KŮŽE & KOŽEDĚLNÝ PRŮMYSL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
13. Přednáška TZO Kůže, usně, kožešiny
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Sídliště Dukla - Pardubice

FC Waterpipe SP tým Historie 14. Května 2005 Klub založen.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
III/2 XVII ABC
Kůže a kožené zboží.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
52_INOVACE_ZBO2_1764HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
52_INOVACE_ZBO2_0364Ho Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Týden Vojty Machaly.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Lineární rovnice Běloun 91/1 a
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST II
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
ProcvičujemenásobilkuProcvičujemenásobilku Klikni na libovolné číslo, objeví se.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
System Builder Windows Server 2008 R2 10: :00 Windows Server 2008 R2 - základní přehled 11: :20 Windows Server 2008 R2 - novinky v oblasti.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
PRAVÉ VALAŠSKÉ Regionální ochranná známka Ing. Kateřina Sobotková MAS Rožnovsko
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
52_INOVACE_ZBO2_0164Ho Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Měření činného výkonu Ing. Jaroslav Bernkopf Měření činného výkonu
52_INOVACE_ZBO2_0464Ho Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
52_INOVACE_ZBO2_0164Ho Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Kůže a kožené zboží.
Fyzika 2 – ZS_3 OPTIKA.
OPAKOVÁNÍ TÉMATICKÉHO CELKU. Opakování tématického celku. 1. Vyjmenujte druhy ručních pil. 2. Popište jednotlivé druhy pil. 3. Uveďte parametry pil. 4.
Funkční hodnota a argument funkce
HRAJEME SI S ČÍSLY ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_19 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
METEO stanice Výsledky pozorování třída 5.A a 5.B.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZB03_1964TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování hmyzu
Téma hodiny: Západní Evropa
52_INOVACE_ZBO2_0964Ho Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
52_INOVACE_ZBO2_1064Ho Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Druhy textilních materiálů
Poznáte, o jaké řemeslo se jedná?
Kůže Vypracovala: Nováková Kristýna 8.B. Zdroje:
KOŽENÉ ODĚVY- SYNTETICKÉ MATERIÁLY Předmět: ZBOŽÍZNALSTVÍ Ročník: 2.ročník učebního oboru Autor: Zdenka Babiánková Anotace: Smyslem tématu je seznámit.
KOŽENÉ ODĚVY- přírodní materiály
PŘÍRODNÍ KOŽEŠINOVÉ ODĚVY
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

KŮŽE & KOŽEDĚLNÝ PRŮMYSL Petra Routnerová

Kožené výrobky

Pouzdra Peněženky

Kůže Kůže je jako materiál nezpracovatelná surovina z kůže obratlovců Zpracovaná kůže se nazývá useň Zvířecí kůže se od pradávna využívala jako oděv nebo surovina pro výrobu oděvu Specifické využití - Bubnů

Rozdíly Zpracování Kožešina : neodstraňuje se srst, kůže se jen očistí - nelouží se - a probíhá jen činění Pergamen či Buben : odstraní se srst, bez činění Obuv, rukavice, atd. : odstraní se srst, činění

Zpracování kůže Přívoz nasolené kůže do koželužny Namáčení - koželuh kůže se máčí a pere v hašpli Loužení se zahníváním a odchlupování kosou nebo loužení Mízdření pomocí kosy nebo mezi soustavou válců Omykání kosou nebo mezi válci Štípání Činění 8) Ždímání 9) Barvení 10) Mazání 11) Vyrážení 12) Sušení 13) Postřikování lakem 14) Leštění 15) Žehlení 16) Měření 17) Výroba

Druhy usní Jircha Glazé Je useň ( hovězí surová kůže) podvalovaná a vyciněná kamencem Je bílá rukavičkářská jircha z kůzlečiny

Odchlupení & zpracování

Dárky z dolní suché Téma pro tuto prezentaci jsem si vybrala kvůli tomu, že se tím zabývá můj táta Petr Routner z Dolní Suché. © Petra Routnerová

Dárky Pásky

Tátova dílna