SHORT TRACK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Advertisements

Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
Sportovní zařízení a akce
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
S P O R T Y Z I M N Í.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
Zimní Olympijské hry 2010 Vancouver
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
PLAVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
ATLETIKA 2.
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
DÁLKOVÉ BĚHY.
ANTICKÉ OLYMPIJSKÉ HRY
HOD OŠTĚPEM.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
Tato prezentace byla vytvořena
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
CURLING.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
Michal Jáně - vodní slalom
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
SKELETON.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Kinematika - příklady.
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Prezentace Hanna Hřebíčková
Zimní olympijské hry Klikej.
Transkript prezentace:

SHORT TRACK

HISTORIE Short track je rychlobruslení na krátké dráze Dráha je vytýčena na kluzišti klasického zimního stadionu Dráha má délku 111,12 m a poloměr zatáček je 8 m Short track je součástí olympijských her od roku 1992 v Albertville (FRA)

TRATĚ V short tracku se závodí v několika disciplínách zvlášť pro muže a zvlášť pro ženy Muži jezdí tyto tratě: 500 m, 1000 m, 1500 m a 5000 m Ženy jezdí 500 m, 1000 m, 1500 m a 3000 m Závody se jezdí s hromadným startem 4 až 8 bruslařů Oproti klasickému rychlobruslení mají závodníci v short tracku v povinné výbavě helmu

ZÁVODY, ZÁVODNÍCI Jezdí se závody v rámci světového poháru, mistrovství Evropy, mistrovství světa, olympijských her Závody v short tracku jsou doménou asijských závodníků a závodnic S nimi jsou schopní držet krok závodníci USA a Kanady Nejúspěšnější současnou českou závodnicí je Kateřina Novotná, účastnice OH 2010

Konec prezentace