Simac Parking František Vaške, ISSS Hradec Králové, 3.4. 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role obce v systému sociálních služeb Hradec Králové 7. května 2010 Jaromír Jech.
Advertisements

Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Česká parkovací asociace Praha Technologické prvky řešení dopravy v klidu v podmínkách 21.století.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Počítačové technologie ve službách dopravy Sledování vozidel off a on-line.
Komunikace občana s úřadem Projekt „IS eSMO “ Ing. Dušan Havlík Siemens Business Services spol. s r.o.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu květen 2013 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY
O2 Car Control Tomáš Trejbal Manažer marketingu pro korporátní zákazníky V Brně dne 9. června 2009.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
CIS Cizinecký informační systém
Systémová integrace z pohledu tajemníka magistrátu
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
Krajský úřad Libereckého kraje
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Global network of innovation Identity a Access Management v heterogenním prostředí Marta Vohnoutová 19. dubna 2015.
29. března 2004ISSS 2004, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada,
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Komunikace občana s úřadem
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
ISSS 2005, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
Výhody a nevýhody open-source řešení pro webové stránky obcí Martin Strnad Magistrát města Děčín
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Placená parkoviště – u městských lázní (ul. Jiráskova), Dolní náměstí, u Městského úřadu (Hlásenka), před Albertem (Na Příkopě), před Masarykovým gymnáziem.
Informace o platběnávrat do mapy PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS PLATBA MOBILNÍ APLIKACÍ.
 Praha 3 – cesta k CHYTRÉMU MĚSTU Mgr. Alexander Bellu - zástupce starosty.
Elektronické bankovnictví
Informace o projektech v IDS JMK
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
5/6/2018 VIZUALIZACE ROZPOČTU Petra Hoffmanová.
Analýza hodnot zákazníka
ZÓNY PLACENÉHO STÁNÍ Novinky v ceníku pro ZTP
PŘEDPLATNÉ PLATBA SMS PLATBA MOBILNÍ APLIKACÍ Informace o platbě
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
Chytré řízení dopravy v IDS JMK
Regulace dopravy ve městech
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

Simac Parking František Vaške, ISSS Hradec Králové,

2 2 SIMAC Parking – Agenda Popis stavu a cíle Parkovací systém SIMAC Parking Reference Dotazy

3 3 SIMAC Parking – Popis situace Pohled na mobilitu a parkování : Stále více aut, stále silnější dopravní provoz Obytné i komerční oblasti jsou zahlceny auty Všichni chtějí jezdit a parkovat, více a lépe Řidiči jsou za to ochotni ( rozumně ) platit Radnice problematiku vnímají a chtějí ji řešit, jsou pod tlakem Radnice mají pravomoc k řešení na lokální úrovni Radnice nemají podporu vlády Radnice chtějí ( rozumně ) investovat Každý si chce vydělat

4 4 SIMAC Parking – Pohled společnosti Žijeme v propojené společnosti : Internet změnil postoje a očekávání lidí Zákazník se stává diktátorem s vysokými požadavky Žijeme v ekonomice typu 24/7 Veřejnost vyžaduje dokonalé služby za co nejnižší cenu

5 5 SIMAC Parking – Pohled radnice Radnice jsou pod tlakem : Požadavky na parkování jsou stále vyšší. Enormní tlak veřejnosti na zlepšení služeb v této oblasti. Stále více práce a zodpovědnosti se přesouvá z centra na radnice a magistráty. Nedostatek informací pro stanovení vhodného režimu a efektivní dopravní politiky. Finanční podpora z centra se snižuje.

6 6 SIMAC Parking – Změny a cíle Co je potřeba NYNÍ změnit a udělat : Významným způsobem zlepšit služby pro rezidenty, návštěvníky a pro komerční sféru. Snížit náklady a zvýšit efektivitu využitím nových technologií a efektivních řešení. Uvést na trh nová řešení přinášející peníze do rozpočtů měst a obcí.

7 7 Parkovací systém SIMAC Parking Lynxx Sphynxx Phonixx Permixx EASY ELECTRONIC PARKING

8 8 Parkovací systém SIMAC Parking Kontrola parkování Sphynxx on-line 24x7 GPS lokalizace přestupku a strážníků hand-held terminál lze nasadit kdekoli, nyní, hned Placení parkovného Phonixx platba hlas, SMS, karta, předplatné bez předregistrace, bezhotovostní nezávislé na teleoperátorovi Rezidenční karty Permixx evidence, objednávání a výdej karet přístup přes web klienta součást centrální databáze Integrační platforma Lynxx

9 9 Sphynxx – prostředky Využití terminálu s vybavením : barevný touch screen, Win Mobile Pocket PC Phone Edition moduly GSM/GPRS/CDMA/GPS/WLAN USB, BlueTooth, bar code scanner, RFID, kamera vestavěný sw s databází lokalit, značek, typů, barev vozidel propojení na přenosnou minitiskárnu aplikace „trottel fest“ s vyloučením subjektivního vlivu obsluhy heavy duty provedení Back-end : aplikace na db ORACLE ( standard ve státní správě ) komunikace přes GPRS gateway web klient pro admin i řidiče výměna dat XML

10 SIMAC Parking - uživatelé systému magistráty, radnice, městské části majitelé a provozovatelé parkovišť sezónní areály – veletrhy, stadiony, rekreační oblasti správci komunikací ( lokální mýtné ) a řidiči Kteroukoli část systému lze outsourcovat

11 Shrnutí - přínosy Pro město : Zvyšuje výnosy z parkovacích poplatků a pokut Účinně ovlivňuje chování řidičů Šetří náklady na administrativu parkovacích karet, výjimek atd. Zavádí transparentní a respektovaný systém kontroly To vše bez investic do pozemních komunikací Pro občana : Zvyšuje komfort při parkování Poskytuje možnost samoobslužného provozu pro rezidenční a parkovací karty Zvyšuje šanci na úspěšné zaparkování

12 Reference Amsterdam Londýn Atény Mnichov lokalit v Evropě

13 Děkuji za pozornost SIMAC Technik ČR a.s. František Vaške