ICT ČJ párové souhlásky uvnitř slov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Křížovky s VS po M II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Advertisements

Křížovky s VS po P II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovky s VS po L II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovky s VS po B IV. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT 2_2/20 Anotace Písemná práce – Párové souhlásky –b- nebo –p- Autor
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
ICT ČJ VS po B Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT VL PRAVĚCÍ ZEMĚDĚLCI 4.R
ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.
ICT ČJ 5.ročník Význam slov IV.
ICT ČJ VS po L Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly III Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ICT M 5.R. Desetinná čísla
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.
ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Anotace : ICT ČJ přídavná jména II. - 5.ročník
Anotace : ICT ČJ podstatná jména II. - 4.ročník
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
ICT VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT M 5.R. Desetinná čísla – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení čtení desetinných čísel. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
Křížovky s VS po B II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
ICT M 5.R. Římské číslice II
ICT VL Pravěk – procvičování 4.R
Křížovky s VS po L III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ICT ČJ podstatná jména I. - 4.ročník
Křížovky s VS po V I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT – 2 – 3 – 4 Hudební výchova PL - Pexetrio
ICT ČJ 5.ročník Význam slov I.
ICT M 5.R. Jednotky času
ICT M 5.R. Jednotky hmotnosti
ICT M 5.R. Jednotky času Anotace: : Prezentace obsahuje učivo Jednotky času v reálných situacích a příklady k procvičování. Prezentace je prezentována.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ICT ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT ČJ VS po M Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Draw a monster Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Křížovky s VS po B III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.r. Řešíme rovnice Anotace: Prezentace obsahuje p ř íklady k procvi č ování ř ešení rovnic. Prezentace je prezentována interaktivn ě na.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Transkript prezentace:

ICT-2-1-16 ČJ párové souhlásky uvnitř slov Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace: Prezentace obsahuje výklad – psaní párových souhlásek uvnitř slov a pracovní list s úkoly a řešením. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: získá dovednost užívat párové souhlásky uvnitř slov Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova: slovo, párové souhlásky, význam slova Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: kombinovaná, výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání – základní vzdělávání - první stupeň – první období Typická věková skupina 7 - 9 let Celková velikost – 116 kB – soubor pptx

Psaní párových souhlásek uvnitř slov

PSANÍ PÁROVÝCH SOUHLÁSEK UVNITŘ SLOV Párové souhlásky nepíšeme vždycky podle výslovnosti. Pozor - Něco slyším, něco jiného píši. Pravopis se řídí podle toho, které hlásky jsou v jiných tvarech téhož slova nebo ve slovech příbuzných. Např.: mluvte – mluvíme, mluvení … Párové souhlásky jsou b – p, d – t, ď – ť, h – ch, v – f, z – s, ž - š

Pracovní list 1. Všimněte si, jak doplněné písmeno může změnit význam slov: látka - láska, kapka - Katka, hezký – hebký 2. Pozoruj, odůvodni pravopis a červeně vyznač: Vzor: chaloupka – chalupa rozkvetlá zahrádka – zahrada, rybka – ryba – rybička, sladký – slaďoučký, Lidka – Liduška, choďte – chodíte, mnoho jahod – jahody, větev - větve

Pracovní list 3. Vymysli slova, která začínají písmenem M a končí písmenem A . Slova musí mít postupně tři, čtyři, pět a šest písmen. M _ A M _ _ A M _ _ _ A M _ _ _ _ A 4. Slova doplň a odůvodni pravopis. Kre_, bu_ty, otá_ky, ne_ty, klu_ko vlny, pro nů_ky, he_ká dí_ka, běloučký sní_, zapla_te, ostré zou_ky, zlaté pení_ky

Řešení – cv.4 Krev, buchty, otázky, nehty, klubko vlny, pro nůžky, hezká dívka, běloučký sníh, zaplaťte, ostré zoubky, zlaté penízky Hodnocení 0 – 1 chyba 1 2 – 3 chyby 2 4 – 5 – 6 chyb 3 7 a víc nehodnoceno, pokus se zadání vypracovat znovu

Použité obrázky Mamuti … http://www.bontonfilm.cz/doba-ledova- 4-rozhovor-s-mannym.html