Základy HTML 1 Klikací mapa. 2 Klikací mapa je obrázek s navigačními tlačítky. Kliknutím na různé části obrázku vyvoláme různé odkazy. Definice mapy:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala: Mgr. Ivana Múčková, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 438
Advertisements

Způsob zápisu JavaScriptu do dokumentu  JavaScript se do webové stránky dá zapsat třemi způsoby:  Pomocí značek do proudu dokumentu  Pomocí značek s.
WWW stránky.
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
Tvorba www stránek Obrázky, animace a transparentnost, grafická menu a klikací oblasti obrázku (1.část) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
14SIAP – SÍTĚ A PROTOKOLY Hodina 3..
HyperText Markup Language
HTML HyperText Markup Language 4. část Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně 0U2 - Základy informatiky a výpočetní techniky.
ÚVOD DO HTML Jak vytvořit stránky. Jak vytvořit www-stránky 1) Vytvořit soubor *.htm, nebo *.html 2) Nahrát soubor na server =>dát na internet.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazování.
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
Tvorba webových stránek II. Odkazy, obrázky, seznamy.
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Tvorba www stránek ODKAZY ICT 4.ročník. Vložení odkazu ODKAZY K propojení jednotlivých souborů K propojení jednotlivých souborů K přechodu na jiný web.
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
Úvod do HTML a tvorby webových stránek
Odkazy v obrázcích.
ZÁKLADY HTML – ODKAZY, SEZNAMY. - vodorovná čára atributy:  width – délka čáry – pixely nebo %  size - šířka ve smyslu tloušťky  align - zarovnání.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
David Klíma- 1 - Obrázky na webu Než dám obrázek na web co musím udělat? Získat ho Upravit Zmenšit na publikovatelnou formu POZOR! někdy se obrázek natahuje.
XHTML – odkazy Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
XHTML – obrázky Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Moderní učitel.
Zeměpisný kvíz ZADÁNÍ: zvolte si stát navrhněte zajímavou grafiku
CO NÁS ČEKÁ ve cvičení 5 Oč. - KIT PEF CZU 1. O DKAZY Chceme-li, aby čtenář naší html stránky někam odklepnul..... Oč. - KIT PEF CZU.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
INFORMATIKA 9. ročník.
FLASH. O čem to bude? Co je to Flash Co umí Flash – příklady Prostředí Macromedia FlashMX Nástroje a kreslení, vrstvy (Layers) Práce se symboly – Button,
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ V PowerPointu Jak vložit obrázek? Klikni na kartu Vložení Poté klikni na položku Obrázek.
Základy HTML 1 Odkazy. 2 a aOdkaz (z angl.anchor). Obsah odkazu Vše, co je mezi značkami a bude sloužit jako odkaz (tzn. bude klikatelné). Např. Hlavní.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Odkazy. Href Nejdůležitější atribut, cíl odkazu. Zjednodušeně pojato tato hodnota říká, jaká stránka se objeví po kliknutí. Href se zapisuje jako URL.
InstantAtlas dynamické webové interaktivní atlasy.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
SP3 - ARCHICAD PRVKY 3D - TERÉN - NL SÍŤ
HTML (II) (3).
VY_32_INOVACE_PR2_16 Grafika.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Tvorba WEBOVÝCH stránek – hypertextové odkazy
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Informační a komunikační technologie
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
EU_12_sada1_15_Inf_Word_Práce s obrazci 4_Šeb
2D SHAPES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Petr dnes ve škole psal test z převodů jednotek délky.
Použij svou fantazii a postav si
Postav si satelitní městečko
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jednoduchá práce s myší.
Otevřená radnice Komunikovat s lidmi nás baví víc než mluvit jen sami se sebou. Michal ŠMARDA starosta Nového Města na Moravě.
V E L K Á C E N A M O S T U S T A R Jaké auto je v čele?
Tvorba webových stránek
Interaktivní hledání a počítání
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Základy HTML 1 Klikací mapa

2 Klikací mapa je obrázek s navigačními tlačítky. Kliknutím na různé části obrázku vyvoláme různé odkazy. Definice mapy: </MAP> Vložení obrázku mapy:

3 Příklad 1: MAP AREA <AREA HREF="prvni.htm" SHAPE="rect" AREA COORDS="80, 80, 130, 130"> < AREA HREF ="druha.htm" SHAPE ="rect" COORDS ="20, 20, 50, 50"> USEMAP

4 Příklad 2: MAP AREA <AREA NOHREF SHAPE ="circle " AREA COORDS="50, 50, 30"> < AREA HREF ="odkaz1.htm" SHAPE ="circle " COORDS =" 50, 50, 60"> USEMAP

Základy HTML 5 Děkuji Vám za pozornost