Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Skladování potravin VY_32_INOVACE_10 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval: Mgr. Petřík Jan, Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/
Anotace: Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: 6. třída Využití materiálu: správné skladování potravin Forma výuky: prezentace v programu powerpoint, společný rozhovor, podrobnější metodika viz. poznámky u jednotlivých snímků Pomůcky: počítač, dataprojektor
Skladování potravin 1. Máslo, sýry, jogurty a maso skladujeme ve spíži.
Odpověď: Ne.
Skladování potravin 2. Ve sklepě skladujeme brambory, zeleninu, ovoce a mouku.
Odpověď: Ne.
Skladování potravin 3. Potraviny skladujeme v místnosti, kde je dostatek slunečního světla.
Odpověď: Ne.
Skladování potravin 4. Potraviny určené k rychlé spotřebě (pečivo) kupujeme do zásoby.
Odpověď: Ne.
Skladování potravin 5. Datum doporučené spotřeby není nutné sledovat.
Odpověď: Ne.
Skladování potravin 6. Zmrazené výrobky nejprve necháme rozmrazit a potom uložíme v mrazničce.
Odpověď: Ne.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Citace: MARÁDOVÁ, Eva. Výchova ke zdraví. Vyd. 1. Praha : Fortuna, s. ISBN