Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu Orbis pictus 21. století
OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U-1-013 Měření délkových rozměrů – měřítka, chyby měření Ing. Josef Martinák
Druhy a výsledky kontrol Subjektivní kontrola – kontrola odstranění otřepů ( zrakem ) Hladkost povrchu ( hmatem ) Objektivní kontrola – provádí se pomocí měřidel, kalibrů, úhelníků, měrek šablon
Kontrolní prostředky Pevná měřidla – měřící pravítko, základní měrka, úhlová základní měrka Měřidla s ukazatelem – posuvné měřítko, číselníkový úchylkoměr, úhloměr Kalibry a měrky – mezní měřidla, tvarové měrky, úhelník
Metrický rozměrový systém Základní jednotkou délky je metr 1 metr ( m ) = 10 decimetrů ( dm ) = 100 centimetrů ( cm ) = 1000 milimetrů ( mm ) 1 desetina milimetru 1/10mm = 0,1mm 1 setina milimetru = 1/100mm = 0,01mm 1 tisícina milimetru = 1/1000mm = 0,001mm 1/1000mm = 1 mikrometr….1 μm
Palcový rozměrový systém Rozměrová jednotka je palec ( ” ) 1 palec = 1 ” = 25,4 mm Části palce ¼ ” , 1 ¼ ” , 1 ½ ”
Příčiny chyb měření Větší naměřená hodnota při vyšší teplotě výrobku Menší naměřená hodnota při stlačení výrobku Chyby měření vlivem opotřebení měřících ploch
Druhy chyb měření Systematické chyby – jsou předvídatelné Lze je korigovat Náhodné chyby – snižují spolehlivost Jejich vliv nelze korigovat
Chyby měření
Třmenový mikrometr
Posuvné měřidlo
Použitá literatura Moderní strojírenství Josef Dillinger a kolektiv Obrazová dokumentace SPŠ Uh. Brod