Radovan Hanslík, sexta A. Vlastnosti:  kovový prvek, ušlechtilý, bílé barvy  vykazuje nejlepší elektrickou i tepelnou vodivost  má dobrou kujnost a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vybrané prvky periodické tabulky a jejich využití Stříbro
Advertisements

Jan Lamacz, sexta A Zlato (Au).
Vybrané prvky periodické tabulky a jejich využití Zlato
Ch_098_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Zlato
NIKL Klára Procházková.
Kovy Fe, Al, Cu, Zn.
Měď, stříbro, zlato Cu – biogenní (měkkýši – krevní barvivo)
Měď, stříbro, zlato.
Stříbro (Ag) Ušlechtilý kov bílé barvy. Vyznačuje se nejlepší tepelnou a elektrickou vodivostí, ze všech známých kovů.
D-prvky.
VY_32_INOVACE_G Drahé kovy.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Chemie – kovy, nekovy, polokovy
MĚĎ, STŘÍBRO, ZLATO.
KOVY.
Kovy Chemie 8. třída.
5.4 Většinu prvků tvoří kovy
RUDY A NERUDY Anna Kadaníková
Mineralogický systém Sulfidy (sirníky)
Další kovy Sn, Pb, Ca, Cr, Ni, Hg, Ti, U, Pt.
Ch_097_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Stříbro
PRVKY.
Zinek, kadmium, rtuť.
Portál eVIM.
Přechodné prvky, d prvky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky se společnými vlastnostmi kovů a.
ZLATO. ZLATO Vlastnosti měkký, drahý kov odolnost vůči korozi tepelně i elektricky vodivý měkký, drahý kov odolnost vůči korozi chemicky reaguje pouze.
Hliník Jakub Doležal, sexta A.
Vy_32_INOVACE_ZB04_0264TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
Nikl.
Stříbro.
KOBALT.
Klára Hamšlágerová sexta A
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CHEMIE1_15 Tematická.
Ch_094_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Železo, hliník
Těžební průmysl II. Martin VRZALA.
Ch_097_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Stříbro
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Zlato, Stříbro Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: roč. Stručná anotace: Seznámení se základními.
Zlato a stříbro.
Ane ž ka Šebková Stříbro Ag (lat. Argentum) Stříbro  Je ušlechtilý kov bílé barvy, používaný člověkem již od starověku.kov starověku  Samotné stříbro.
Jsem ušlechtilý stříbrolesklý bílý kov, na vzduchu stálý Patřím do pevného skupenství a mám dobrou kujnost Jsem výborným vodičem elektrického proudu Jsem.
Alkalické kovy Mgr. Jitka Vojáčková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Ch_098_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Zlato
VYPRACOVALY: LUCIE KUBÍKOVÁ, DENISA PROCHÁZKOVÁ, SEXTA A
Měď Cu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Minerály Sulfidy.
Nejpoužívanější kovy na Zemi Železo, měď, hliník Autor: Mgr. Vlasta Hrušová.
VÝZNAMNÉ KOVY. ŽELEZO Výskyt: v přírodě v různých sloučeninách – železné rudy součást krevního barviva hemoglobinu v lidském organismu Vlastnosti: stříbrolesklý,
Tento projekt je spolufinancován z Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU OP vzdělávání pro konkurenceschopnost.
KOVY STŘÍBRO, ZLATO, HOŘČÍK, RTUŤ. STŘÍBRO latinský název Argentum značka Ag vlastnosti: stříbrolesklý, na vzduchu se pokrývá vrstvičkou sulfidu stříbrného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alexandra Hoňková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lumír.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 144_Kovové nerosty TEMA: Neživá.
Materiály a technologie Mechanik elektronik 1. ročník OB21-OP-EL-MTE-VAŠ-M Charakteristické vlastnosti kovů a slitin.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Alexandra Hoňková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Alexandra Hoňková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Drahé kovy VY_32_INOVACE_1A_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Pyrit FeS2 Sulfidy FeS2 Autor: Mgr.Vlasta Hrušová.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Kadmium.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Kovy VY_32_INOVACE_29_588 Projekt.
RUDY A DRAHÉ KOVY Filip Svoboda.
MINERÁLY SULFIDY.
HLINÍK ( Aluminium) Al nejdůležitější prvek III.A = triely
Transkript prezentace:

Radovan Hanslík, sexta A

Vlastnosti:  kovový prvek, ušlechtilý, bílé barvy  vykazuje nejlepší elektrickou i tepelnou vodivost  má dobrou kujnost a dobře se odlévá  patří mezi přechodné prvky, které mají valenční elektrony v d-sféře  je velmi dobře rozpustné v kyselině dusičné a v konc. kys. sírové

Výskyt:  v zemské kůře se stříbro vyskytuje pouze vzácně  průměrný obsah činí kolem 0,07 – 0,1 mg/kg  v přírodě se stříbro obvykle vyskytuje ve sloučeninách  téměř vždy je stříbro příměsí v ryzím přírodním zlatě

 jako zdroj pro průmyslové získávání stříbra jsou však rudy olova, mědi, niklu nebo zinku  Nejvíce používanou metodou pro získávání je elektrolýza  největšími světovými producenty stříbra jsou Mexiko, Kanada, Peru, Austrálie a USA

Využití:  velmi tenká vrstva kovového stříbra se využívá jako záznamové médium na CD a DVD kompaktních discích  výroba kvalitních zrcadel  výroba pamětních mincí a medailí  elektrické článků  jako katalyzátory některých oxidačních reakcí

Slitiny:  klenotnické stříbro je obvykle slitinou s obsahem kolem 90 % stříbra, doplněné mědí  v medicíně

Zdroje: 