Maledivy Martin Hroch.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Advertisements

Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Projekt „ Státy Evropy - EU“
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
SEVERNÍ AFRIKA.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
Oficiální název: Malajsijská federace Hlavní město: Kuala Lumpur Rozloha: km2 Počet obyvatel: 24,5 mil. (2002) Oficiální jazyk: Malajština (Bahasa.
Island (Islandská republika)
Seychely, mauricius, komory
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
Oblast: Jižní Evropa Malta
Kamerun.
Polská republika Vlastivěda – 5. ročník
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Maledivy.
Oblast: Západní Evropa Andorra
JIŽNÍ ASIE.
Oceány Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Malta Maltská republika
Maledivy Martin Hroch.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
MALTA Repubblika ta‘ Malta
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Jižní Asie.
KANADA.
Socioekonomická sféra
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Madeira Eliška Nováková.
Írák.
Malta.
DÁNSKO.
Hlavní město– Kodaň Státní zřízení- monarchie Počet obyvatel- 5,5 mil. Rozloha km² Správní členění- 14 krajů Úřední jazyk- Dánština Měna: dánská.
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Německo.
Oceánie Jan Dušek.
Bulharsko България / Bălgarija
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Malajsie.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
FILIPÍNY.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
Hungary Maďarsko Magyarorszag.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Kuba.
Moldavsko Kamil Bulka Sexta. Poloha Moldavska východní Evropa mírné podnební pásmo sousedé: Ukrajina, Rumunsko.
KANADA (DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ) Asi před lety osídlují první lidé Kanadu.
ŠVÉDSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Stockholm rozloha: km 2 počet obyvatel: jazyk: švédština náboženství: křesťanství HDI=0,885 (velmi.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Libanon
Afrika.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
INDONÉSIE.
Republika Fidžijské ostrovy (Fidži)
Indický oceán.
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
VY_32_INOVACE_49A_Jižní Asie
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Kuvajt
Melanésie
STŘEDNÍ AMERIKA ostrovní část
Transkript prezentace:

Maledivy Martin Hroch

Zeměpisné údaje Maledivy tvoří řetěz 19 korálových ostrovů v Indickém oceánu jihozápadně od Indie a Šrí Lanky. Rozloha 298  km² Země se nachází poblíž rovníku Povrch země je pokryt pískem, stromy, a úrodnou půdou. Maledivy je souostroví a tudíž nemám žádné sousedy.

Obyvatelstvo Náboženství: sunnitský islám (99%) Úřední jazyk: maledivština, angličtina Obyvatelstvo: smíšené obyvatelstvo sinhálského 40%, drávidského 30%, arabského 30% původu.

Historie zemně Ostrovy nejprve ovládli Sinhálci, později Indové a Malajci. Od dvanáctého století pronikali na ostrov Arabové V šestnáctém století součástí Portugalska O sto let později se ostrovů zmocnili Nizozemci Nakonec se dostaly pod britskou kontrolu. Od roku 1965 je země nezávislá.

Politické uspořádání V čele státu, vlády a ozbrojených sil stojí prezident. Majlis (národní shromáždění) má 50 členů Nejvyšší soud, Civilní soud, Trestní soud, Soud pro rodiny a mladistvé a obecné soudy na každém ostrovu jeden. Hlavní město: Male: 104.403 obyvatel Měna rufiyaa (rupie)

Hospodářství 62 % služby, 18 % průmysl, 20 % zemědělství Významnou pložkou průmyslu tvoří Rybolov Většinu příjmů tvoří cestovní ruch Hlavní turistické centrum se nachází v Hlavním městě – Male Průmysl - těžba: nic podstatného Dalším zdrojem příjmů státu je vývoz Ryb

Památky Baa-Atoll - Luxusní turistická oblast. Baa-Atoll je známý uměleckými řemesly a také místní folklorní hudbou. Ari-Atoll – Největší atol malediv. Potápění Addu-Atoll –Vhodný k potápění a cestování na kole nebo pěšky, všechny ostrovy jsou propojeny mosty. Lhaviyani-Atoll – 3km dlouhá pláž a spousta místa k potápění. Rasdu-Atoll - Je známý především pro brzké ranní potápění, kdy lze v moři spatřit nepřeberné množství ryb a vodních živočichů, např. kladivouna.