Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti spolupráce a sdílení dat v cloudu
Advertisements

Seznámení s počítačem.
Přídavná zařízení.
Informatika Počítačové sítě.
Základy databázových systémů
Microsoft Office OneNote
Počítačové sítě – teorie
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
PC SÍTĚ II.
PC SÍTĚ I.
Překlad síťových adres - NAT
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
INFORMATIKA 4_10_ HODINA 10. TÝDEN
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
Adresářová služba Active directory
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA
Obor informační technologie
Pravidelné zálohování dat
Počítačové sítě LAN Pavlína Kolbábková.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Databázové systémy. Práce s daty Ukládání dat Aktualizace dat Vyhledávání dat Třídění dat Výpočty a agregace.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
T1: Základy práce s počítačem
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Tiskové služby v sítích Microsoft
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Počítačové sítě Základní pojmy.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
HARDWARE PC sítě Bc. Josef Štainer Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 246.
Síť a MS Windows.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Zálohování fotografií
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
PODNIKOVÉ INFORMAČNÍ SYSTÉMY porovnání PC, WORKSTATION, SERVER, MAINFRAME.
Úvod do počítačových sítí
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Informatika – Datové sítě
Unix a Internet 9. Samba © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ●
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Multifunkční tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/16 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_POCITACOVA_SIT.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Živočichopis (taxonomie) sítí
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
Počítačové sítě.
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ - TOPOLOGIE SÍTÍ
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.

Specifikace práce v síti, sdílení Výhody počítačových sítí  ušetříme finanční náklady na hardware (tiskárny, externí disky, scannery, multifunkce)  všechny PC v síti využívají společné připojení k internetu  můžeme využívat síťové disky, které jsou dostupné ze všech míst sítě (data máme vždy k dispozici) Nevýhody počítačových sítí  v počáteční fázi to jsou vyšší pořizovací náklady (kabeláž, switsche, servery)

Specifikace práce v síti, sdílení tisk na síťové tiskárně (tiskárna vybavená síťovou kartou)  nemusíme ke každému PC kupovat tiskárnu  úspora PC na kterém je sdílena tiskárna  počet uživatelů tiskárny není omezen tisk na sdílené tiskárně  tiskárna není vybavena síťovou kartou – nutnost použití dalšího PC  použití u malého množství PC a uživatelů (počet je omezen na max. 10 připojení)

Specifikace práce v síti, sdílení ukládání dat na síťový disk  data jsou zálohována na serveru  je možné využívat cestovní profily a mít data ještě na místním PC  data jsou k dispozici na libovolném PC v síti práce s aplikacemi na serveru  aplikaci stačí nainstalovat celou pouze na serveru, na stanici pouze zástupce nebo min. instalaci  zálohování se provádí na serveru, uživatel pouze ukládá data  příklady: Bakaláři, účetní programy, Microsoft SharePoint, …

Specifikace práce v síti, sdílení sdílení dat v síti  data jsou zálohována na serveru  jsou dostupná uvnitř sítě (např. disk S, H) nebo i v rámci internetu (služba ftp) na libovolném PC v síti (sdílení)  data je také možno zálohovat na externí disk

Specifikace práce v síti, sdílení sdílení dat v internetu  úložiště skydrive (součást služeb  internetové úschovny (edisk, uschovna, depo.bluetone) – omezená doba uložení  (viz podmínky na uloz.to)