Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Advertisements

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE K PROJEKTU SPOLEČNĚ DOSÁHNEME CÍLE Č. CZ.1.07/1.2.05/ Celkové způsobilé výdaje Kč Spolufinancováno ze státního rozpočtu.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
IS MU krůček po krůčku.
Matematická analýza 1 Základy matematiky
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Informační systém školy Ľuboš Lunter.
2 Jan Tomíšek Nová organizace služeb 3 Základní typy služeb poskytovaných společností Vema operativní hotline konzultace školení implementační implementace.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Mgr. Miroslav Kučera; Mgr. Miroslav Kučera.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
e-learning Lucie Rohlíková
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Ústav pedagogických věd
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
Studijní IS a plagiáty Růžena Zemanová.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Konstrukce.
1 Změny studijního a zkušebního řádu. 2 Kde najdu SZŘ dokumentový server IS MU
AKORD SOFTWARE s.r.o. Ing. Věra Kovářová Softwarové nástroje pro sledování a vyhodnocování kvality řízení Případová studie Parlament České republiky.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Distanční vzdělávání na VŠFS
Informační systémy na FHS UK
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
CZ.1.07/2.2.00/ Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení Těší mě, já jsem IS, Informační systém.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Natáčení videa jako jeden ze způsobů propagace služeb Informačního centra MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová Informační den ÚVIS,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Důležité aplikace v IS MU
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
E-learningový kurz e-learningu
Důležité aplikace v IS MU
Jan Šplíchal E-learningu v IS MU.
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Struktura a plán semestru
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Máte zájem o více informací?
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Jan Šplíchal – Patrícia Eibenová
Transkript prezentace:

Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)

Co se dnes dozvíte? ▫ Úvod ▫ Představení projektu a jeho cílů ▫ Přehled e-learningových aplikací IS MU ▫ Uživatelská podpora ▫ Servisní středisko pro multimédia ▫ Ukázky Informační systém Masarykovy univerzity

K čemu je IS? ▫ Pokrývá veškeré úkony spojené se studiem ▪ student  studijní oddělení ▪ student  vyučující ▪ student  student ▫ Komunikace v rámci MU ▪ Lidé, Pošta, Vývěsky, Diskusní fóra ▫ E-learning ▫ Další služby ▪ Obchodní centrum MU, Absolventská síť Informační systém Masarykovy univerzity

E-learning v IS MU ▫ Od r ▫ Neustálý vývoj nových e-learningových aplikací ▫ Spolupráce s uživateli Informační systém Masarykovy univerzity

Studijní materiály ▫ Interaktivní osnovy ▫ Učební materiály Informační systém Masarykovy univerzity ▫ Odevzdávárny ▫ Poskytovny

▫ elektronické testování ▪ procvičování během semestru ▪ vnitrosemestrální a závěrečné testy Informační systém Masarykovy univerzity Odpovědníky

Interaktivní osnovy Jednoduchost Přehlednost Snadná editace Ukázky Bioinformatika Právní regulace médií Návody k laboratorním úlohám Jednoduchost Přehlednost Snadná editace Ukázky Bioinformatika Právní regulace médií Návody k laboratorním úlohám Ukázky Bioinformatika Právní regulace médií Návody k laboratorním úlohám

Aplikace Dril pro efektivní učení

Proč Dril funguje?

Jak na Dril?

Uživatelská podpora ▫ Školení ▪ Individuální, hromadné školení ▫ Konzultace ▪ Osobní, telefonické, ové ▫ Prezentace ▪ Osvěta, motivace

Servisní středisko pro podporu e-learningu na MU ▫ Týmová spolupráce ▪ Kvalita ▪ Rychlost ▫ Služby zdarma

Studijní weby Graficky přitažlivé Vzorník webů Animace, videa Tutoriály Ukázky Praktikum z obecné genetiky Systém a evoluce bezobratlých Fyziologie živočichů

Děkuji za pozornost. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Informační systém Masarykovy univerzity doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. Ing. Jitka Brandejsová Bc. Ľuboš Lunter