IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 26-opakování Evropy AnotaceOpakování Evropy AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si zopakují získané.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 30 – Světové hospodářství AnotaceOpakování světového hospodářství AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 3- Polsko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 20- opakování Evropy
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 21- ŘeckoAnotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Řecka Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 23- Španělsko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 28- Obyvatelstvo Anotace Prezentace, která se zabývá souhrnným opakováním obyvatelstva světa AutorMgr. Kamila Bočková.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním rotačních těles. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci procvičí rotační tělesa. Speciální.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 16- Pobaltské republiky
Východní Evropa – Ukrajina
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 17- Rumunsko, Bulharsko AnotacePrezentace, která se zabývá charakteristikou Rumunska, Bulharska AutorMgr. Kamila Bočková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 1- Slovensko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 27-Státy EvropyAnotace Kvíz na státy Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstup Žáci si zopakují.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 25-Rusko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Maďarsko AnotacePrezentace, kter á se zabýv á charakteristikou Maďarska AutorMgr. Kamila Bočková JazykČe š tina Oček.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí o zlomcích. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují znalosti o zlomcích.
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním zloků se stejným a různým jmenovatelem na číselné ose. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 9- Opakování Francie, Německo AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním Německa a Francie AutorMgr. Kamila Bočková.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 22- Portugalsko AnotaceSeznámení s Portugalskem AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si získají.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 11- Opakování severní Evropa
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6-31_ poloha_rozloha_CR
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 4 – opakování Střední Evropa Anotace Prezentace, která se zabývá souhrnným opakováním Střední Evropy Autor Mgr. Kamila.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti třemi. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná třemi. Speciální.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením desetinného čísla číslem přirozeným. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vynásobí desetinné.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace, která se zabývá navzájem opačnými čísly. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozpoznají opačná čísla. Speciální.
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením zlomků přirozenými čísly. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci násobí zlomky s přirozenými.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Anotace Prezentace – Poloha a rozloha České republiky Autor Mgr. Michaela Eisenhammerová JazykČeština Očekávaný výstup Žáci se seznámí s novými informacemi.
Anotace Prezentace, která se zabývá od čítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci odečtou desetinná čísla. Speciální.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace, která se zabývá sčítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci sečtou desetinná čísla. Speciální vzdělávací.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace obsahující příklady na procvičení konstrukce trojúhelníku podle věty SSS AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci zkonstruují.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením desetinného čísla číslem přirozeným. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vynásobí desetinné.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním, sčítáním a odčítáním smíšených čísel. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci porovnávají,
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 6- Německo AnotacePrezentace, která se zabývá charakteristikou Německa AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
Anotace Prezentace, která se zabývá od čítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci odečtou desetinná čísla. Speciální.
Anotace Prezentace, která se zabývá povrchem a objemem hranolu. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vypočítají povrch a objem hranolu.
AnotacePrezentace, která se zabývá rozšiřováním zlomků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozšiřují zlomky. Speciální vzdělávací.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním a doplněním znalostí o pravoúhlém trojúhelníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
VY_32_INOVACE_Fi_II_15 Název Jižní Evropa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou měny EURO AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů k finanční.
EVROPA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_01_Evropa Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Transkript prezentace:

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 26-opakování Evropy AnotaceOpakování Evropy AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si zopakují získané znalosti Speciální vzdělávací potřebyNe Klíčová slovaEvropa Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityZanášení informací do slepých map, spojování, doplňování informací Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníZákladní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina12-15 let Celková velikost402kB

Místo teček doplň, kde přiložena mapa, zakresli do mapy

1.Napiš nejdelší řeku Evropy a zakresli ji do mapy. ………………….

2. Napiš nejvyšší horu Evropy a ve kterém se nachází pohoří, zakresli do mapy. ……………………

3. V jakém podnebném pásu leží jižní Evropa? Zakresli do mapy. Popiš jak zde vypadá podnebí: v létě ……………………… v zimě ……………………..

4. Utvoř dvojce: SEčernozem VEpastviny ZEpodzoly

5. Doplň: Jako staré průmyslové oblasti jsou označovány státy…………….., …………..a ………………. Ropa se těží převážně …………… moře ( státy ……………a ………………). Francie má obrovská ložiska ……………., proto zde vyrábějí el. energii v……………………elektrárnách. Nejvýznamnější průmysl v Evropě je ……………zaměřen na výrobu………………. V tomto odvětví vynikají hlavně státy……………, …………….a …………………

6. Vyber správnou odpověď a zakresli stát do mapy: Nejvíc obyvatel má: a) Německo b) Rakousko c) Řecko

Národnostně jednotný stát je: a) Švýcarsko b) Belgie c) Portugalsko

Většina obyvatel v Evropě pracuje: a) v zemědělství b) v průmyslu c) ve službách

Nejkvalitnější silniční dopravu nalezneme v: a) severní E b) západní E c) východní E

Řešení Napiš nejdelší řeku Evropy: Volha Napiš nejvyšší horu Evropy a ve kterém se nachází pohoří: Mont. Blanc, Alpy V jakém podnebném pásu leží jižní Evropa? Subtropickém Popiš jak zde vypadá podnebí: v létě: teplá, suchá v zima: mírná, deštivá Utvoř dvojice: VE – černozem, ZE – pastviny, SE – podzoly Jako staré průmyslové oblasti jsou označovány státy Velká Británie, Francie a státy Beneluxu Ropa se těží převážně Severního moře ( státy VB a Norsko). Francie má obrovská ložiska uranu, proto zde vyrábějí el. energii v jaderných elektrárnách. Nejvýznamnější průmysl v Evropě je strojírenský zaměřen na výrobu automobilů V tomto odvětví vynikají hlavně státy Německo, Francie a Itálie

Nejvíc obyvatel má: Německo Národnostně jednotný stát je: Portugalsko Většina obyvatel v Evropě pracuje: ve službách Nejkvalitnější silniční dopravu nalezneme v: západní Evropě