31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb 16.-18.10.2007 Spolupráce SDRUK a Asociace muzeí a galerií ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
VISK 7 J. Polišenský. Historie ochrany knihovních fondů v NK ČR •1994 vznik odboru ochrany knihovních fondů •1995 dokončení Centrálního depozitáře v Hostivaři.
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
IVIG 2006 Náš zákazník – náš pán Zlata Houšková Praha, IVIG září 2006.
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Digitalizace knižního a časopiseckého fondu v muzejních knihovnách.
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihoven paměťových institucí Zlínského.
Informace z konference Problematika historických a vzácných knižních fondů Čech, Moravy a Slezska v Olomouci se zaměřením na příspěvek Digitalizace map.
Seminář knihovníků muzeí a galerií, Národní muzeum, Praha Retrokatalogizace v Knihovně UPM v rámci grantu VISK 5 Květa Hartmanová Knihovna Uměleckoprůmyslového.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
BIBLIOGRAFICKÉ FORMÁTY MARC 21 – UNIMARC-úvod
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2007 Zapojení regionálních knihoven do spolupráce se Souborným katalogem ČR Celostátní seminář Regionální.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Portál autorit
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihovníků muzeí a galerií Brno,
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Informace z Konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2005 v Praze se zaměřením na příspěvek Zpracování a zpřístupnění historických dokumentů.
Historické fondy VKOL - ukázky
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Využití JIB pro stahování záznamů Jan Pokorný
Zpráva o činnosti Výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Valná hromada Komise knihovníků AMG ČR 6. září 2006, Praha, Národní muzeum.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Komplexní servis v oblasti knihovnických a informačních služeb Specialisté na Vaší straně.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních (jmenných)
Koncepce rozvoje knihoven v ČR na léta 2004 – 2010 Usnesení vlády č. 679 ze Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS – Hradec Králové.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Věcné zpracování trochu jinak Ze zkušenosti Centra informačních a knihovnických služeb (CIKS) VŠE v Praze.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Projekt MEMORIA MEMORIAE MUNDI SERIES BOHEMICA databáze MANUSCRIPTORIUM Národní knihovna ČR AiP Beroun s.r.o.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních autorit.
VISK 6 Memoriae Mundi Series Bohemica Digitalizace rukopisů PhDr. Ila Šedo.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Souborný katalog ČR v roce 2013 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR.
Komise knihovníků muzeí a galerií AMG ČR Jihomoravský kraj Judita Matějová, Moravská galerie v Brně.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Stav zpracování historických knihovních fondů ve správě NPÚ.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Odbor doplňování a zpracování fondů
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
Historické a hudební fondy. Organizační struktura.
Manuscriptorium Evropská digitální knihovna historických fondů.
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Funkce krajských knihoven při zavádění RDA
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb
Historické fondy VKOL - ukázky
Souborný katalog ČR Seriály
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Seminář SK ČR 2018 Okénko pro katalogizátory
Knihovny muzeí a galerií a Souborný katalog ČR
Transkript prezentace:

31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb Spolupráce SDRUK a Asociace muzeí a galerií ČR

Sdružení knihoven ČR Předseda:doc. PhDr. Jaromír Kubíček, CSc. Adresa:Kounicova 65a, Brno Tel./Fax: / IČO:

Sekce SDRUK pro historické fondy V r.2006 převzala po dohodě s NK roli koordinátora pro pravidla zpracování HF ve formátu MARC21 a UNIMARC. 1.schůzka PS v MZK, zúčastnilo se 24 zástupců z 15-ti institucí spravujících HF. Katalogizace HF v NK,rozvoj Manuscriptoria, přechod na katalogizaci ve formátu MASTER.

Spolupráce a cíle Vytvoření pravidel pro tvorbu tzv. minimálního záznamu. Sjednocování katalogizační praxe. Metodická příručka pro katalogizaci STT ve formátu MARC21. Využívání báze autorit NK. Spolupráce s Katalogizační komisí SKIP.

2. Setkání PS sekce SDRUK Knihovna NM, Praha Jmenné autority při katalogizaci HF Provenienční údaje při katalogizaci hitorických fondů Zpráva o krádeži map v Roudnické lobkowiczké knihovně.

Konference Problematika historických a vzácných knižních fondů Čech, Moravy a Slezska Sborník z 15.ročníku konference, příspěvky vystaveny na webové stránce Pozvánka na 16.ročník v Olomouci příspěvků – Retrokonverze lístkového katalogu STT Knihovny NM (dr.Šípek), - Národní autority v prostředí muzeí a galerií (dr.Bartl), - Manuscriptorium, evropská digitální knihovna rkp s plnými texty (dr.Uhlíř), - Nové prvotisky ve VK v Olomouci (R.Krušinský)

Program VISK, K21.st. MK ČR VISK5 retrospektivní konverze – bohemika 19.stol. Spolupráce paměťových institucí = SVK v Hradci Králové a knihovny muzeí Královéhradeckého kraje (zpracování reg.monografií), = SVK v Kladně a knihovny muzeí a galerií ve Středočeském kraji. = Digitalizace dokumentů MSVK v Ostravě – spolupráce s archivy a muzei v kraji. K21.st. – restaurování STT.