OPAKOVÁNÍ VYPOČÍTEJTE IMPEDANCI SERIOVÉHO SPOJENÍ REZISTORU O ODPORU R= 10 Ω, INDUKTORU O VLASTNÍ INDUKČNOSTI L= 200 mh A KAPACITORU O KAPACITĚ C=220.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

Počítačové modelování dynamických systémů
MATLAB LEKCE 8.
Počítačová grafika.
MATLAB® ( speciální 2D grafy polar, compass, feather,
Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.
Program na výpočet parametrů vlhkého vzduchu
Aplikace Matlabu v el.výpočtech 2
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
Příklady z Matlabu (6) Příklady na 2D-grafy.
Zoner Callisto.
Modelování v Matlabu procvičení katedra elektrotechniky a automatizace
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
( vstupy a výstupy v Matlabu na konzolu [ do Command Windows]
Grafy v Excelu.
Základy teorie řízení Frekvenční charakteristika
MATLAB LEKCE 5.
Obvody stejnosměrného proudu
Střídavé harmonické napětí a proud
MATLAB TEST 2D.
MATLAB LEKCE 6.
SLOŽENÝ OBVOD STŘÍDAVÉHO PROUDU.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Vkládání kreslených útvarů
Power Point– popis prostředí
Reaktivní stromy. Motivace Existují algoritmy, které jsou schopny generalizovat výskyt i tvar jednotlivých objektů obsažených na mapě s daným měřítkem.
MATLAB® ( část 6).
Aplikační počítačové prostředky X15APP MATLAB Katedra elektroenergetiky, Fakulta elektrotechniky ČVUT, Technická 2, Praha 6 Ing. Zbyněk Brettschneider.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
MATLAB® ( část 3 – 2D grafy).
VISUAL BASIC PRALG.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítače a programování 2 pro obor EST KPC2E TUTORIÁL 4
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Aplikační počítačové prostředky X15APP MATLAB cvičení 3 Ing. Ladislav Prskavec
švýcarský vektorový program pro kresbu map
př. 6 výsledek postup řešení
Práce s polynomy v Matlabu
ProgeCAD Základy kreslení.
Napište funkci – jmenuje se „prubehy“ (M-file), která spočte průběhy 2 funkcí y1 = cos x y2 = (cos x + sin 2x ) / 2 Funkce bude mít vstupní parametr x.
Vektory Mgr. Alena Tichá. x y Narýsujte libovolné dva vektory se souřadnicemi (-2;3)
Rezistor VY_30_INOVACE_ELE_726 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice Vypracoval: Ing. Josef Semrád
EXCEL VYTVOŘENÍ GRAFU ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Programování v MATLABu © Leonard Walletzký, ESF MU, 2000.
Grafické možnosti MATLABu © Leonard Walletzký, 2003
Než začneme programovat Co lze v MALATBu dělat, aniž musíme napsat program. © Leonard Walletzký, ESF MU, 2000.
ProgeCAD Základy kreslení.
17BBTEL Cvičení 3.
Martina Braunerová.  obrázek je složen ze základních geometrických tvarů (body, přímky, křivky, mnohoúhelníky)  je možné libovolné zmenšování či zvětšování.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
© Institut biostatistiky a analýz Vícerozměrné metody - cvičení RNDr. Eva Janoušová Podzim 2014.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Ing. Oldřich Vavříček NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Základy elektrotechniky.
Elektronické součástky a obvody
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Fázorové diagramy v obvodech střídavého proudu
4. cvičení
Strukturované typy proměnných v programovacím jazyce Pascal - 1.hodina
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výpočty rezistorů 1. příklad: Vypočítej výsledný odpor rezistorů zapojených za sebou. R1 R2 R3 R4 R7 R6 R5 R1 = 100 Ω R2 = 50 Ω R3 = 25 Ω R4 = 75 Ω R5.
ProgeCAD Základy kreslení.
KRESLENÍ OBLASTÍ JANA ŠTANCLOVÁ
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vektorová grafika Základy práce s vektorovým editorem - křivky.
Kinematika hmotný bod: těleso s nekonečně malými rozměry, ale nenulovou hmotností, tj. žádné otáčení, žádná deformace atd. = bodová hmotnost popis pohybu.
SVG vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Transkript prezentace:

OPAKOVÁNÍ VYPOČÍTEJTE IMPEDANCI SERIOVÉHO SPOJENÍ REZISTORU O ODPORU R= 10 Ω, INDUKTORU O VLASTNÍ INDUKČNOSTI L= 200 mh A KAPACITORU O KAPACITĚ C=220 nF PŘI KMITOČTU F= 1MHz. Z=R+ jωL – j1/(ωC) VYPOČÍTEJTE ABSOLUTNÍ HODNOTU A FÁZOVÝ ÚHEL. PŘÍKLAD ŘEŠTE POMOCÍ M-SOUBORU.

ZÁKLADNÍ POUŽITÍ 2D GRAFIKY

figure OTEVŘE ÚPLNĚ NOVÉ GRAFICKÉ OKNO A UČINÍ JEJ AKTIVNÍM: figure (n) - UČINÍ AKTIVNÍM (EVENT. JEJ I OTEVŘE) GRAFICKÉ OKNO S ČÍSLEM N. UZAVŘENÍ GRAFICKÉHO OKNA – close (n).

SPOJITÝ 2D GRAF x= 0:0.1:10; y=sin(x); plot(x,y) SYNTAXE: PLOT(Y)... VYKRESLÍ HODNOTY VEKTORU 'Y' V ZAVISLOSTI NA JEJICH PORADI PLOT(X,Y)... VYKRESLÍ HODNOTY VEKTORU 'Y' V ZAVISLOSTI NA HODNOTACH VEKTORU 'X' PLOT(X,Y,STR)... VYKRESLÍ HODNOTY VEKTORU 'Y' V ZAVISLOSTI NA HODNOTACH VEKTORU 'X' A POMOCÍ ŘETĚZCE STR OVLIVNÍ VÝSLEDNÝ VZHLED GRAFU: BARVU ZNAČKY A ČÁRY, TYP ZNAČKY A TYP ČÁRY (VIZ NÍŽE) Proměnná str obsahuje až tři hodnoty vlastností, v pořadí barva, typ značky a typ čáry. Implicitně je nastavena barva 'b' (modrá), značka žádná a plná čára.

BarvaZnačkaTyp čáry bmodrá.tečka-plná gzelenáokolečko:tečkovaná rčervenáxkřížek-.čerchovaná csv.modrá+křížek--čárkovanaá mfialová*hvězdička yžlutásčtverec kčernáddiamant vtrojúhelník nahoru ^trojúhelník dolů <trojúhelník doleva >trojúhelník doprava ppentagram hhexagram PARAMETRY PRO PRÁCI S GRAFEM

SYNTAXE PRO PRÁCI S GRAFEM plot (t,y,r*-) VYKRESLÍ GRAF ČERVENOU BARVOU, BODY GRAFU BUDOU * A KŘIVKA BUDE VYKRESLENA PŘERUŠOVANĚ. PŮVODNÍ GRAFSE ZMĚNĚNÝMI PARAMETRY

VYKRESLENÍ VÍCE KŘIVEK DO JEDNOHO GRAFU PŘÍKAZ : hold on hold off ZOBRAZENÍ MŘÍŽKY, NASTAVENÍ MĚŘÍTKA PŘÍKAZ : grid on grid off NASTAVENÍ OS DLE POTŘEBY : axis ([Xmin Xmax Ymin Ymax ])

POPIS GRAFU PRO POPIS OS POUŽIJEME JEDNODUCHÝ PŘÍKAZ : xlabel ( ‘toto je osa X’) – popis osy x ylabel ( ‘toto je osa Y’) – popis osy y title(‘toto je titulek’) – titulek grafu text(5,5,’text do grafu’) – umístí text z uvozovek na souřadnice x=5 a y=5. gtext(‘text by mouse’) – uložení textu v obrázku pomocí myši