Vlastnosti kyseliny sírové Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Martin Rolek VY_32_INOVACE_8A6
Otázky k pokusu Sledujte průběh pokusu na videu. Odpovězte na následující otázky: 1)Co je podstatou změny barvy cukru z bílé na černou v průběhu reakce? 2)Do jaké kategorie nebezpečných látek řadíme kyselinu sírovou?
Řešení 1)Kyselina sírová je silně hygroskopická. Odnímá vodu i organickým látkám, které v důsledku toho uhelnatějí. Uhlík má černou barvu a větší objem, protože je porézní. 2)Patří mezi žíraviny.
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Projekt: Škola v digitálním světě aneb Uchop svoji šanci Datum vytvoření: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_8A6 Jméno autora: Mgr. Martin Rolek Název práce: Vlastnosti kyseliny sírové Předmět: Chemie Ročník: kvinta osmiletého gymnázia, 1. ročník čtyřletého gymnázia Časová dotace: 10 minut Vzdělávací cíl: na základě shlédnutí pokusu vyvodit odpovědi týkající se vlastností kyseliny sírové Pomůcky: Poznámka: Autorem videa je autor tohoto DUM Inovace: Digitální podoba pokusu