Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Advertisements

Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Liberecký kraj.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_16.
RAKOUSKO.
SRBSKO.
Rumunsko.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Slovinsko Petra Filipová 8.B
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Střední Evropa.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
S L O V I N S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 12
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
SLOVINSKO.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Téma hodiny: Slovinsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
VYSOČINA.
MAKEDONIE.
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
MAĎARSKÁ REPUBLIKA.
Černá Hora Téma hodiny: Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Malta.
DÁNSKO.
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
Vytvořil: Jiří Burda Státní symbolyAD VlajkaZnak.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Hungary Maďarsko Magyarorszag.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
Jihovýchodní Evropa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_17.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Středočeský kraj. Obr. 1 Poloha: střední Čechy Sídlo krajského úřadu: Praha.
Maďarsko, Polsko, Slovensko
NĚMECKO
Antonín Košíček Sára Šobková
Švýcarsko Učivo 8. ročníku Název školy
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Hradec Králové
JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Česká republika
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko

Základní údaje Hlavní město: Lublaň Rozloha: 20,3 tis.km2 (5x méně než ČR) Počet obyvatel: (2006) Úřední jazyk: slovinština Členství: EU, NATO, OSN, OBSE Forma vlády: parlamentní republika Měna: Slovinský tolar (SIT) = 0,20 Kč

Poloha

Povrch Poměrně hornaté území Nejvyšší bod: Triglav (2 864 m) Nejnižší bod - Jadranské moře (0 m)

Jeskyně Ve Slovinsku přes jeskyní, z toho 25 zpřístupněno Velké množství krasových jeskyň

Vodstvo Jedna z nejhustších říčních sítí v Evropě Povrchové toky jsou rozloženy velmi nepravidelně Přes 260 vodopádů

Obyvatelstvo hustota osídlení 98 ob./km2 88% Slovinců, italská a maďarská menšina Náboženství: římsko-katolické Jazyk: slovinština, maďarština a italština

Průmysl a zemědělství Energetika Hutnictví a ocelárny Strojírenství Farmaceutický průmysl Těžba: hnědé uhlí a rtuť pšenice, kukuřice, brambory, cukrová řepa, zelenina a ovoce

Saliny v Sečovlje - rozsáhlá solná pole (zařízení sloužící k získávání soli odpařováním mořské vody) při ústí řek Dragonji a Drnice do Jaderského moře

Montážní linky automobilů Renault Elektrospotřebiče Gorenje Výroba lyží Elan

Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí