David Král 2009 Nová stránka 1. Rychle něco z historie Tim Berners-Lee-zakladatel sítě WWW Publikoval své první stránky v srpnu roku 1991.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvod do tvorby internetových stránek v jazyce HTML Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Advertisements

MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
WWW stránky.
Referát č. 22 Tvorba webových stránek (Struktura webu, struktura HTML dokumentu, vytvoření webové stránky exportem z aplikačního programu, provázání.
Tvorba WWW stránek ÚVOD
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
HyperText Markup Language
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM14.
SEO pro novou firmu Bartošová Lenka 3MA
HTML. Barvy Co je to HTML soubor? HTML je zkratka Hyper Text Markup Language V HTML souboru je textový soubor proložen malými značkovacími.
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
Kaskádové styly (Cascading Style Sheets, CSS) slouží k formátování HTML prvků. Pomocí kaskádových stylů lze nastavit font, řez písma, velikost písma, zarovnání,
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.04/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ Textové elementy.
Formátování textu. Odstavce  tvoříme párovou značkou  text bude od ostatního textu oddělen Konec řádky  nepárová značka způsobuje ukončení řádku a.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.11/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Třídy, generické třídy, pseudotřídy
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.13 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. CSS - vlastnosti Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tvorba webu Úvod do CSS 1.
Textový procesor (MS Word)
KASKÁDOVÉ STYLY DÉLKOVÉ JEDNOTKY DÉLKOVÉ ÚDAJE SE ZAPISUJÍ JAKO CELÁ NEBO DESETINNÁ ČÍSLA S NEBO BEZ ZNAMÉNKA. DVOJICE PÍSMEN IDENTIFIKUJÍCÍ JEDNOTKY.
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
CSS – vlastnosti textu text-align (vodorovné zarovnání)
CSS – style Mgr. Lenka Švancarová. CSS – značka style (textstyle.html)
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
TNPW1 Cvičení
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 7 Menu Martin Adámek.
Kaskádové styly tvorba webových stránek
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
KASKÁDOVÉ STYLY 1. 2 PRVNÍ STANDARD (CSS1) BYL PŘEDSTAVEN V ROCE 1996, PROTO STARŠÍ PROHLÍŽEČE ("ČTYŘKOVÉ" VERZE) IE A NN KASKÁDOVÉ STYLY NEPODPORUJÍ.
CSS Cascading Style Sheets Kaskádové styly
XHTML – formátování textu, vodorovná čára Mgr. Lenka Švancarová.
Vzdělávací technologie 2 Tvorba jednoduchých webových stránek Martin Böhm (L06514)
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Párová a nepárová značka, atributy a jejich hodnoty
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Planeta země David Král 2009.
Tvorba www stránek CSS (Úvod do kaskádových stylů (Úvod do kaskádových stylů) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
CSS – selektor class.tx { color: black; /* nastaví černou barvu písma */ } Selektor class (třída) použijeme pokud chceme určité vlastnosti definovat pro.
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.07/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS formátování.
Styly CSS VýhodyDruhyZápis. Výhody CSS oddělení struktury od formátování oddělení struktury od formátování přilinkováním souboru styl.css lze formátovat.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Tvorba www stránek.
Kristýna Krejčí, Aneta Smyčková, Tereza Kryzanová, Zuzana Purová 9.B.
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Krátký úvodní kurz HTML Jenyk Obecně 1 - html  V HTML jazyce nezáleží na rozložení a délce řádku, extrémem je napsat celý program v jednom řádku.
ZÁKLADY JAZYKA HTML Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
HTML a CSS Rostislav Miarka.
Základy tvorby www stránky v HTML kódu.
Kaskádové styly CSS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Tvorba WWW stránek Formátování
Úvod do CSS.
Tvorba webových stránek
CAN YOU COUNT? Hi, I´m Patrik. Hi, I´m Denis.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

David Král 2009 Nová stránka 1

Rychle něco z historie Tim Berners-Lee-zakladatel sítě WWW Publikoval své první stránky v srpnu roku 1991.

Nová stránka 1 ahoj zde je odkaz naseznam.cz html-ohraničení Head- nezobrazuje se Title -titul. Název Body-zobrazuje se P- odstavec B-tučne i-kurziva U-podtržení Hr- vodorovná čára A – odkaz

Kaskádové styly (CSS) /* CSS Document */ body {background-color: yellov; }.s1 { font-family: Times New Roman; font-size: 13pt; color: black; }

Strukturní editor PSPad- je to česky editor.

Wysiwyg editor FrontPage- program na velice rychlou tvorbu webu

I like working on PC so choose this project. I spoke about HTML tags. Thenk you for you attentlon. Good bye.

Doufám že se vám to líbilo. A neumřeli jste nudou.