Tropické deštné lesy Anotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES A POLOOPADAVÝ DEŠTNÝ LES
Advertisements

TROPICKÝ DEŠTNÝ LES.
Polární oblasti Anotace
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2
Deštné pralesy – pozdě na záchranu?
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Tropický deštný les.
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
TROPICKÝ LES - PRALES.
TROPY Život v pralese.
Tropické deštné lesy 6. března 2006.
Tropický pás OK.
Přírodní krajiny světa = vegetační pásy
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Zuzana Davidková Opava, 2010
Šířkové pásy tropický pás.
CIZOKRAJNÉ SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Povrch České republiky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Rostlinstvo, živočišstvo
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
NA MAPĚ JSOU ZVÝRAZNĚNY KRAJINY
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Afrika - rostlinstvo a živočišstvo
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Lesy – přírodní bohatství Země
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Podnebí, vegetace Ameriky
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Amerika – Přírodní krajiny
Biosféra.
Křížovka - Tropický deštný les
Živý obal Země ( rostliny a živočichové)
Tropický Deštný Les ‘‘Plíce Země‘‘.
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES. Úvod 6% zemského povrchu přibližně 1/5všech lesů největší „lékárna světa“
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Živý = živý obal Země (živé organismy na Zemi). = živá příroda + neživá příroda (organismy + neživé přírodniny) - největší ekosystém je celá Země.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Biosféra – Tropické deštné lesy Tomáš Kvasný Zeměpis červen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu pomocí.
Tropické lesy.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová liána místní obyvatelstvo Tropický prales Amazonie.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11_EKOSYSTÉMY_DEŠTNÝ PRALES ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 6.ROČNÍK.
VY_32_INOVACE_18_32_DEŠTNÉ LESY
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
TROPICKÉ DEŠTNÉ PRALESY
Jméno autora výukového materiálu
Vegetace Ameriky Mgr. Tomáš Kordula.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Základní škola, Hradec Králové
14. Přírodní krajiny světa - vegetační pásy
Tropický deštný les.
Transkript prezentace:

Tropické deštné lesy Anotace Prezentace zpracovává informace o podnebí, fauně, flóře a zemědělství tropických deštných lesů. Obsahuje fotografie a mapu. Křížovku, která slouží k opakování přírodních krajin. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí popsat typické znaky podnebí určitého klimatického pásu a uvést zástupce fauny a flóry příslušné přírodní krajiny, chápe nutnost ochrany tropických deštný lesů před kácením Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova tropické deštné lesy Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 1,21 MB

Tropické deštné lesy Rovníkové podnebí

O jaké oblasti světa se jedná?

Zamysli se … Kolik ročních období se v TDL střídá? Popiš podnebí této oblasti. Jaké věci by se ti v TDL hodily a třeba i v případě nouze zachránily život? Proč lidé kácejí TDL? Jaký to má dopad na místní i světový ekosystém?

Vlhké tropy – tropický deštný les Amazonie, povodí Konga, JV Asie Podnebí - pravidelné lijáky, průměrná roční teplota kolem 25 OC – nestřídají se roční období

Patra vegetace Stromové patro – až 70 metrů Keřové patro – 20-30 metrů Bylinné patro Všechna patra spojují liány.

Fauna a flóra Vzácná dřeva – mahagon, eben, palisandr – problém nadměrné těžby nejen vzácného dřeva!!! Fauna – hadi – anakonda, hroznýš - opice - kosman mravenečník, lenochod, tapír Šelmy – jaguár, levhart piraňa, kajman papoušci, kolibříci, hmyz, motýli Flóra - orchidej, liány

Ara

Zemědělství Humus z půdy vyplavován častými dešti Banány, ananasy, kokosová palma

1/5A+3/4B+5/6C+2/5D+1/7E+5/8F+8/8G=7 A – „provaz“ v TDL B – přírodní krajina, kde žije bizon a původními obyvateli jsou indiáni C – přírodní krajina Afriky, ve které se střídá období dešťů s obdobím sucha D – nejsušší přírodní krajina E – had, který při pohybu vydává specifické zvuky F – nejdelší řeka světa G - dromedár

Zdroje Cs.wikipedia.org