Home sweet home Vypracovala : Michaela Hrdličková, 202 Použitá literatura: Success, elementary, J.C.Carr, J.Parsons „Tento projekt je spolufinancován Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Advertisements

Elektronická učebnice – l
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.19 Název pro školu:
 Nachází se na okraji Strakonic  Bydlím v něm já a můj vysněný pes  V garáži mi stojí vysněné auto.
Představení výukové aktivity či projektu využívajícího ICT pro žáky Kateřina Silbrníková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Practice Vocabulary and your MEMORY. At home Task 1: Task 1: You have one minute. Look at the pictures of home objects carefully. Try to remember all.
Our house Daily routine. Rooms kitchen living room bedroom bathroom toilet.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Podbořany, Husova 276, okr. Louny AUTOR: Jaroslava Kudláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_612_AJ_MÍSTNOSTI TEMA: Místnosti ČÍSLO PROJEKU:CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
VY_22_INOVACE_36 Angličtina 7. ročník Autor: Jitka de Oliveira Manuelová, BBS Základní škola Pelhřimov, Komenského 1326 slovní zásoba HOUSE.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:VY_32_INOVACE_AJK443 Jméno autora:Mgr.Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník Datum.
There is / are – 5.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Angličtina 9. ročník Autor: Jitka de Oliveira Manuelová, BBS Základní škola Pelhřimov, Komenského 1326 slovní zásoba HOME VY_22_INOVACE_43.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_ INOVACE_14_Dům AUTOR: Bc. Petra Baťová ROČNÍK, DATUM: TŘETÍ, 25.
Elektronická učebnice - II
Elektronická učebnice - I
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-12-Zaměstnání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-21-Jídlo a nápoje Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Housing VY_22_INOVACE_08 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Existenční vazba THERE IS / THERE ARE
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-23-Počasí Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-16-Praha Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INTRODUCTION Použité obrázky a foto:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-20-Mezilidské vztahy Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
My day – daily routine NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ Jazyk anglický TEMA:
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: House Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-8 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Housing General Topics for The New Maturita Exam VY_32_INOVACE_43-03_VP_Housing Mgr. Veronika Richterová.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Jitka Jiřišťová NÁZEV:VY_32_INOVACE_03C_03_Housing TEMA:SLOVNÍ ZÁSOBA ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Dana Vítová Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_ANGLICKY_JAZYK_KOMUNIKACNI_SITUACE_01.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_72_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vybavení bytu NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
HOUSE kitchen bedroom bathroom garden a garage dining room living room.
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické služby
Angličtina pro 2. stupeň ZŠP a ZŠS Uherský Brod
Č. DUMu: VY_22_INOVACE_11_THE HOUSE II
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Aneb skromnost nadevše:-)
VY_22_ INOVACE_33_ ANGLICKÝ JAZYK 5
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová
Prepositions + at home AUTOR: Miroslava Jarkulišová
Název vzdělávacího materiálu
MY HOUSE - MY CASTLE Autor: Mgr. Ivana Tesařová
At home – my flat, my house
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Housing VY_22_INOVACE_01_14
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 1
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Náš dům
VY_22_INOVACE_43 Anglický jazyk 9. ročník Autor: Jitka de Oliveira Manuelová, BBS Základní škola Pelhřimov, Komenského 1326 slovní zásoba HOME.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
MY HOUSE Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová
Martina Dundová VY_22_INOVACE_1B_12_My_home My house čtvrtý
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_12_AJI_MŮJ DŮM
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Jméno autora výukového materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor: Michaela Vráblíková Název : VY_32_INOVACE_27AJ_4tr_SLOVICKA9.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Home sweet home Vypracovala : Michaela Hrdličková, 202 Použitá literatura: Success, elementary, J.C.Carr, J.Parsons „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“

Which rooms do you know? a bedroom a kitchen a dining room a bathroom a living room a hall ložnice kuchyň jídelna koupelna obývací pokoj hala

There is / There are Jednotné číslo There is a bed. Množné číslo There are two beds. Jak utvoříme otázku?

Přeložte následující věty Jsou tam dvě křesla. Není tam gauč. V kuchyni je stůl. Na zdi jsou police. Na stole ta kniha není. There are two armchairs. There is not a sofa. In the kintchen there is a table. On the wall there are shelves. On the table there is not the book.

The kitchen stůl židle lednice sporák kuchyňská linka nádobí dřez a table a chair a fridge a stove a cupboard dishes a sink

The kitchen Describe it

The living room knihovna televize gauč křeslo květina koberec a bookcase a television a sofa an armchair a flower a carpet

The living room Describe it

The bedroom postel noční stolek skříň stůl lampička hračky obraz a bed a night table a wardrobe a desk a lamp toys a picture

The bedroom Describe it

The bathroom and the toilet umyvadlo vana sprcha toaleta pračka zrcadlo a basin a bath a shower a toilet a washing machine a mirror

The bathroom Describe it

Speak about your favourite place at home What is it? (your bedroom etc) What is it like? (big, small etc) What do you like about it? (it is private, warm etc) What do you do there? (read, watch Tv etc)

Living in the city or in the village?

What are advatages of living in the city?

What are advatages of living in the village?

Do you prefer to live in the house or in the block of flats?

Describe the house of your dreams