Zahraniční periodika objednaná do královéhradeckých knihoven v roce... Kooperativní databáze spravovaná Studijní a vědeckou knihovnou v Hradci Králové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Akviziční seminář Havlíčkův Brod října 2004 Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Seriály v Souborném katalogu ČR.
Bibliograficko-informační služby v SVK Hradec Králové Klára Fialová, odd. informačně referenčních služeb Ivana Novotná, odd. bibliografie ŠVK Banská Bystrica.
Koordinace a spolupráce při doplňování knihovních fondů Mgr. Anna Andrlová Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje.
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
ŠKOLENÍ MK Ústí nad Orlicí, Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami.
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Zkušenosti se zpracováním elektronicky dodaných záznamů seriálů do Souborného katalogu ČR Danuše Vyorálková
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Získávání primárních dokumentů * Mgr. Miluše Mírková Univerzitní knihovna ZČU URL:
Získávání primárních dokumentů * Mgr. Miluše Mírková Univerzitní knihovna ZČU URL:
/ /2003 – 10/2005 Dalším krokem je …. MetaLib verze 3 SFX verze 3 aplikace >>
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
KATALOGY Mgr. Radmila Pavlicová, Univerzitní knihovna OU.
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
Školení Plzeň – dubna 2004 Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR jako informační zdroj.
Akviziční seminář Havlíčkův Brod října 2004 Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Seriály v Souborném katalogu ČR.
Školení JVK České Budějovice
/ /2003 – 10/2005 Dalším krokem je …. MetaLib verze 3 SFX verze 3 aplikace >>
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2007 Zapojení regionálních knihoven do spolupráce se Souborným katalogem ČR Celostátní seminář Regionální.
Školení KKFB Zlín, Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Školení pro nové zaměstnance NK ČR Praha – Souborný katalog ČR jako informační zdroj.
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Knihovny a jejich služby (souborné katalogy) Bc. Radmila Kouřilová.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Využití JIB pro stahování záznamů Jan Pokorný
Účast ve volbách do Akademického senátu Univerzity Karlovy v Praze v letech Vypracoval: Mgr. Daniel Feranc, tajemník AS UK.
Národní knihovna v Praze Národní knihovna – přehled bází.
Setkání uživatelů, Vsetín 2008 Využití regionálních funkcí a WWW rozhraní v integrovaném knihovním systému KpwinSQL Ing. Václav Trunec KP-sys spol. s r.o.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2005 Pardubice, 1. a 2. listopadu 2005 PhDr. Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Zapojení regionálních knihoven.
31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb Spolupráce SDRUK a Asociace muzeí a galerií ČR.
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Školen - Zlín, Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR Danuše Vyorálková – Národní knihovna ČR.
ŠKOLENÍ SVK Plzeň Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Služby Souborného katalogu ČR.
Knihovny a jejich služby Souborné katalogy. Obsah přednášky výklad základních pojmů typologie služeb typologie katalogů souborné katalogy.
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Seriály v SKČR, prosinec 2008 Seriály v SKČR Danuše Vyorálková.
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková červen 2009.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Co nového na "obálkách ...“ Seminář SK ČR Jiří Nechvátal
Digitalizace v krajské knihovně (SVK HK)
- možnosti stahování záznamů
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
Souborný katalog ČR Seriály
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
Studijní prezenční obory
Transkript prezentace:

Zahraniční periodika objednaná do královéhradeckých knihoven v roce... Kooperativní databáze spravovaná Studijní a vědeckou knihovnou v Hradci Králové

Základní cíl získat přehled o zahraničních periodikách objednaných na konkrétní kalendářní rok do knihoven na území města Hradce Králové poskytnout získané údaje jak uživatelům (okamžitá informace o lokaci), tak akvizičním pracovníkům jednotlivých knihoven (možnost koordinace objednávek na další roky)

Vznik a současný stav září schůzka zástupců zúčastněných knihoven rok vystavení dat dodaných jednotlivými institucemi (začátek roku) - aktualizace dat a jejich harmonizace, doplnění chybějících údajů (závěr roku)

Knihovny zapojené do projektu Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové Knihovna města Hradce Králové Univerzitní knihovna Univerzity Hradec Králové Knihovna Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Knihovna Vojenské lékařské akademie J.E. Purkyně Knihovna Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy (příslušné katedry)

Údaje uvedené v databázi Údaje o instituci: Název instituce Adresa Telefon URL instituce URL elektronického katalogu Sigla Údaje o periodiku: Název ISSN Jazyk Země vydání Vlastník dokumentu Dostupnost Klíčová slova

Periodika objednaná několika institucemi Circulation - 2x (VLA JEP, LF UK a FN) Economist - 2x (SVK HK, UHK) Fertility and Sterility - 2x (FarmF UK, LF UK a FN) Germanistik - 2x (SVK HK, UHK) Graphis - 2x (SVK HK, UHK) National Geographic Magazine - 3x (SVK HK, UHK, KMHK) Scientific American - 2x (UHK, LF UK a FN) Time - 2x (SVK HK, UHK) Vychovávateľ - 2x (SVK HK, UHK)

Další vývoj rok doplnění údaje „Roky odběru“ u jednotlivých titulů periodik - připojení dalších knihoven - rozšíření na území celého Královéhradeckého kraje

Seznam on-line katalogů knihoven Královéhradeckého kraje Knihovna WWW On-line katalog Knihovna města Hradce Králové Lékařská knihovna Lékařské fakulty a Fakultní nemocnice Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové Městská knihovna Chlumec nad Cidlinou Městská knihovna Červený Kostelec Městská knihovna Česká Skalicehttp:// /LANius/ Městská knihovna Jičínhttp://knihovna.inext.cz/jicinhttp://knihovna.inext.cz/jicin/knihy.htmhttp://knihovna.inext.cz/jicinhttp://knihovna.inext.cz/jicin/knihy.htm Městská knihovna Nový Bydžovhttp:// Městská knihovna Smiřicehttp:// Městská knihovna Trutnov Středisko vědeckých a knihovnických informací Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové Univerzitní knihovna Univerzity Hradec Králové Vědecká knihovna Vojenské lékařské akademie J. E. Purkyně Hradec Králové

Děkuji Vám za pozornost Mgr. Dana Novotná Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové