Nicoletta Colombo University of Milan-Bicocca and European Institute of Oncology, Italy Závěrečné poznámky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s podáváním SET v ordinaci praktického lékaře.
Advertisements

REMISE U ČASNÉ A VELMI ČASNÉ REVMATOIDNÍ ARTRITIDY .
Laboratorní kontrola antikoagulační léčby
Heterogenita nádorové buněčné populace v diagnostice a léčení
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Protokol MMY-3002.
Novinky v onkologii ASCO 2009
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný.
Obrození imunoterapie v onkologické léčbě
Anne-Claire Hardy-Bessard Clinique Armoricaine Saint-Brieuc France Avastin v klinické praxi: kazuistiky nemocných s ovariálním karcinomem.
Možnosti léčby kolorektálního karcinomu
Randomizovaná, dvojitě zaslepená, placebem kontrolovaná registrační studie fáze III hodnotící účinnost a bezpečnost placeba + trastuzumabu + docetaxelu.
Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: Ukončení:
v léčbě nemalobuněčného plicního karcinomu
Zlepšení výsledků léčby žen s pokročilým karcinomem vaječníků: GOG-0218 Michael Birrer Harvard Medical School, Boston, USA.
Avastin v klinické praxi: kazuistiky
Kteří pacienti již nemají prospěch z umělé výživy Klinické a etické aspekty O. Sláma, MOU Brno XII. BDPM –
Léčebné strategie u kolorektálního karcinomu
Potřeba pokroku Session I. Potřeba pokroku Session I.
Swain, SABCS 2012, CLEOPATRA (data z posteru) Konfirmační analýza celkového přežití ve studii CLEOPATRA: Randomizovaná, dvojitě zaslepená, placebem kontrolovaná.
Radioterapie, hormonální terapie nebo operace u karcinomu prostaty?
Avastin v klinické praxi: vedení léčby
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
Antonio González-Martín MD Anderson Cancer Centre Madrid, Spain Avastin v klinické praxi: vedení léčby Nechirurgické nežádoucí příhody při léčbě ovariálního.
Cappuzzo, SATURN, WCLC 2009 Účinnost a bezpečnost erlotinibu v udržovací léčbě první linie u nemocných s NSCLC bez progrese po chemoterapii: výsledky studie.
Antiangiogenní léky - optimalizace léčby nemocných s metastatickým karcinomem prsu
Kolorektální karcinom
Timothy Perren St James’s Institute of Oncology, Leeds, UK Zlepšení výsledků léčby žen s pokročilým karcinomem vaječníků: ICON7.
Session IV Professor Stanley Kaye Royal Marsden Hospital London, UK The shift, moving forward.
1 Studie PROMID Placebo-controlled, double blind, prospective, Randomised study on the effect of Octreotide LAR in the control of tumor growth in patients.
Indikátory kvality mamografického screeningu v podmínkách senologického centra Večeřová L., Zemanová G., Vachoušek J. Centrum pro nemoci prsu, Praha 10.
VEGF u ovariálního karcinomu
Úvod předsedy: kontrola růstu nádoru inhibicí angiogeneze Martin Gore Royal Marsden Hospital London, UK.
Budoucnost léčby ovariálního karcinomu: přehled probíhajících a připravovaných studií Eric Pujade-Lauraine Hôpitaux Universitaires Paris Centre Site.
Detrakce dávek biologik – přehled poznatků a první zkušenosti
Implementace doporučeného postupu ESMO 2014 do klinické praxe
Analýza nákladové efektivity: panitumumab+mFOLFOX6 vs
Kolorektální karcinom ve stáří
Vectibix® v léčbě mCRC a kazuistika - dlouhodobá odpověď na léčbu
Zacíleno přesně na VEGF Mechanismus účinku Avastinu.
PREVENCE ►Primární prevence ► Primární prevence Cíl – odstraňovat nebo omezovat možné příčiny vzniku onemocnění Na základě nových poznatků o patogenezi.
. Výuka pediatrie u lůžka pacienta Kazuistika založená na důkazu
Endometrióza Eva Zemčíková
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Naplnění příslibu anti-EGFR léčby u pokročilého NSCLC Enriqueta Felip Vall d’Hebron University Hospital Barcelona, Spain.
Organizace Screeningových Programů z Pohledu MZ ČR Josef Vymazal Poslanecká sněmovna září 2015.
Léčba nemocných s relabujícím nebo pokročilým NSCLC Luis Paz-Ares Rodríguez Hospital Universitario Virgen del Rocio, Seville, Spain.
Studie Cleopatra: finální analýza celkového přežití (OS): pertuzumab (Ptz), trastuzumab (T) a docetaxel (D) v 1-linii léčby pacientů s HER2-pozitivním.
Frauenklinik, CVK J. Sehouli Director of the Department of Gynecology Head of the European Competence Center for Ovarian Cancer Charité-Campus Virchow.
Základní principy léčby mCRC Dirk Arnold Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg, Germany Gastrointestinal Cancer Expert Forum, Lisboa, March 2009.
PSA jako indikátor léčebné odpovědi po radikální léčbě Ivo Minárik, 2015.
Nově diagnostikovaný nádor vaječníků: kasuistika Nicoletta Colombo University of Milan-Bicocca European Institute of Oncology Milan, Italy.
Případ Dr. Lewisona (Prog. Clin. Biol. Res. 12, 47-53, 1977)  V roce 1977 publikoval Dr. Lewison z Johns Hopkins University v USA případ pacientky, která.
NEZÁVISLÉ RADIOLOOGICKÉ HODNOCENÍ STUDIE FÁZE III GOG218 S BEVACIZUMABEM (BEV) V PRIMÁRNÍ LÉČBĚ POKROČILÉHO EPITELOVÉHO NÁDORU VAJEČNÍKŮ, PRIMÁRNÍHO NÁDORU.
Jak nejlépe využít současné možnosti léčby pokročilého kolorektálního karcinomu podle: Mark Harrison, Mount Vernon Cancer Centre, London, UK Dirk Arnold,
Udržovací léčba NSCLC Nový léčebný přístup. Karcinom plic: celosvětový zabiják V 85 % případů se jedná o nemalobuněčný plicní karcinom (NSCLC) Celosvětově.
Karcinom vaječn í ků Avastin v l é čbě karcinomu vaječn í ků - východiska a klinick é studie.
Laparoskopické řešení ložiska ve slezině u pacienta po perkutánní gastrostomii Vladimír Procházka Chirurgická klinika FN a LF MU Brno Bohunice.
Výživa a paliativní péče Petra Hýsková, říjen 2015.
Multimodální léčba jaterních metastáz kolorektálního karcinomu
Lokalizace tumoru- prognostický marker u mCRC
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
Počty pacientů v lékových registrech ČOS
v onko-urologii Využití radiofarmak v diagnostice a léčbě
Zachyťme druhou frakturu (program Capture the fracture) International Osteoporosis Foundation Osteologická pracoviště e Mediekos a Bormed Ostrava.
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Co lze očekávat od intenzivního vývoje léků na CF?
18F-FDG-PET/CT v diagnostice gynekologických nádorů
Update doporučených léčebných postupů pro diagnostiku a léčbu metastatického NSCLC MUDr. Leona Koubková
Transkript prezentace:

Nicoletta Colombo University of Milan-Bicocca and European Institute of Oncology, Italy Závěrečné poznámky

Adapted from Jemal, et al. CA Cancer J Clin 2010 Minimální zlepšení výsledků při omezených možnostech inovace primární léčby ovariálního karcinomu Úmrtnost na žen Rok Alkylační činidla (melfhalan nebo cyklofosfamid) Režimy s platinou Režimy platina/taxan Primární léčba

Význam studií GOG-0218 a ICON7 Ve dvou velkých studiích fáze III dosaženo prodloužení přežití bez progrese u populace nemocných s pokročilým onemocněním se špatnou prognózou při kombinaci Avastinu se standardní chemoterapií a následnou monoterapií Avastinem do progrese nemoci nebo po dobu maximálně 15 měsíců Burger, et al. NEJM 2011 Perren, et al. NEJM 2011

Perspektivy Můj osobní pohled

Co jsme se dnes dozvěděli? Ženy s pokročilým ovariálním nádorem, zejména v případě reziduální nemoci po operaci, potřebují účinnější léčbu Léčba cílená na VEGF je u ovariálního karcinomu racionálním postupem Primární léčba kombinací Avastinu s karboplatinou a paklitaxelem a následná monoterapie Avastinem vede ke statisticky i klinicky významnému prodloužení přežití bez progrese Ženy s reziduální nemocí po operaci mají zvláště špatnou prognózu a mohou mít výrazný benefit z léčby obsahující Avastin Výsledky jsou nejlepší, pokud léčba Avastinem pokračuje i po ukončení chemoterapie

Závěr Avastin v kombinaci s karboplatinou a paklitaxelem je indikován k úvodní léčbě pokročilého (stádia III B, III C a IV dle FIGO) epitelového nádoru vaječníků, vejcovodů nebo primárního nádoru pobřišnice. Avastin se podává spolu s karboplatinou a paklitaxelem, a to až po 6 léčebných cyklů, a následně se pokračuje v samostatné léčbě přípravkem Avastin do progrese nemoci nebo maximálně po dobu 15 měsíců nebo do nepřijatelné toxicity, dle toho, co nastane nejdříve. Doporučená dávka přípravku Avastin je 15 mg na kilogram tělesné hmotnosti podaná jedenkrát za 3 týdny ve formě intravenózní infuze.

For the first time in 15 years