7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Celorepubliková soutěž pro jednotky a sbory dobrovolných hasičů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
III.fáze Make a Connection v České republice Vyhlášení podpořených projektů v 7. ročníku programu!
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Zdroje pro financování projektů Hana Šilhánová, ředitelka NROS 2007 Seminář pro žadatele o dotace MPSV – odbor rodinné politiky.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Lucie Myšková, Ph.D – 2011 Pouze oblast PP užívání návykových látek Metodika místního šetření Manuál Etický kodex Standardy 2012 revize v rámci.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Členění území naší vlasti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
vypracovala: Monika Palasová zdroj: hlava , internet , učebnice
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Regionální politika a regionální rozvoj 1. cvičení Mgr. Jaroslav Biolek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Členění území naší vlasti
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Kraje ČR VY_32_INOVACE_C03 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Opakovací test – kraje ČR
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
7. ROČNÍK HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Česká republika územní členění.
Co je program Mládež v akci?
Členění území naší vlasti
Česká republika Členění státního území ČR.
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008

Make a Connection – Připoj se Součástí globální iniciativy International Youth Foundation (IYF) a společnosti NOKIA na podporu mladých lidí V ČR realizuje program Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a NOKIA ČR V ČR je zaměřen na podporu dobrovolnictví a vzdělávání mladých lidí a jejich zapojení do komunity v níž žijí Finanční podpora vlastních projektů mladých lidí a jejich vzdělávání v důležitých životních dovednostech

Make a Connection podpořeno více než 400 projektů, více než 3300 mladých dobrovolníků se přímo podílelo na jejich realizaci; projekty pozitivně ovlivnily životy více než osob program jasně reaguje na situaci a potřeby mladých lidí v ČR; přes 80% mladých lidí – zlepšení životních dovedností (spolupráce v týmu, respekt k sobě a ostatním, schopnost přispět komunitě) Klub Alumnik – 30 členů a vlastní úspěšné projekty Festival Make a Connection – 260 aktivních účinkujících dobrovolníků, přes 5000 návštěvníků

Vliv programu na životní dovednosti mladých lidí

III. fáze Make a Connection v ČR – co je nového Make a Connection – Připoj se se rozšiřuje do celé České republiky (regiony na úrovni NUTS2) věková hranice let; týmy mladých lidí – min. 5 členů Nové pojetí školení – neformální a zážitkové, zaměřené na předávání zkušeností dál („training of trainers“) Nové webové stránky – mj. online registrace projektů centrální administrace NROS & podpora programu v regionech absolventy programu důraz na zakládání partnerství projektů na místní úrovni (s dárci, místními zastupiteli apod.)

Dobrovolnické centrum Ústí nad Labem Severozápad (Ústecký, Karlovarský) O.s. Totem – RDC Jihozápad (Plzeňský, Jihočeský) Hestia, o.s. Praha a Střední Čechy Občanské sdružení Altus Severovýchod (Pardubický, Královéhradecký, Liberecký) Regionální partneři programu Make a Connection v ČR Ratolest Brno, občanské sdružení Jihovýchod (Jihomoravský, Vysočina) o.s. Spektrum preventivních programů pro děti a mládež Střední Morava (Olomoucký, Zlínský) Vita – občanské sdružení Ostravsko (Moravskoslezský)

7. ročník – podmínky účasti Věk let Minimálně 5-ti členné neformální skupiny (1 člen týmu – Zástupce projektu - nad 18 let) Maximální výše grantu Kč (resp Kč při opakované žádosti) Téma projektů je neomezené – podmínkou je zaměření „ven“, na okolní komunitu Realizace projektu – regionálně neomezená, v celé ČR

7.ročník – výběrové řízení formulář žádosti o grant a pravidla výběrového řízení - Konzultace k projektům - NROS Uzávěrka pro přihlášení projektů do programu – registrace online & zaslání poštou do NROS Hodnocení projektů – červenec-srpen 2008 Realizace vítězných projektů – září 2008 – březen 2009 na podporu projektů – 3 miliony Kč

Úspěšné projekty a aktivity v roce 2007 Vietnamské kulturní dny, grant: Kč, místo realiazce: Praha Za prastarými řemesly, grant: Kč; místo realizace: Sebranice (Pardubický kraj) Klub Alumnik – projekt Učit se učit a „AA“

Děkuji za pozornost! Anna Kačabová Manažer programu Make a Connection – Připoj se Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) tel: mobil: