Power Point– sestavujeme prezentaci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro kurz INFORMATIKA
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
X EXEL.
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
European Computer Driving Licence
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Power Point– pracujeme se snímky
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Excel – editace ( formát ) buněk
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Prezentace v Powerpointu
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
postup tvorby prezentace
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Power Point– správa prezentace
Word – Struktura dokumentu
PowerPoint 2007.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Moderní učitel.
Power Point– popis prostředí
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Word – základní práce s wordem.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
1 Prezentace - Úvod Ing, Jiří Hejhal. 2 Moudrost Nestačí jenom být dobrý. Musí se to dát vědět.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Vzdělávací technologie Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
PowerPoint Program na vytváření prezentací Pozadí snímků  Pravým tlačítkem klikneme do snímku a otevřeme Formát pozadí.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Textový Editor.
Vkládání grafických objektů
PowerPoint.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Transkript prezentace:

Power Point– sestavujeme prezentaci Ing. Bohumil Bareš

Otevření nové prezentace Spuštěním aplikace MS PowerPoint se automaticky otevře prázdná prezentace Otevření další prezentace: Karta Soubor – Nový Výběr možností jak zahájit práci na nové prezentaci:

Ukázkové šablony Nabídka vzorových předdefinovaných prezentačních výstupů, včetně přechodů mezi snímky a animací objektů.

Motivy Nabídka graficky zpracovaných snímků s již vytvořeným designem, tj. vytvořeným pozadím a nastaveným formátem textu.

Snímky prezentace Každá prezentace je tvořena jednotlivými listy – snímky (angl. slides) Snímky se od sebe liší tzv. rozložením, tj. rozmístěním jednotlivých objektů (textu, obrázků, grafů…) na ploše snímku. MS PowerPoint nabízí výběr z osmi předdefinovaných rozložení (která může uživatel dále upravovat) a volbu prázdného snímku

Druhy snímků podle rozložení objektů

Vkládání snímku se stejným rozložením jako u předchozího Nový snímek se vloží za momentálně aktivní snímek. Způsoby vkládání nového snímku: Kliknutím na ikonu Nový snímek na kartě Domů Klávesová zkratka Ctrl+M Označením snímku, za který budeme vkládat nový, v sekci Snímky/Osnova a stisknutím klávesy Enter

Změna rozložení snímku, vložení snímku s jiným rozložením Měnit rozložení snímku lze před jeho vytvořením i dodatečně kliknutím na rozevírací šipku ikony Nový snímek nebo Rozložení na kartě Domů

Velikost a orientace snímků Volíme na kartě Návrh Vzhled stránky Orientace snímku

Zobrazení snímků prezentace na pracovní ploše Lze zvolit na kartě Zobrazení nebo pomocí ikon na ploše vpravo dole vedle Lupy: Normální – klasické zobrazení snímku s kartami nástrojů a sekcí Snímky/Osnova Řazení snímků – umožní vidět v náhledu snímky najednou Poznámky – psaní poznámek ke snímkům Zobrazení pro čtení – zvětšení snímku na celé okno

Zdroje informací: http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi www.ecdl.cz