 18. února 2009 Radka Nosková - administrace POV.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Aktivity Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. v roce 2014.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti za rok 2008.
Valné shromáždění MAS –  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti za rok 2007  Zpráva hospodaření za rok 2007  Návrh činnosti.
Spolupráce, která přináší plody
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek Kulturní dům Havlovice.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Přivítání  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Místní akční skupina MAS Brána Brněnska, o.s.. Spolupráce veřejného sektoru, neziskového a podnikatelského za účelem partnerství a spolupráce v oblasti.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 18:00 Kulturní dům Havlovice.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Valná hromada DSO Tišnovsko Tišnov 10. prosince 2014 PROJEKT „PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE“ (CZ.1.04/4.1.00/B )
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Program obnovy venkova Jihočeského kraje
LEADER metoda pro oživení venkova
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE
Změny v soutěži Vesnice roku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
I. Setkání se starosty obcí
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Společenství obcí Podkrkonoší, Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.:

 Vlčkovice v Podkrkonoší  Kohoutov  Kocbeře  Hajnice  Vítězná  Chotěvice  Pilníkov  Staré Buky  Vlčice  Čermná  Dolní Olešnice  Horní Olešnice

Využívání všech dostupných faktorů k hospodářskému, sociálnímu a kulturnímu rozkvětu venkovského regionu prostřednictvím:  čerpání dotací,  vydávání propagačních publikací,  vzniku partnerství s ostatními subjekty,  podpory cestovního ruchu,  zprostředkováváním poradenských služeb, atd.

 Aktualizace a údržba webových stránek  Pořádání akcí  Vydávání Zpravodaje SOP  Kalendář SOP  Poskytování grantů NNO  Mezinárodní spolupráce  Meziobecní spolupráce a zapojení do projektu SMO Obce sobě  Tvorba strategie rozvoje SOP  Spolupráce s MAS KJH, o.p.s. a SOJH

 O sošku podkrkonošské Sněženky o výtvarná soutěž pro děti ze základních škol z území SOP o každý rok jiná tématika o příprava scének dětmi na základě tématu akce o každá zúčastněná skupina je odměněna a vítěz získává sošku podkrkonošské Sněženky  Turnaj o pohár SOP v nohejbale o přátelské turnaje zástupců obcí SOP o každý rok jiná pořádající obec Na organizaci akcí se spolupodílejí zástupci škol z území SOP a Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s.

= informační materiál o činnosti SOP, určený pro všechny subjekty, zapojené do rozvoje obcí a pro ostatní zájemce o aktivity svazku  Vydávání 1x ročně v počtu necelých ks výtisků  Distribuce zdarma do všech domácností a firem dotčených SOP prostřednictvím ČP

 Stolní, 14-ti denní kalendář  30 fotografií znázorňující převážně krajinky a stavby na území SOP, život v obcích a městech a jejich obyvatele  Počet výtisků: ks  Pro koho je kalendář určen: pro obyvatele obcí SOP  Distribuce: prostřednictvím jednotlivých obecních úřadů za individuálně stanovený poplatek

 V roce 2014 byly rozděleny historicky první granty NNO (50 tis. Kč)  Oprávněný žadatel: NNO se sídlem v členských obcích, vlastnící IČO  Účel: finanční podpora spolkům na jejich sportovní, kulturní či volnočasové aktivity  Podmínka přidělení grantu: regionální význam akce a propagace SOP  Cíl: podpořit spolkovou činnost obcí a zároveň naučit subjekty psát žádosti o grant

Úspěchy v krajských dotačních programech:  Profesionalizace svazků obcí v letech 2012, 2013, 2014 (účel: činnost DSO)  Program obnovy venkova v roce 2013 (využití dotace: nákup volnočasového vybavení)

 Dotační program Královéhradeckého kraje: Program obnovy venkova  Název projektu: „Sejdeme se pod horami“  Celková finanční náročnost projektu: Kč  Získaná finanční dotace: Kč  Výsledek projektu: zakoupení volnočasového vybavení, které je zdarma zapůjčováno subjektům sídlícím na území SOP  Pořízený majetek:  velký párty stan,  rozkládací sety lavic se stoly (42 ks),  propanbutanová ohřívadla (6 ks),  rozkládací pódium,  ozvučení včetně mixážního pultu, mikrofonů a multifunkčního reproboxu

Kompletní administrativní servis ze strany manažera MAS KJH, o.p.s.:  příprava podkladů pro jednání starostů SOP,  tvorba zápisu během jednání a finalizace zápisu,  plnění úkolů zadaných předsedou svazku,  zastupování na akcích v případě absence předsedy,  komunikace s okolními obcemi a subjekty z území SOP a širokého okolí,  pravidelné schůzky s předsedou SOP a plánování činnosti svazku,  příprava dokumentů a podání žádostí na Královéhradecký kraj – POV, PSO

Kompletní administrativní servis ze strany manažera MAS KJH, o.p.s.:  přidělování grantů SOP – příprava formuláře, podmínek a harmonogramu, vyhlášení, administrace příjmů žádostí, servis výběrové komisi, vyrozumění zájemců o výsledcích, příprava smluv o poskytnutí grantu a zpracování podkladů k vyúčtování pro účetní,  tvorba podkladů pro časopis Zpravodaj – sběr fotek, námětů, příprava článků a veškerého obsahu časopisu,  vydání kalendáře SOP na rok 2015 – sběr a pořizování fotografií a textů do kalendáře,  správa webu – pravidelná aktualizace,  propagace akcí a činnosti SOP na facebookovém profilu MAS KJH, o.p.s.,  tvorba tiskových zpráv o veškerých novinkách z území SOP, atd.

Za SOP Lucie Žďárská (MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s.) Kontakt: Telefon: