Knihovna vydávající e-knihy aneb Četba pro každého zdarma ke stažení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Městská knihovna v Praze a e-knihy ?!?
Advertisements

Český jazyk 4.ročník Skloňování podstatných jmen rodu středního a ženského (interaktivní tabule)
CC licence v praktickém využití Tento dokument podléhá licenci Creative Commons Lukáš Gruber Prezentace.
Vypracoval:Lukáš Matěja Vedoucí: Ing. Lenka Suchánková Konzultanti: Mgr. Martina Adámková Karel Chomout Jiří Málek.
Kniha je náš kamarád projekt Čtenářská gramotnost.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Dana Sigmundová E-books jako zdroj odborných informací ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Karel Čapek životopis, dílo – próza,
Obecní knihovna ve Štítině. Statistická data k čtenářů, z toho 22 dětí do 15 let Vypůjčeno knih, beletrie pro dospělé 1 106, dospělá.
E-knihy v Nakladatelství Academia. Obecný úvod Počátek e-knih v Nakl. Academia - 2. pol – založena pracovní skupina zabývající se e-knihami - Listopad.
210 mm eKnihy v NTK  Jan Kolátor   icq:  tel  Stůl: /36.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
E-knihovna a virtuální knihovna k4u. Prezentující: Mgr. Michaela Bratková redaktorka webu knihovna4u Odd. komunikace Městské knihovny v Praze.
Nová učebnice latiny nakladatelství Veritas
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Sourozenci Čapkovi.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.03 Název pro školu: EU ČJ 03 II Název materiálu: Jaroslav Hašek Autor: Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací.
Co nám kniha prozradí Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Nepila Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
DÍLNA 3 TÉMA: Vesmírné pohádky. CO NÁS ČEKÁ? o NÁVŠTĚVA MĚSTSKÉ KNIHOVNY o OBJEVOVÁNÍ POHÁDKOVÝCH KNÍŽEK S VESMÍRNOU TÉMATIKOU o POVÍDÁNÍ O KNÍŽKÁCH o.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
LITERÁRNÍ VÝCHOVA 1. ročník
Epické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
Spisovatelé dětské literatury
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
CAB ebooks eBooks Elektronické varianty odborných tištěných knih (mohou být i digital born) Trend současnosti nejen ve vědeckých oblastech.
Povinné údaje v knize.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ Jan Drda Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Open access v rámci Nakladatelství Karolinum Jan Havlíček Vít Krobot
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Karel Čapek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ladislava Drnková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Knihovny, katalogy, nástroje na správu zdrojů a citací. Přednáška k úvodu do metodiky studia naVOŠ Jabok, 24. Září 2010.
ŽENA RŮŽE PÍSEŇ KOST Určujeme: ROD ČÍSLO PÁD VZOR.
BRATŘI ČAPKOVÉ CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Šípková Růženka TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Kvantitativní analýza cestopisů Karla Čapka
Příběhy Walt Disney l.
ANNA MIHAD SHEHAHATA BAJTÍK 2017
Praktické zkušenosti editora fantastiky
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_ČESKÝ JAZYK
Duplicity v SK ČR aneb, Zase ty duplicity!
Májovci.
Spisovatelé dětské literatury
Spisovatelé a ilustrátoři
Karel Čapek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ladislava Drnková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
NÁRODNÍ OBROZENÍ ČTVRTÁ FÁZE
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Licence Creative Commons včera dnes a zítra
Nabídka vzdělávacích lekcí pro školy
Transkript prezentace:

Knihovna vydávající e-knihy aneb Četba pro každého zdarma ke stažení SALON CREATIVE COMMONS - Digital born texts 16.12.2011 Klára Sušická AHOJ

E-knihovna Městské knihovny v Praze

Od Karla Čapka dál a dál… 53 titulů (5 děl obrázkové pdf) zajímavosti: překlady, knihy „o“, film 16 titulů zajímavosti: exilové vydání Babičky, obálky různých vydání 7 titulů (60 povídek) zajímavosti: komiks ze Čtyřlístku, audio 2009

Od Karla Čapka dál a dál… 25 pohádek (2009) + 10 pohádek (2010) zajímavosti: pdf o Šípkové Růžence, omalovánky 7 titulů zajímavosti: první Máchovy básně v němčině s českým překladem, květnové číslo časopisu Lumír, Máj mp3 přeměna na K. H. Mácha online 21 titulů

Od Karla Čapka dál a dál… 10 titulů zajímavosti: šicí a vyšívací vzory 83 titulů příprava projektové stránky Knihy nejen pro školy ?

Upoutávka na další služby MKP včetně: odkazu na www stránky grafická obálka upoutávka Grafická obálka: autor případně autoři díla název díla portrét autora (pokud je autorsky volný) logo MKP jako vydavatele datum a místo vydání Upoutávka na další služby MKP včetně: odkazu na www stránky e-mailu knihovny Facebooku e-knihovny 7

informace o zdroji, ze kterého e-kniha vychází autorská práva tiráž Autorská práva: informace o zdroji, ze kterého e-kniha vychází autor portrétu na obálce, spolupracující subjekty informace o využití díla: údaje o textu: Public Domain (volné dílo) copyright MKP (licence) údaje o vydání: Creative Commons (BY-NC-SA) citační záznam e-knihy verze Tiráž: autor díla název díla obchodní jméno a sídlo knihovny pořadí vydání v MKP 8

Licenční prvky

Děkuji za pozornost SALON CREATIVE COMMONS - Digital born texts 16.12.2011 Klára Sušická klarasusicka@mlp.cz AHOJ