NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.06 Název pro školu:
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY : ZŠ a MŠ Blatnice pod Sv. Ant.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ a MŠ Blatnice pod Sv. Ant.
Mnohobuněční živočichové Obr.1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Pavlátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kmen: Ploštěnci mají zploštělé, oboustranně souměrné tělo
Název školy: Autor: Název: Téma: Číslo projektu:
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Hlísti Žijí volně (ve vodě, v zemi) nebo parazitují na rostlinách či živočiších Podílí se i na zúrodňování půdy Jsou odděleného pohlaví Mají zřejmou pohlavní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Digitalizace výuky Příjemce
Roup dětský Roup dětský žije v tenkém střevě dětí i dospělých a způsobuje onemocnění oxyuriózu. U dětí se projevuje únavou, podrážděností, přepadlostí.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.07 Název pro školu:
Parazité člověka Přírodopis 7. třída
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Test paraziti Míra Rychna.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název:VY_32_INOVACE_628_VADY A ONEMOCNĚNÍ TRÁVICÍ SOUSTAVY Téma:
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Kmen: Hlísti Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základní stavbou a systémem.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
HLÍSTI (Hlístice – nejpočetnější skupina těchto bezobratlých živ.)
Opakování učiva - hlísti
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní škola, školní.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola Kladruby
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_205_Mlži AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM: 7.,
Triblastika prvoústí se schizocoelní dutinou
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Oddělení: TRIBLASTIKA PRVOÚSTÍ
Vypracovala: V. Černochová
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
H L Í S T I C E 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
HLÍSTI.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu: Včela medonosná.
HLÍSTI.
kmen: HLÍSTI (Nematoda)
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Měkkýši mlži.
PLOŠTĚNCI Dělení: PLOŠTĚNKY MOTOLICE TASEMNICE.
Hlísti Žijí volně (ve vodě, v zemi) nebo parazitují na rostlinách či živočiších Podílí se i na zúrodňování půdy Tělo: Jsou odděleného pohlaví Mají zřejmou.
Ploštěnci.  Říše : živočichové  Kmen: ploštěnci  Třída :tasemnice Binomické jméno : Tasemnice dlouhočlenná Taenia solium Tasemnice bezbranná Taenia.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_7A_16_TEMA Hlístice TÉMA.
Ploštěnci, hlístice, vířníci
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Miloslav Cajska Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1A_03_Hlísti.
 AUTOR: Ing. Tereza Kovalská  NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Hlísti  ROČNÍK: 6. ročník ZŠ  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Člověk a příroda  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Přírodopis.
Kmen: Hlísti. Dvouvrstevní živočichové, protáhlé, nečlánkované, k oběma koncům se zužující tělo Na povrchu těla je silná kutikula Mají nepravou tělní.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 6.ROČNÍK.
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS
– SAMEC SE NÁPADNĚ LIŠÍ OD SAMICE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
CIZOPASNÍ PLOŠTĚNCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
Název materiálu (téma): OPAKOVÁNÍ-PLOŠTĚNCI, HLÍSTI, KROUŽKOVCI
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
AUTOR: Mgr. Radoušová Marcela
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola, Hradec Králové
CIZOPASNÍ PLOŠTĚNCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
HLÍSTI.
VY_52_INOVACE_03_Vnější a vnitřní parazité- učební text
VY_32_INOVACE_04-40 Ročník: VI. ročník Vzdělávací oblast:
Kmen: Hlístice (hlísti)
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: DUŠAN ČAMBALÍK NÁZEV: VY_32_INOVACE_692_HLÍSTI TÉMA: HLÍSTI ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2975

ANOTACE Materiál je určen pro žáky 2. stupně ZŠ v předmětu přírodopis. Materiál je určený pro výklad a procvičení hlavních znaků hlístů. Součástí je aktivita v podobě křížovky s tajenkou.

Datum vytvoření: 20.4.2013 Klíčová slova: kutikula, parazit, gonochoristé, nepřímý vývoj

HLÍSTI tělo je protáhlé, válcovité a nečlánkované tělo kryté kutikulou jsou to vnitřní parazité jsou odděleného pohlaví – gonochoristé samice jsou větší než samci – pohlavní dvojtvárnost vyskytují se v půdě, vodě nebo cizopasí vývoj nepřímý – vajíčko – larva – dospělec

ZÁSTUPCI ŠKRKAVKA DĚTSKÁ parazituje v tenkém střevě člověka tělo chrání kutikula samice je větší než samec zdrojem nákazy může být špatně omytá zelenina

ZÁSTUPCI ROUP DĚTSKÝ parazit dětí oplozená vajíčka klade kolem řitního otvoru hostitele – svědění nutnost dodržování osobní hygieny

ZÁSTUPCI SVALOVEC STOČENÝ parazituje v tenkém střevě a ve svalech savců nebezpečný parazit důležitá tepelná úprava vepřového masa

ZÁSTUPCI HÁĎÁTKA žijí v půdě parazitují na rostlinách

KŘÍŽOVKA 1. * 2. 3. 4. 5. Hlíst parazitující na rostlinách. Hlíst parazitující ve svalech. Hlíst parazitující ve střevech. Vrstva kryjící tělo hlístů. Jiným slovem cizopasník. Tajenka: Vydávat zvuky pro obstarání partnerky.

POUŽITÉ ZDROJE: OBRÁZKY: BULWERSATOR. http://cs.wikipedia.org/ [online]. [cit. 20.4.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trichinella_larv1_DPDx.JPG CARTOFFEL. http://cs.wikipedia.org/ [online]. [cit. 20.4.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Threadworm.jpg OPTIGAN13. http://cs.wikipedia.org/ [online]. [cit. 20.4.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ascaris_lumbricoides.jpeg YONATANH. http://cs.wikipedia.org/ [online]. [cit. 20.4.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Caenorhabditis_elegans.jpg Program MS Office 2010