Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Stravovací pojmy VY_32_INOVACE_12 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval: Mgr. Petřík Jan, Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/
Anotace: Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: 6. třída Využití materiálu: stravovací pojmy Forma výuky: Forma výuky: prezentace v programu powerpoint, společný rozhovor, podrobnější metodika viz. poznámky u jednotlivých snímků Pomůcky: počítač, dataprojektor
Stravovací pojmy 1.Sestava pokrmů podávaná v určitou dobu se nazývá?
Odpověď: Jídlo.
Stravovací pojmy 2. Seznam připravených pokrmů (v restauraci) se nazývá?
Odpověď: Jídelní lístek.
Stravovací pojmy 3. Množství, skladba a rozvržení potravy během dne se nazývá?
Odpověď: Strava.
Stravovací pojmy 4. Potraviny kuchyňsky upravené k přímému požívání se nazývají?
Odpověď: Pokrm.
Stravovací pojmy 5. Plán stravy pro určité časové období se nazývá?
Odpověď: Jídelníček.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Citace: MARÁDOVÁ, Eva. Výchova ke zdraví. Vyd. 1. Praha : Fortuna, s. ISBN