KRAJSKÁ KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE ve Středočeském kraji 1.– 2. prosinec 2011 Konferenční centrum Akademie věd České republiky zámek Liblice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Moderní studijní obory SPŠ
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Průmyslová střední škola Letohrad
Prezentace k projektu REPRO CV
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
KRAJSKÁ KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE v Karlovarském kraji 23. – hotel Thermal Karlovy Vary.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
REKVALIFIKACE - základní segment VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Středočeský kraj.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE Řešení projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji ve Zlínském kraji Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji.
KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE
KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE Moravskoslezský kraj , Ostrava.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Pardubickém kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Přehled středních škol v Jihlavě a okolí
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji Hotel Černigov, Hradec Králové.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Programátor CNC strojů
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
PŘISPÍVÁME K ROZŠÍŘENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, PODPORUJEME UZNÁVÁNÍ JEHO VÝSLEDKŮ CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ CELOŽIVOTNÍ UČENÍ – KROMĚŘÍŽ 2010 KROMĚŘÍŽ 12.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
„Okna technickým oborům dokořán“
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Podpora procesů uznávání
Transkript prezentace:

KRAJSKÁ KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE ve Středočeském kraji 1.– 2. prosinec 2011 Konferenční centrum Akademie věd České republiky zámek Liblice

OBSAH PREZENTACE Řešení projektu UNIV 2 KRAJE ve Středočeském kraji Účast škol v projektu Evaluační návštěvy na školách Příprava a realizace vzdělávacích programů a 3.vlny Příprava a pilotování VP Probíhající a připravované semináře

Středočeský kraj Mladá Boleslav 3 školy Nymburk 3 školy Kolín 3 školy Kutná Hora 2 školy Benešov 4 školy Příbram 3 školy Beroun 3 školy Rakovník 4 školy Kladno 4 školy Mělník 2 školy P. východ 2 školy P. Západ 0 Ve Středočeském kraji je zapojeno 33 škol 376 ped. prac.

Loukov Mladá Boleslav Mělník Kralupy n.Vl. Vinařice Brandýs n.L. Čelákovice Lysá n.L. Nymburk Stochov Kladno Rakovník Křivoklát Beroun Kolín Kutná Hora Čáslav Hořovice Neveklov Benešov Příbram Vlašim ŠKOLY VE MĚSTECH V SČK je projektu zapojeno 33 škol v těchto městech:

Cíle a aktivity projektu aktivity: aktivity:A1 – vytvoření sítí škol (center CŽU) A2 – prohlubování vybraných profesních kompetencí PP A3 – příprava programů DV a jejich pilotní ověření A4 – informační podpora DV A5 – propagační kampaň j obPROMĚNA STŘEDNÍCH ŠKOL V CENTRA CŽU

EVALUAČNÍ NÁVŠTĚVY Evaluační návštěvy uskutečněno 20 zbývá uskutečnit 13 do uskutečněno zbývá uskutečnit

Programy dalšího vzdělávání pro 1. vlnu 1. vlna tvorby programů DV v projektu UNIV 2 KRAJE Celkem 33 programů dalšího vzdělávání 33 VP s dotací méněněž 100 hod. 33 VP s dotací vícenež 200 hod. 88 programů v rozsahu dílčí kvalifikace NSK PPilotováno15 VP Tematické zaměření programů obchod a služby4 gastronomie 2 elektrotechnika a IT5stavebnictví 2 strojírenství6ekonomika a administrativa 6 zemědělství a lesnictví2chemie 1 zdravotnictví3ostatní 2

Programy dalšího vzdělávání pro 2. vlnu 2. vlna tvorby programů DV v projektu UNIV 2 KRAJE Celkem 33 programů dalšího vzdělávání (do ) 66 (4) VP s dotací méněněž 100 hod. 22 VP s dotací vícenež 200 hod. 88 (9) programů v rozsahu dílčí kvalifikace NSK PPilotováno bude18 VP Tematické zaměření programů obchod a služby 2gastronomie 2 elektrotechnika a IT 9stavebnictví 2 strojírenství 3ekonomika a administrativa 4 zemědělství a lesnictví 4chemie 0 zdravotnictví 1ostatní řemesla 6

Programy dalšího vzdělávání pro 3. vlnu 3. vlna tvorby programů DV v projektu UNIV 2 KRAJE Celkem 33 programů dalšího vzdělávání: 66 (?) VP s dotací méněněž 100 hod. 33 VP s dotací vícenež 200 hod. 99 programů v rozsahu dílčí kvalifikace NSK PPilotováno bude11 VP (?) Tematické zaměření programů obchod a služby3 gastronomie 2 elektrotechnika a IT5stavebnictví 6 strojírenství6ekonomika a administrativa 5 zemědělství a lesnictví3chemie 0 zdravotnictví 1ostatní řemesla 2

Programy dalšího vzdělávání Tematické zaměření programů - CELKEM ODVĚTVÍ 1. vlna 2. vlna 3.vlna CELKEM elektrotechnika a IT59519 strojírenství63615 ekonomika a admin stavebnictví22610 obchod a služby423 9 zemědělství a lesnictví243 ostatní162 gastronomie222 6 zdravotnictví311 5 chemie100 1 _________________________________________________________________________________________________________________________________________ CELKEM

Programy dalšího vzdělávání - TERMÍNY Termíny tvorby VP 1. vlnaukončena vlna ddo odevzdání 2.verze VP ddo odevzdání finální verze VP 3. vlna ood tvorba 3. VP ddo odevzdání 1.verze VP ddo probíhá připomínkování 1.verze ddo odevzdání finální verze VP

Okres Mladá Boleslav Mladá Boleslav Okres Mladá Boleslav

Integrovaná střední škola, Mladá Boleslav Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Podnikatelské minimum 120UKONČENA Rychlokurz šití a úprava oděvů 120 Florista96 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Mladá Boleslav Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž První pomoc pro laickou i odbornou veřejnost 120UKONČENA Chůva pro děti do 6 let 120 Pečovatel v domácím prostředí 100 Střední odborné učiliště, Hubálov Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Zámečník602ANO Svářeč kovu el.obloukem v CO2 168ANO2012 Údržbář bytového fondu 300

Okres Nymburk Nymburk

Střední škola oděvního a grafického designu, Lysá nad Labem Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Úpravy a opravy oděvů 180BĚŽÍ Kresba a malba 297 Výtvarné techniky v oděvu 120 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Nymburk Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Profesionální řidič 140 Informační a komunikační technologie pro praxi 156 Zámečník ( H) 320ANO Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Asistent v sociálních službách 160 Pracovník ve stomatologické laboratoři 120 Sanitář155

Okres Kolín Kolín

Střední odborná škola informatiky a spojů a Střední odborné učiliště, Kolín Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Základy práce na PC + psaní všemi deseti 120ukončena Věčný začátečník v angličtině - konečně o krok dále 102 Služební automobil v bezpečných rukou 100 Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební, Kolín II Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Základní počítačová gramotnost 117 Dlaždič150ANO Zedník180ANO Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Kolín Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Základní kurzy svařování elektrickým obloukem 160 Konstruování CAD systémy 160 Programování CNC strojů – využití CAD/CAM systémů 160

Okres Kutná Hora Kutná Hora Okres Kutná Hora

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel, Kutná Hora Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Zhotovitel zateplovacích systémů 126ANO Sommelier100ANO Osobní asistent v sociálních službách-Social worker 150ANO Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Obchodní akademie, Čáslav Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Účetnictví a obchodní korespondence ukončena Poč.kurzy v rozsahu přípravy na ECDL 196 Programátor NC strojů 90

Okres Benešov Benešov

Obchodní akademie, Neveklov Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Podnikatelské minimum 130běží Podnikání ve stavebnictví 100 Asistent(ka) firmy 140 Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola, Benešov Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Florista100ANO Údržba golfových hřišť 166 ANO ??? Práce s počítačem 100 Střední průmyslová škola, Vlašim Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Úvod do strojírenství 116 Základy práce na PC 112 Konverzace v cizím jazyce 100 Střední zdravotnická škola, Benešov Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž První pomoc 106ukončena Začínáme na PC 100 Výuka anglického jazyka 90

Okres Příbram Příbram Okres Příbram

Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb, Příbram Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Čajové pečivo se špetkou fantazie 100ukončena Pedagogické a právní základy pro instruktory žáků smluvních PPV 100 Hostinská činnost 100 Obchodní akademie a Vyšší odborná škola, Příbram I Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Základy obchodní korespondence (české i cizojazyčné) 105ukončena Základy účetnictví 140 Příprava k získání certifikátu ECDL 105 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Autoopravárenstvi a diagnostika s využitím PC 90 Ruština jako pomocník v dorozumívání 100 Obráběč kovů a základy programování CNC strojů 100

Okres Rakovník Rakovník

Masarykova obchodní akademie, Rakovník Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Moderní ekonom – účetnictví v současné praxi 125 Mediální výchova, informační a komunikační technologie 125 Základní počítačové a komunikační dovednosti 125 Střední zemědělská škola, Rakovník Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Ekonomicko-právní minimum s výukou AJ a informatiky 140BĚŽÍ Kurz pro výkon obecných zemědělských činností 146 Pěstitel základních plodin 100ANO Střední odborné učiliště lesnické, Křivoklát Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Základní práce s motorovou pilou 120ANO Soustřeďování dříví traktory a vyvážecími soupravami 100ANO Pěstební činnost a ochrana lesa 100ANO Střední průmyslová škola, Rakovník Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Technik automatizace 100ukončeno Technik IT 100 Programátor CNC 80

Okres Beroun Beroun Okres Beroun

Střední zdravotnická škola, Beroun Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Všeobecný sanitář 154 Pracovník v sociálních službách 160 Zvyšování úrovně odborných a jazykových znalostí pro zdravotnické a sociální pracovníky 80 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Beroun – Hlinky Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Pracovník maloobchodu 60ukončena Tesař300ANO Podlahář plovoucích podlah 150ANO Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hořovice Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Využití svobodného softwaru v běžné praxi „tvořte neomezeně a legálně“Linux a tvorba webových stránek 100ukončena Terénní ekologie 100 Čtení výkresové dokumentace, měření a obsluha CNC strojů 100

Okres Kladno Kladno

Střední škola služeb a řemesel Stochov Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Skladník ANOukončena Sportovní a rekondiční masáže těla 164ANO Klempíř200 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kladno - U Hvězdy Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Kvalifikovaný pracovník ve strojírenství 240BĚŽÍ Příprava a servírování moučníků 100 Účetnictví a daně v podnikatelské praxi 120 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kladno-Dubská Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Údržbář bytového fondu a technických zařízení budov 285 Vyhláška č.50/1978Sb.o odborné způsobilosti v elektrotechnice 125 Domovní instalatérské a elektrické práce 120 Střední odborné učiliště, Vinařice Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Výpomoc při přípravě pokrmů 100ukončena Obsluha osobního počítače 100 Výpomoc při obsluze hostů E 100ANO

Okres Mělník Mělník Okres Mělník

Integrovaná střední škola technická, Mělník Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Slaboproudé instalace 104ukončena Montér technických zařízení 105ANO Logický modul (Logo, Easy) 60 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kralupy nad Vltavou Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Základy chemie 150ukončena Kovodělník150 Elektrotechnik150

Okres Praha - východ Praha - východ Okres Praha - východ

Integrovaná střední škola Františka Melichara, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Práce v provozních a ubytovacích službách 110ANOukončena Základy krejčovských prací 100 Domovnické a údržbářské práce a služby 100 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště TOS Čelákovice s.r.o. Název VP Hod.dotaceNSKpilotáž Tavič120ANO Truhlář nábytkář 120 Čelákovice_Evidence_zásob_zboží_a_materiálu ( H) 100ANO

PILOTÁŽ VP PILOTÁŽE VP: 1. vlna- pilotovalo15 škol 2. vlna- bude pilotovat18 škol(do ) nyní probíhají pilotáže na 5 školách 3. vlna- bude pilotovat11 škol ? (do ) POČET PODPOŘENÝCH OSOB 15 pilotáží :179 osob celkem74 žen mužů Předpoklad celkem :

VLASTNÍ PILOTÁŽ ÚÚčast minimálně 10 účastníků PPočet lektorů (pracovníků) – minimálně 3 ZZahájení pilotáže se zúčastní metodik kraje VV průběhu 1 náslech metodikem kraje VV průběhu 1 návštěva členem projektového týmu NÚV DDokumentace - video

SEMINÁŘE USKUTEČNĚNÉ SEMINÁŘE IInformační a motivační semináře PPedagogického projektování AAktuální otázky odborného vzdělávání PPorady mentorů – ředitelů4x PPorady metodiků CŽU5x

CHYSTANÉ SEMINÁŘE CLK (Kurz certifikovaného lektora vzdělávání dospělých) 100 hodin účast: 10 členů týmu školy MMMMARKETING účast: metodik CŽU + ped.prac.školy 8 hodin únor - květen/2012 KKKKARIPO(Karierové poradenství) 4 hodiny 12/2011 účast: metodik CŽU + ped.prac.školy EEEECVET(Evropský systém přenosu kreditů v odborném vzdělávání v České republice) 4 hodiny únor - březen účast: metodik CŽU

CLK

KARIPO

Workoholik

Hodně zdraví HODNĚ ZDRAVÍ

Hodně štěstí HODNĚ ŠTĚSTÍ

Hodně přátel HODNĚ PŘÁTEL

Málo neúspěchů MÁLO NEÚSPĚCHŮ

PF 2012 VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK PF 2012

UNIV 2 KRAJE Děkuji za pozornost Mgr. Jan Bohata metodik pro Středočeský kraj