Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.18 Anotace:
Vikingové Dějepis VY_32_INOVACE_306, 16. sada, D
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
Systém savců 6 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Systém savců 3 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
VY_32_INOVACE_9B20 SAVCI morfologie a anatomie
SAVCI - shrnutí Mgr. Helena Tlapáková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Prvoci Přírodopis VY_32_INOVACE_166, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
SAVCI - charakteristika
Číslo v digitálním archivu školy
Opakování 7. ročníku 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se vznikem a tříděním sacharidů,
Kultura starého Egypta
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
Domestikovaní živočichové
Kroužkovci, členovci Přírodopis VY_32_INOVACE_171, 9. sada, Př3
Vodní ptáci Přírodopis VY_32_INOVACE_173, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s životem v mořích a oceánech.,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu procvičení předchozího.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
Etologie Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a obecnými znaky třídy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu procvičení předchozího.
SAVCI.
Třída: Savci - Mammalia
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Zuzana Šimečková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vnější stavbou těla ryb a mírně.
Žahavci Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př4
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
Hmyz Přírodopis VY_32_INOVACE_209, 11. sada, Př 4
Žahavci, ploštěnci, měkkýši
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Plankton Přírodopis VY_32_INOVACE_169, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními poznatky o třídě korýšů.
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
Podříše: Prvoci - KMENY: Nálevníci Výtrusovci Mnohobuněční – KMENY:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními znaky a systematickým.
Krytosemenné rostliny
Austrálie - rostlinstvo a živočišstvo
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
SAVCI Mammalia.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Autor: Mgr. Iveta Votápková Přehled hlavních skupin savců 1.část Brainstorming -napiš vše, co tě.
 AUTOR: Ing. Tereza Kovalská  NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Stavba těla savců  ROČNÍK: 9. ročník ZŠ  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Člověk a příroda  VZDĚLÁVACÍ OBOR:
Stavba těla savců.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
Obratlovci Autor: Mgr. Iva Hirschová
SAVCI - charakteristika
Název sady materiálů: Člověk a zdraví
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_PŘÍRODOPIS
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců, jejich původem a základním tříděním. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák zná společné znaky savců, zařazuje známé savce do skupin podle způsobu rozmnožování, zodpoví kvízové otázky. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 8. ročník, předmět přírodopis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Systém savců 1 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5

Systém savců 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková původ a třídění

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková  vznik ve druhohorách  prudký rozvoj ve třetihorách, po vymření dinosaurů kosterní pozůstatky vymřelých druhů savců, (Přírodovědecké muzeum Londýn)

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Znaky savců:  mláďata sají mateřské mléko  stálá tělesná teplota  plicní dýchání  tělo kryto srstí Typy chlupů:  pesíky  podsada- vlníky - osiníky  hmatové chlupy

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Třídění:  vejcorodí  živorodí- vačnatci - placentálové- hmyzožravci - šelmy - primáti …

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Placentálové  mláďata se vyvíjí v těle matky v děloze  výživa zajišťována prostřednictvím placenty

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková pesíky podsada osiníky hmatové chlupy vlníky

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Jaké typy chlupů známe? vlníky pesíky osiníky pestíky Který z uvedených živočichů patří mezi vejcorodé? klokan vrabec ježura netopýr Co umožnilo rychlý rozvoj a rozšíření savců? vznik srsti z ánik dinosaurů vznik kyslíku oteplení Čím dýchají savci? plicemi povrchem těla ústy žábrami Jak se nazývá orgán, zajišťující výživu zárodku v děloze? placenta mléčná žláza vaječník žaludek OPAKOVÁNÍ: (kliknutím odstraň nesprávné odpovědi)

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková