Vyvození a procvičení učiva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AFFIRMATIVE, QUESTION, NEGATIVE
Advertisements

VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Obsahy základních obrazců
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vyvození a procvičení učiva
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úhly; porovnává úhly pomocí průsvitného papíru; nachází v realitě.
Vyvození a procvičení učiva
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Obvody a obsahy rovinných obrazců
Vyvození a procvičení učiva
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
ICT M 5.R. Jednotky času
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Stavba těla živočichů Savci
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní druhy trojúhelníků; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí pojem povrch krychle, vyvodí jeho výpočet; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová.
Vyvození a procvičení učiva
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Úlohy na výpočet obvodu a obsahu obdélníku a čtverce
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_13
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_16 _Obsah obdélníku, obsah čtverce
Povrch krychle a kvádru VY_32_Inovace_18SOU-2
Vyvození a procvičení učiva
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
Obsahy rovinných útvarů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
OBVOD A OBSAH SLOŽITĚJŠÍCH OBRAZCŮ
ČTYŘÚHELNÍKY VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_01
Transkript prezentace:

Vyvození a procvičení učiva OBSAH OBDÉLNÍKU Vyvození a procvičení učiva žák určí obsah obrazce pomocí čtvercové sítě, podle vzorce výpočtu obsahu obdélníku a užívá základní jednotky obsahu; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Suchardová

Anotace Název projektu – OP VK1.4 46750495 Číslo projektu – CZ.1.07/1.4.00/21.0704 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jazyk - čeština Očekávaný výstup – žák vyvodí pojem obsahu ve čtvercové síti, rýsuje obdélník ve čtvercové síti podle obsahu; vypočítá obsah podle vzorce; nachází v realitě jejich reprezentaci Klíčová slova - obdélník, obsah, čtvereční jednotka Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 417 kB

Obdélník Obdélník je rovinný útvar, je to rovnoběžník, jehož všechny vnitřní úhly jsou pravé a dvojice protilehlých stran jsou stejně dlouhé. D C A B . . . . AB = DC AD = BC

Obsah obdélníku Pokud obdélník narýsujeme do čtvercové sítě, můžeme zjistit jeho plochu (obsah S). Jedno oko čtvercové sítě má obsah 1 jednotku. H G E F Obdélník EFGH má obsah 8 jednotek.

Obsah obdélníku Když má čtvercová síť oka tvaru čtverce o straně 1 dm (10 cm), je obsah jednoho oka 1dm x 1 dm = 1 𝑑𝑚 2 ( 10cm x 10 cm = 100 𝑐𝑚 2 ) N M K L Obdélník KLMN má obsah S = 15 𝑑𝑚 2 ( S =1500 𝑐𝑚 2 )

Obsah obdélníku Narýsuj do čtvercové sítě obdélník o obsahu 12 𝑑𝑚 2 . Najdeš více možností? Kolik možností je celkem?

Obsah obdélníku Jaký bude obsah obdélníku, který má strany a = 5 dm, b = 4 dm ? S = a . b S = 5 dm . 4 dm S = 20 𝑑𝑚 2 4 dm 5 dm

Obsah obdélníku Vypočítej obsah obdélníku, jehož strany měří 8cm a 15 cm. __________________________ _________________________ Jaký bude obsah obdélníku, který má délky stran 45m a 10 m? __________________________ ___________________________ Jak dlouhé bude mít obdélník strany, když jeho obsah je 48 𝑑𝑚 2 ? Najdi více řešení. __________________________ ___________________________

Obsah obdélníku Dětský pokoj má rozměry 5m a 3 m. Chceš si koupit novou podlahovou krytinu, která stojí 209 Kč za 𝑚 2 .Kolik zaplatíš za podlahovou krytinu do dětského pokoje? ______________________________________________________________

Obsah obdélníku Kolik parket bude potřeba na podlahu v tělocvičně, když do 1 𝑚 2 se vejde 60 parket a tělocvična měří 16m x 12 m? ______________________________________________________________