Autor: Mgr. Eliška Pitáková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín VELKÁ BRITÁNIE 1.
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Zajímavá místa ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska
On the map-Británie Aj pro 4.-5.r.
Cestujeme a poznáváme svět
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.16 Téma: Zeměpis světadílů -
Velká Británie III2-Z7-III-06
ZÁPADNÍ EVROPA.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Západní Evropa.
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ZÁPADNÍ EVROPA.
Autor materiálu: Mgr. Jaromír Dümler
EU – OP VK – III/2 ICT DUM 15 Vypracovala Ludmila Kebzová.
Evropa – státy a hlavní města
Evropa: západní Evropa
Test – Západní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.01 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 01 Název materiálu:Colours Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:Anglický.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.10 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_24.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.19 Téma: Zeměpis světadílů -
Restaurace Stuartovců, vznik Velké Británie
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_01.
Evropa – západní Evropa úvod Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Stanislav Šindler Datum: Cílový ročník: 7.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace England VY_22_INOVACE_22 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
The exercises to the topic Great Britain with solution.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_120 Jméno autora: Lucie Šrámková Třída/ročník: 5. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován v rámci.
Název projektu:Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona: CZ.1.07./1.4.00/ I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Velká Británie.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Základn í škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁN Í PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Velká Británie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Evropa – Západní Evropa
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
Název školy :Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název:
Evropa – státy a hlavní města Vyhledávejte ve své příruční mapě. Západní Evropa Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VY_32_INOVACE_147_Velká Británie a Irsko Šablona Identifikátor školy:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
EVROPA ZÁPADNÍ EVROPA – VELKÁ BRITÁNIE, IRSKO
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_The UK TEMA: The UK
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
zpracovaný v rámci projektu
Spojené království Velké Británie a severního irska – Londýn
UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND.
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Eliška Pitáková Datum: červenec 2012 Třída: 3. – 4. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglické reálie Téma: Nad mapou Spojeného království VB a Severního Irska Ověřeno: 26. září 2012

Metodický list: Děti se seznamují s mapou Spojeného království VB a Severního Irska, s názvy států a hlavních měst. Ve slepé mapě a v přesmyčkách si potom procvičují získané znalosti a vědomosti.

Nejdříve poznáme Velkou Británii SKOTSKO ANGLIE WALES

SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ VELKÉ BRITÁNIE a SEVERNÍHO IRSKA SEVERNÍ IRSKO

HLAVNÍ MĚSTA BELFAST EDINBURGH LONDÝN CARDIFF

Popiš státy Spojeného království a jejich hlavní města

Vytvoř správný název státu nebo města: L G A E I N __________________ S A E W L __________________ E R G D N U H I B __________________ S T O O K S K __________________ F A D I F C R __________________ I S O R K __________________ O N D L Ý N __________________ E L B A T F S _______________

POUŽITÉ ZDROJE: http://learnhistory.org.uk/file.php/34/uk_blank_map.gif http://www.altiusdirectory.com/Travel/images/uk-outline-map.GIF